به گزارش خبرگزاری مهر، چین در نظر دارد آزمایشگاه فضایی خود موسوم به Tiangong-۱ را تا پایان سال جاری میلادی به طور کامل از کار انداخته و با هدایت آن به سمت مدارهای پایینی زمین آن را روانه اقیانوس کند.
این آزمایشگاه فضایی فاقد سرنشین بوده و جالب اینکه چین هنوز زمان و مکان دقیق سقوط آن را اعلام نکرده است. در واقع این موضوع به بحثی پیچیده تبدیل شده است.
برخی کارشناسان علوم فضایی می گویند که به احتمال فراوان چین کنترل این آزمایشگاه ۸ تنی را از دست داده است که اگر چنین گمانه زنی هایی صحت داشته باشد آنگاه باید گفت این کشور تا آخرین لحظات برنامه سقوط این سیستم عظیم فضایی را از دنیا مخفی نگاه خواهد داشت.
از سوی دیگر و در حالی که بسیاری از خطرات ناشی از سقوط این آزمایشگاه فضایی در مناطق پرجمعیت زمین ابراز نگرانی می کنند اما گفته می شود که چین آن را در اقیانوس یا مناطق خالی از سکنه زمین ساقط خواهد کرد.
البته برخی کارشناسان فضایی نیز می گویند که همیشه چنین برنامه های حساسی بر اساس معادلات از پیش تعیین شده پیش نمی روند.
از سوی دیگر برخی نیز این احتمال را مطرح می کنند که چین بتواند با قرار دادن این آزمایشگاه در مداری مناسب، همچنان آن را حفظ کند.
سیستم فضایی Tiangong-۱ که به معنای «کاخ بهشتی» است به عنوان گام اولیه اما مهم چین جهت ساختن تأسیسات فضایی بزرگی در مدار زمین محسوب می شود. این کشور در نظر دارد تا آزمایشگاه فضایی غول پیکر خود را در سال ۲۰۲۰ عملیاتی کند.
در همین راستا از Tiangong-۱ به عنوان سیستم فضایی آزمایشی جهت انجام یک سری مأموریت و تمرین اتصال در فضا استفاده شده که از آن جمله می توان به مأموریت بدون سرنشین Shenzhou-۸ در سال ۲۰۱۱ و مأمویتهای سرنشین دار Shenzhou-۹ و Shenzhou-۱۰ در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ اشاره کرد.
نظر شما