به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله خجسته پور ظهر چهارشنبه در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان خرم آباد با اشاره به اینکه اقدامات این شورا مورد قبول وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است، اظهار داشت: شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان خرم آباد از بین شوراهای پشتیبانی سودآموزی کشور مورد تقدیر معاون وزیر در حوزه سوادآموزی و رئیس سازمان سوادآموزی کشور قرار گرفت.
آمار بیسوادی در خرم آباد نگران کننده نیست
وی بیان داشت: اول انقلاب نهادی که متولی ریشه کنی بیسوادی بود به نام نهضت سوادآموزی نامگذاری شد بهطوریکه در تمام روستاها و مدارس کلاس های نهضت سوادآموزی برگزار و این نهضت توسعه پیدا کرد تا اینکه وضعیت سواد در کشور رو بهبود رفت.
فرماندار خرم آباد با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت بیسوادی کشور از حالت بحران خارج شده است، افزود: با خروج از وضعیت بحرانی بیسوادی نهضت سوادآموزی به نام اداره سواد آموزی تغییر عنوان پیدا کرد.
خجسته پور با اشاره به اینکه آمار بیسوادی در استان و شهرستان خرم آباد نگران کننده نیست، عنوان کرد: علت اینکه افراد بیسواد به سختی پیدا می شوند این است که تعداد بیسوادان کاهش یافته است.
وی در دسترس نبودن آمار واقعی از وضعیت بیسوادی در شهرستان خرم آباد را مشکل اصلی در این حوزه دانست و گفت: اینکه برخی دستگاه ها به پیدا نکردن افراد بیسواد در سطح شهر اشاره می کنند نشان می دهد شاید تعداد افراد بیسواد بسیار اندک باشد لذا باید آمار ملموس و واقعی از وضعیت بیسوادی شهرستان خرم آباد تهیه شود تا بدانیم جامعه آماری ما در این زمینه چه تعداد است.
آموزش نفر به نفر موفق ترین طرح در زمینه باسواد کردن افراد بیسواد است
فرماندار خرم آباد با تاکید بر اینکه علت مقاومت افراد برای باسواد شدن باید مورد پژوهش قرار گیرد، اضافه کرد: انجام کار پژوهشی در این زمینه باید به شورای سوادآموزی استان پیشنهاد شود علت مقاومت افراد زیر ۵۰ سال برای کسب سواد خواندن و نوشتن را جستجو کند.
خجسته پور اعمال روش های محدودیتی همچون جلوگیری از صدور گواهی نامه به افراد بیسواد را برای جذب آن ها به سوادآموزی اقدامی مناسب دانست و گفت: لازم است مطالعات تطبیقی بین استان ها و حتی شهرستان های استان در زمینه علت موفقیت آن ها در حوزه سوادآموزی در دستور کار شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان خرم آباد قرار گیرد.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد برای باسواد کردن افراد تاکید کرد و بیان داشت: لازم است سازمان های مردم نهاد موضوع ریشه کنی بیسوادی ایجاد شود که ایجاد مراکز یادگیری محلی نیز می تواند به مقری برای درآمد این سازمان ها تبدیل شوند.
فرماندار خرم آباد با بیان اینکه باید یک ارزشیابی جدی در زمینه بیسوادی افرادی انجام شود، افزود: مطابق قانون ادارت مرتبط با حوزه سوادآموزی تنها در این حد مکلف بوده که آمار بیسوادی کارکنان و مراجعان خود را دریافت کرده و در اختیار سازمان سواد اموزی قرار دهند نه اینکه نسبت به آموزش این افراد نیز اقدام کنند.
خجسته پور با اشاره به اینکه آموزش نفر به نفر موفق ترین طرح در زمینه باسواد کردن افراد بیسواد است، عنوان کرد: برای استفاده از این روش باید تبلیغات بیشتری صورت گیرد لذا باید مدیران دستگاه های اجرایی را نسبت به آموزش کارمندان، کارگران و دیگر پرسنل بیسواد توسط افراد باسوادی از همان ارگان توجیه کرد.
نظر شما