۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۳

رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل اعلام کرد:

ورودی پرونده قضایی بیش از ظرفیت موجود/حقوق نجومی در اردبیل نداریم

ورودی پرونده قضایی بیش از ظرفیت موجود/حقوق نجومی در اردبیل نداریم

اردبیل – رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل گفت: طی سال‌های اخیر ورودی پرونده‌های قضایی روند صعودی داشته و هم اینک با امکانات فیزیکی و انسانی همخوانی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام  محمدعلی قاصدی بعدازظهر دوشنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه به بررسی ۲۸۰ هزار پرونده قضایی طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: در بخش اداری با ۵۰ درصد ظرفیت نیروی انسانی مجموعه قضایی اداره می‌شود.

وی با تأکید به اینکه بررسی این حجم پرونده بی‌شک اشکالاتی را به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: از جمله مهم‌ترین اشکالات موضوع اطاله دادرسی است که به یکی از دلایل نارضایتی شهروندان تبدیل شده است.

رئیس‌کل دادگستری استان ممانعت از ورود پرونده ناقص به شعبات حکم و استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف را از راهکارهای کاهش اطاله برشمرد و افزود: سال گذشته شعبات حل اختلاف ۹۰ هزار پرونده را مورد رسیدگی قرار دادند و البته رأی نهایی توسط قاضی صادر شده است.

به گفته قاصدی تأسیس نهاد داوری یکی دیگر از اقدامات کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها است که بیشتر در مبحث انعقاد قراردادها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی به استفاده از ظرفیت همکاران قضایی در خارج از وقت اداری اشاره کرد و افزود: علاوه بر این به دلیل کمبود تعداد قاضی که در برخی شعبات مشکلاتی را به وجود آورده بود، سال گذشته ۲۷ قاضی جدید به کار گیری شد.

رئیس‌کل دادگستری استان با اشاره به تقویت معاونت پیشگیری دادگستری و تأثیر آن در کاهش ۱۲ درصدی پرونده‌های ورودی قضایی مرکز استان، اضافه کرد: علاوه بر این ظرفیت تکالیف قانونی ادارات فعال شده است تا بسیاری از مشکلاتی که به واسطه بی توجهی به تکالیف قانونی ایجاد می‌شود رفع‌ورجوع شود.

مراجعه روزانه ۱۲ هزار نفر به دستگاه قضایی استان

قاصدی با اشاره به اینکه منشأ بسیاری از پرونده‌های قضایی به مسائل اقتصادی برمی‌گردد، اضافه کرد: علاوه بر این تعهدات خانوادگی نیز بخش مهمی از پرونده‌ها را شامل می‌شود و امروز طلاق به معضل جدی در استان تبدیل شده است.

وی به تأسیس واحدهای مشاور در کنار دادگاه خانواده اشاره کرد و افزود: قبل از ارجاع پرونده برای طلاق غربال‌گری انجام می‌شود تا به واسطه کارشناسان تا حد امکان اختلافات رفع شده و زوجین به زندگی باز گردندند.

رئیس‌کل دادگستری استان با بیان اینکه یکی از مشکلات فعلی این نهاد قضایی مراجعات قابل‌توجه ارباب‌رجوع است، ادامه داد: روزانه ۱۲ هزار نفر به دادگستری استان مراجعه دارند.

وی متذکر شد: این حجم مراجعه موجب شده شیادان و افراد کارچاق‌کن وارد میدان شوند و به طرق مختلف مردم را فریب دهند.

قاصدی از جمله اقدامات کاهش مراجعات را استفاده از سیستم سمپ به عنوان سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی عنوان و اضافه کرد: در عین حال سال گذشته دو دفتر خدمات الکترونیکی و قضایی در مرکز استان تأسیس شده است تا مردم با مراجعه به این دفاتر پرونده الکترونیکی تشکیل بدهند.

وی به اجرای طرح ابلاغ الکترونیکی در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: در این طرح اوراق قضایی به صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود.

پرونده قاچاق برنج مرزنشینان در دست بررسی

رئیس‌کل دادگستری استان همچنین در تشریح وضعیت برخی پرونده‌های قضایی استان به حل‌وفصل پرونده کارخانه ذوب‌آهن اشاره کرد و افزود: این کارخانه با ۲۰۰ کارگر تعطیل شده بود که با ورود دستگاه قضا مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده و بخشی از بدهی کارگران پرداخت شده است.

وی در خصوص دستگیری شهردار مشگین شهر افزود: دلایل دستگیری متعقب اعلام می‌شود و به دلیل اینکه پرونده مختومه نیست فعلاً اعلام نمی‌کنیم.

قاصدی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا گزارشی مبنی بر حقوق‌های نجومی در اردبیل به دست دستگاه قضا رسیده است یا نه، ادامه داد: تاکنون گزارشی در این خصوص به دست ما نرسیده است.

وی در خصوص پرونده قاچاق برنج توسط مرزنشینان نیز اضافه کرد: این پرونده در مرحله تحقیق مقدماتی است.

به گفته رئیس‌کل دادگستری استان فرد متخلفی نیز که اعلام کرده بود در اردبیل هواپیما برای تعدادی می‌خرد و ۶۰ میلیارد ریال کلاه‌برداری کرده بود به حکم حبس و  پرداخت جریمه محکوم شده است.

کد خبر 3690888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha