۲۸ مرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۴۷

رئيس سازمان شيلات ايران:

سه درصد از مجموع تسهيلات بخش كشاورزي به شيلات اختصاص يافت

سه درصد از مجموع تسهيلات بخش كشاورزي به شيلات اختصاص يافت

رئيس سازمان شيلات ايران گفت: در سال گذشته سه درصد از كل تسهيلات بخش كشاورزي به شيلات اختصاص يافت.

به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر ، شعبانعلي نظامي در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود بيش از500 هزار  منابع آبي  در كشور گفت: منابع آبي مستعد آبزي پروري  در كشور به جز  درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان شامل حدود 30 هزاررشته قنات , بيش از 400 هزار حلقه چاه ، 50 هزار چشمه كوچك و بزرگ و صدها رودخانه و ده ها درياچه است.

وي با تاكيد بر اينكه از500 هزار منابع آبي موجود دركشور فقط از پنج هزارمنبع استفاده مي شود ، افزود : اين درحالي است كه با توجه به داشتن حجم بالايي ازمنابع  آبي در كشوربايد هم اكنون درتوليدات آبزيان به رقم ميليوني برسيم نه صد هزار تني.

نظامي استفاده از ذخاير آبي را در جهت افزايش بهره وري با حفظ منابع پايه ، افزايش صادرات آبزيان و بالابردن حجم توليدات را از اهداف مهم اين سازمان دانست.

وي در مورد شاخص هاي مهم برنامه چهارم توسعه در زمينه توليدات آبزيان ، تصريح كرد: رساندن سرانه مصرف ماهي از 55/2 گرم فعلي به 55/4 گرم در پايان سال 88 ، افزايش صادرات  آبزيان از 21 هزار تن به 60 هزا رتن ، بالابردن صيد در آبهاي جنوب از 299 هزار تن به 445 هزار تن و در آب هاي شمال از32 هزار تن به 41 هزار و 400 تن و افزايش آبزيان در آب هاي داخلي از 110 هزار تن به 277 هزار تن را ازمحورهاي اصلي برنامه چهارم در زمينه شيلات است.

رئيس سازمان شيلات ايران با مثبت خواندن روند توليد آيزيان در سال نخست برنامه چهارم (سال 84 ) ، گفت: درتمامي توليدات  در سال 84 از برنامه جلوتر بوده ايم  به طوريكه در سال گذشته ميزان توليد و استحصال ماهي 343 هزار و 492 تن و مجموع صيد ماهي از آب هاي شمال و جنوب 522 هزار و 543 تن بوده كه اين رقم در برنامه چهارم 470 هزار تن پيش بيني شده بود.

نظامي درمورد ميزان استحصال ماهي از آبهاي آزاد ، گفت: اميد است تا پايان سال 86 ،  ميزان استحصال ماهي از آب هاي آزاد به حدود 300 هزار تن برسد.

وي در مورد روند افزايشي توليد آبزيان در كشور تصريح كرد: با توجه به برنامه هاي  تصاعدي دولت در زمينه آبزيان و ايجاد بستر مناسب براي تخصيص تسهيلات به استان ها  در راستاي  سفرهاي استاني هيئت دولت و رئيس جمهور، اميد است تمامي  ارقام برنامه چهارم تحقق يابد و مطمئنا در چشم انداز سال و در بحث توليدات آبزيان به ارقام ميليون تني خواهيم رسيد.

نظامي با اشاره به اينكه ايران در سال گذشته تنها كشور ايران داراي مجوز صادرات خاويار بود ، گفت: با توجه به داشتن حجم بالاي ذخاير خاويار در كشور و رهاسازي سالانه 10 تا 20 ميليون بچه ماهي خاويار لذا سازمان هاي بين المللي مجوز صادرات 44 تن صادرات اين ماهي را به ايران دادند.

رئيس سازمان شيلات ايران با تاكيد بر سير نزولي صادرات  خاويار در طول 13 سال گذشته ، گفت: متاسفانه از سال 72  تا كنون  توليد خاويار از 308 تن به 20 تن رسيده است كه البته در سال گذشته وبا  اجراي  اقدامات كارآمد روند نزولي توليد اين ماهي متوقف شده كه اميد است در سال آينده به سير صعودي درخاويار برسيم.

نظامي ، سطح زير كشت ميگو را در سال 84 ، 2500 هكتار اعلام كرد و تصريح كرد: براساس برنامه ريزي انجام شده قرار است  سطح زير كشت ميگو در سال آينده به 8 تا 10 هزار هكتار برسد.

وي  تسهيلات اختصاص يافته به شيلات را  سه درصد كل تسهيلات بخش كشاورزي دانست و گفت: ميزان بودجه جاري  اختصاص يافته به شيلات را در سال 84، بيش از 100 ميليارد تومان است.

نظامي  ، افزايش تعداد منابع مورد استفاده شيلات و بالابردن توليد در واحد سطح را نيز از برنامه هاي مهم  شيلات دانست و گفت: هم اكنون در حال مذاكره با  اتحاديه پرورش دهندگان ماهي سردآبي  جهت افزايش توليد در واحد سطح هستيم كه قرار است در اين راستا تسهيلات مناسبي نيز به توليد كنندگان پرداخت شود.

کد خبر 368716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha