به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، چین قرار است یک سکوی سرنشین دار با عمق سه کیلومتر در درون آبهای مورد مناقشه چین جنوبی احداث نماید.
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که چین در حال یکپارچه سازی اقدامات خود برای توسعه و ساخت یک سکوی عمیق در دریای چین جنوبی است. طبق اعلام وزارت علوم چین نیز این ایستگاه در عمق بیش از سه کیلومتری (۹۸۰۰ فوت) از سطح آب دریا احداث می شود.
خبرگزاری بلومبرگ هدف چین از احداث این سکو را کمک به روند تحقیقات دانشمندان در زمینه مواد معدنی در دریا اعلام کرد؛ اما اینکه پکن از این سکو برای اهداف نظامی در آبهای مورد مناقشه استفاده نماید، را غیرمحتمل نشمرد.
گفتنی است این پروژه عمرانی در «طرح پنج ساله چین برای توسعه اقتصادی»- که شامل فهرستی از صد اولویت اصلی علمی و فن آوری چین است- جایگاه دوم را دارد.
وزیر علوم چین در جریان معرفی این پروژه اظهار داشت که تبدیل شدن چین به یک «اَبَرقدرت تکنولوژیکی» تا سال ۲۰۳۰، یکی از اهداف استراتژیک این کشور باقی خواهد ماند.
طبق اعلان دایره آمار ملی چین، پکن برای اجرای این پروژه عمرانی توانست سرمایه گذاریهای ملی و خصوصی به ارزش بیش از دویست میلیارد دلار را جذب نماید. این درحالیست که بنا به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، «پیش بینی می شود مجموع بودجه نظامی سال جاری چین با افزایش ۷.۶ درصدی به ۱۴۵ میلیارد دلار برسد».
لازم به ذکر است که حدود ده درصد از ذخایر ماهی اقیانوسی در جهان در دریای چین جنوبی متمرکز است و این دریا همچنین سرشار از منابع نفت و گاز طبیعی است.
شایان ذکر است در حال حاضر چین بر بیش از ۸۰ درصد از دریای چین جنوبی ادعای حاکمیت می نماید که این موضوع به همراه احداث هفت جزیره مصنوعی در این دریا توسط چین، باعث بروز تنش در روابط این کشور با فیلیپین و ویتنام شده است.
نظر شما