۲۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۰۶

رئیس کل بانک مرکزی:

۸۰۰هزار میلیارد تومان سپرده‌ نظام بانکی/انجماد دارایی‌ بانک‌ها

۸۰۰هزار میلیارد تومان سپرده‌ نظام بانکی/انجماد دارایی‌ بانک‌ها

کرج - رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان کل سپرده‌های نظام بانکی است، گفت: ۵۰ درصد دارایی‌های نظام بانکی کشور دچار انجماد است.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز که عصر چهارشنبه در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه سال جاری از ویژگی های خاص و منحصر به فردی برخوردار است، بر ضرورت ایجاد تحرک در اقتصاد و تولید کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه نظام بانکی احساس مسئولیت جدی می کند و با تمام توان وارد صحنه شده است، گفت: نظام بانکی مشکلات ساختاری ناشی از مسائل انباشته شده در دو سه دهه اخیر را به دوش می کشد.

به گفته سیف ۵۰ درصد دارایی های بانکی کشور دچار انجماد شده است.

پرداخت ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی طی سال گذشته 

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در این فضای ایجاد شده امیدواریم با تدبیر و نگاه کارشناسی بتوانیم منابع را جمع آوری کرده تا در اقتصاد کلان کشور تحرک ایجاد شده و منجر به رشد اقتصادی و توسعه شود.

سیف با تاکید بر اینکه ۸۰۰ هزار میلیارد تومان کل سپرده های نظام بانکی است، گفت: سال گذشته ۴۱۷ هزار میلیارد تومان حجم کل تسهیلات پرداختی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات، تسهیلات رسوبی نیست بلکه تسهیلات جدیدی است که محقق شده، افزود: حدود ۶۰ درصد از این میزان تسهیلات جدید معادل رقم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در ستاد اقتصادی دولت تصمیمات اثربخشی اتخاذ شده، تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید بر نقش جدی بنگاه های کوچک و متوسط در ایجاد اشتغال پایدار، ۷۵۰۰ تا ۱۰ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط غیرفعال و راکد در کشور شناسایی شد تا نسبت به ارائه تسهیلات به آنان اقدامات لازم صورت گیرد.

تخصیص ۱۶ هزار میلیارد تومان به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی

وی با اشاره به اینکه میزان تسهیلات در نظر گرفته برای احیای واحدهای کوچک و متوسط راکد و نیمه راکد ۱۶ هزار میلیارد تومان است، گفت: اگر نظام بانکی در این حیطه به درستی وارد شود، تحرک مطلوبی در بخش اقتصادی کشور حاصل می گردد.

سیف بیان کرد: این ۱۶ هزار میلیارد تومان برای نظام بانکی کشور رقمی نیست، امید است این ایده خوب را دچار بلایای مختلف نکنیم بلکه به صورت عملیاتی وارد عرصه شویم، از طرفی این منابع باید به واحدهای مورد اعتماد ارائه شود.

وی تاکید کرد: تخصیص بهینه منابع محدود توسط دستگاه ها یکی از راه های مهم خروج از رکود به شمار می آید و با تخصیص درست منابع، برون رفت از رکود با سرعت بیشتری انجام می پذیرد.

وی با بیان اینکه نباید تجربیات غلط گذشتگان را تکرار کنیم چراکه این تکرار باعث هدر رفت منابع می شود، افزود: هنر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، مجاب کردن بانک ها برای ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان  متقاضی نیست، باید تعصب ویژه ای نسبت به منابع محدود داشته باشیم تا بی هدف هدر نرود.

ضرورت ثبات اقتصادی و رساندن تورم به عدد تک رقمی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه این تسهیلات باید به تولیدکنندگان مستحق واقعی ارائه شود که با تزریق مختصر اعتبار چرخ تولید آن به حرکت در می آید، گفت: اگر کارگروهی تحت عنوان تسهیل و رفع موانع با این منطق موارد را بررسی کند، بهترین نوع استفاده از این منابع محدود انجام می شود.

وی اظهار کرد: در گذشته سرمایه در گردش از اولویت های ما محسوب می شد، خوشبختانه عملکرد نظام بانکی منشا اثرات خوبی در خروج از رکود بوده است.

سیف با بیان اینکه در سال ۹۳ رشد ۳ درصدی اقتصادی را شاهد بودیم، در حالی که این مهم پیش از این به منفی ۶.۹ درصد رسیده بود، خاطرنشان کرد: بحث افت شدید قیمت نفت روند رو به افزایش رشد اقتصادی کشور با ظرفیت های ایجاد شده را دچار مشکل کرد.

وی افزود: مبنای اصلی و عامل موثر در تحقق اهداف مدنظر در حالی که توانست تورم بالای ۴۰ درصد را کاهش دهد می تواند ظرف ۳ ماه آینده، تورم را تک رقمی کند، عامل اصلی رخداد این مهم اقدامات اصولی بود.

اولویت نظام بانکی؛ حل مشکل واحدهای کوچک و متوسط صنعتی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سال ۹۵ به دلیل شرایط خاص از جمله پس از دستاورد بزرگ برجام، شرایط به نحوی شده که باید از ظرفیت های به وجود آمده، استفاده لازم را ببریم، تاکید کرد: در این راستا ما نیز تمام ظرفیت ها را مطالبه می کنیم و باید طرف مقابل را وادار به انجام تمام مسئولیت هایی که بر عهده داشته است، کنیم.

وی با اشاره به اینکه در شرایطی قرار داریم که هزینه مبادلات ما بسیار کاهش پیدا کرده، گفت: انتظار داریم پس از اجرای برجام به سرعت کانال های ارتباطی برقرار شود که در حال حاضر فاصله زیادی با این امر داریم.

سیف خاطرنشان کرد: ۴۱۷ هزار میلیارد تومان حجم تسهیلاتی که در نظام بانکی پرداخت شده باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد، در این راستا حل مشکلات واحدهای کوچک و متوسط اولویت اصلی نظام بانکی است.

وی با بیان اینکه تامین مالی بلندمدت وظیفه بازار سرمایه است که به سبب عدم توسعه این بازارها در کشور این وظیفه به نظام بانکی محول شده، اظهار کرد: بحث اشتغال در کشور بحثی بسیار جدی است و امسال با توجه به مطرح شدن اقتصاد مقاومتی، نظام بانکی وظیفه خطیری را در تحقق این مهم عهده دارد.

ضرورت استفاده از دانش فنی و تکنولوژی نوین بانکداری دنیا

سیف با بیان اینکه محدودیت ۱۶ هزار میلیارد تومان را نداریم و حل مشکلات تولید و اقتصادی به هر میزان که اعتبار نیاز است، تامین می شود، افزود: به طور قطع به حرکت در آمدن چرخ تولید باید توجیه اقتصادی داشته باشد چرا که اگر تولید کالایی بازار لازم خود را نداشته باشد مناسب برای سرمایه گذاری نیست.

وی با تاکید بر اینکه چرخ تولید باید قابلیت استمرار داشته باشد و این مهم باید مود توجه مدیریت بانک های عامل قرار گیرد، تصریح کرد: در صنعت باید استراتژی صنعتی کشور را تعریف و برنامه های لازم برای افزایش بهره بری ارائه شود.

رئیس بانک مرکزی خاطرنشان کرد: نظام بانکی ما نیز دارای عیوب فراوانی است که باید متحول و از دانش فنی و تکنولوژی نوین بانکداری دنیا استفاده شود در غیر این صورت در انجام وظیفه نظارتی خود نیز دچار مشکل می شویم.

وی گفت: در سال ۹۵ محدودیت هایی نظیر بدهی ها و چک های برگشتی نباید به عنوان مانعی از سوی بانک تلقی شود، چرا که امروزه و با توجه به شرایط موجود باید با مذاکرات لازم بهترین نتیجه را به دست آورد.

فعالیت ۲۲ هزار شعبه بانکی در کشور

سیف با تاکید بر اینکه کسانی که بدهی غیر جاری کمتر از یک میلیارد تومان دارند می توانند نسبت به ارائه تقاضا برای اخذ تسهیلات اقدام کنند، افزود: کسانی که بدهی غیرجاری کمتر از یک میلیارد تومان دارند بانک ها به مدت یک سال بدهی آن ها را تمدید کرده تا ملزم به پرداخت ۶ درصد جریمه نشوند و بتوانند با استفاده از این فرصت بدهی خود را پرداخت کنند.

وی با اشاره به اینکه امکان گشایش اعتبار یوزانس ۶ ماهه ایجاد شده که باید به موقع و درست استفاده شود، بیان کرد: این روش، تامین مالی بیشتر برای کالاهای مصرفی را به همراه دارد.

رئیس کل بانک مرکزی ایران با اشاره به اینکه استان تازه تاسیس البرز رو به رشد و پیشرفت است از این رو نیاز به شعب جدید در این استان احساس می شود، گفت: این مهم به روسای بانک ها اعلام می شود و به طور قطع در این راستا نباید مانع تراشی هایی رخ دهد.

وی با تاکید براینکه در حال حدود ۲۲ هزار شعب بانکی در سطح کشور وجود دارد، افزود: در سخنان مدیران بحث محدودیت منابع استانی در رابطه با واحدهای کوچک و متوسط مطرح شد به همین سبب باید اعلام کنیم که به منظور استمرار تولید در البرز محدودیت منابعی در استان نباید باشد.

نرخ سود بانکی کاهش می یابد

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان اینکه منابع شبکه بانکی استان البرز نباید محدودیت داشته باشد، گفت: تاکید می شود سخت گیری اضافی به ویژه در ارائه وام های کوچک انجام نشود.

وی با اشاره به سود بانکی با نرخ بالا، تصریح کرد: بانک مرکزی اعتقاد دارد باید از روشی استفاده کند که به سرعت نرخ سود بانکی در دامنه قابل قبول واقع شود و این رقم باید ۱ یا ۲ درصد بیشتر از نرخ تورم باشد و با توجه به روند نزولی تورم، نرخ سود بانکی نیز کاهش می یابد.

سیف با تاکید بر اینکه در این زمینه اقدامات جدی انجام شده است، بیان کرد: در دوره ای طولانی نرخ سود بانکی منفی بود اما امروز نرخ سود مثبت افراطی شده و دلیل آن این است که بانک ها برای سرویس دادن تحت فشار نقدینگی هستند باید در بازار رقابت وارد شوند و گزینه های متنوع مقابل سرمایه گذار قرار می دهند.

وی با بیان اینکه موسسات غیرمجاز به بازار پولی کشور آسیب می زدند، اظهار کرد: در مقابل همه این موضوعات روش بازار بین بانکی را پیش گرفتیم و با ساماندهی آن هم اکنون نرخ سود از ۲۹ به ۱۷ درصد رسیده است، البته به تناسب آن نرخ تسهیلات ۱۷ درصد نیست اما کاهش جدی داشته است.

ورود بانک‌ها به حوزه استانداردسازی

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ سود بانکی در حال کاهش است، تاکید کرد: بانک مرکزی به هیچ عنوان هیچ نرخی خارج از عرف را نمی پذیرد امیدواریم به زودی نرخ تورم تک رقمی شود.

وی با اشاره به اینکه موضوع الزام صادر کنندگان به تحویل ارز به نظام بانکی سوءتفاهم است، افزود: الزامی برای این موضوع وجود ندارد و در راستای یکسان سازی نرخ ارز تلاش می شود به بانک ها اجازه داده شود در بازار ارز هم فعال شوند.

سیف در پایان با بیان اینکه مصوبات کمیته تسهیل و رفع موانع تولید جز اولویت ها قرار دارد، خاطرنشان کرد: چندین سال است به سمت تعریف استانداردسازی پیش رفته ایم و تلاش می کنیم همه بانک ها در این حوزه وارد شوند.

کد خبر 3687068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha