به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش شمسی پور ظهر چهارشنبه در جلسه ای که با حضور مسئول تشکل های زیست محیطی استان و محسن قاسمی مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری برگزار شد اظهار کرد: کشور دچار مشکلات عدیده زیست محیطی است که در برخی از موارد در حال تبدیل شدن به فاجعه است اما نگاه دولت تدبیر و امید به محیط زیست یک نگاه ویژه بوده و این مطلب از رویکردهای متفاوت دولت نسبت به دولت های قبل کاملا قابل اثبات است.
وی افزود: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم تا کنون تعداد تشکل ها ی زیست محیطی در استان چهار برابر شده است ومی توان این موضوع را گام بلندی برای رسیدن به نقطه مطلوب دانست.
شمسی پور بیان کرد: در مباحث زیست محیطی هر چند نسبت به استاندارهای جهانی عقب هستیم اما در استان قزوین نسبت به کل کشور از وضعیت نسبتا بهتری برخورداریم حل شدن بعضی از معضلات زیست محیطی عمده استان قزوین از جمله موضوع سوخت نیروگاه شهید رجایی با پیگیری این دولت و شخص خانم دکتر ابتکار صورت گرفته است و از اوایل بهمن ماه سال ۱۳۹۴ این نیروگاه به صورت صد در صدی از سوخت گاز استفاده می کند.
وی افزود: حتی بحث گاز هم مشکلات خاص خود را دارد و ما بر اساس تعهدات بین المللی از جمله تعهد پاریس می بایستی به سمت انرژی های نو و پاک پیش برویم.
سرپرست اداره کل در ادامه با اشاره به بحث صنعت و محیط زیست گفت: در توسعه صنایع استان سعی شده است چند نکته الزاما توسط محیط زیست بر اساس طرح آمایش پیگری شود، اول صنایع آب بری کمی داشته باشند دوم دارای انرژی بری حداقلی باشند و سوم اینکه صنایع از حالت پراکندگی خارج شوند و در شهرک های صنعتی استان مستقر شوند.
شمسی پور تصریح کرد: ما معتقدیم که واژه «تقابل» محیط زیست و صنعت باید به تعامل تغییر کند و در حال حاضر با توجه به منویات مقام معظم رهبری در سازمان محیط زیست رویکردی را پیگیر هستیم که در آن باید صنعت با محیط زیست تلفیق شود یعنی هر واحد صنعتی در درون خود باید ملاحظات زیست محیطی را ببیند.
وی با اشاره به بیمارهای مختلف حیات وحش از جمله طاعون نشخوار کنندگان در سال گذشته گفت: با توجه به اینکه تلفات زیادی داشتیم اما با تلاش هایی که شد توانستیم این بیماری را کنترل کنیم و در سرشماری بعد از کنترل بیماری ما حدود ۲۷ درصد افزایش جمعیت حیات وحش را در استان داشتیم.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان قزوین به مناطق حفاظت شده استان و کارهای انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت : منطقه باشگل از مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست در استان است که تنها شش و یک دهم درصد از مساحت کل استان را تشکیل می دهد اما متوسط مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در کشور در حدود ۱۰ درصد است و این موضوع برای استان قزوین ضعف محسوب می شود.
وی افزود: برای افزایش سرانه این مناطق در استان تلاش های جدی صورت گرفته و خوشبختانه توانسته ایم برای دو منطقه الموت و طارم مجوزهای استانی را اخذ کنیم این موضوع برای تصویب به شورای عالی محیط زیست ارسال شده و امیدواریم با تصویب این دو منطقه مساحت مناطق تحت مدیریت استان به حدود ۷ درصد خواهد رسید که البته تا رسیدن به میانگین کشور باز هم فاصله داریم.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود به سابقه تشکل های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: کشور ما سابقه طولانی در استفاده از تشکل ها در همه جنبه ها داشته است و در بسیاری از اتفاقات، مشارکت تشکل های مردمی اتفاقات بزرگی را شکل داده است.
شمسی پور ادامه داد: انجمن های مردم نهاد باید به عنوان بازوهای توانمند دولت عمل کنند بسیاری از مباحث که در حوزه های مختلف دولتی قابل طرح نیست می بایستی توسط انجمن های مردم نهاد پیگیری شود باید کمک کنیم که مشکلاتی همچون گرفتن پروانه و مجوز فعالیت تشکل ها، دسترسی به مدیران دولتی و در اختیار قرار ندادن اطلاعات به تشکل ها مرتفع شود.
وی تصریح کرد: باید رویکردی را پیش گرفت که با همکاری به جای تقابل به سمتی برویم که تشکل های این چنینی به جای دولت ستیزی به سوی دولت یاری گام بردارند تا هم افزایی در اقدامات را گسترش دهند.
شمسی پور در پایان این نشست از افتتاح خانه سمن های استان قزوین تا چند روزآینده خبر داد.
نظر شما