به گزارش خبرنگار مهر، عصر روز گذشته ۳۱ خردادماه با حضور سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، عزتالله مهرآوران پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، اکرم پوراکی سرپرست موسسه فرهنگی هنری صبا و ... در نمایشگاه خوشنویسی منوچهر نوح سرشت مراسم تجلیلی از این هنرمند برپا شد.
عظیمی پس از دیدن آثار این هنرمند پیشکسوت در ابتدای این برنامه، گفت: بنای ما در موسسه هنرمندان پیشکسوت این است که به هر بهانهای از همه اعضای موسسه تجلیل کنیم. هرچند ممکن است گاهی این کار خیلی خودمانی و حتی در منزل یکی از اساتید رخ بدهد.
او اضافه کرد: گاهی هم روی صحنه رفتن یک هنرپیشه قدیمی، رونمایی از یک آلبوم موسیقی که اثری از یک استاد پیشکسوت است یا یک نمایشگاه دلیلی میشود تا در آن برنامه حضور پیدا کنیم و از هنرمندان تقدیر کنیم. امروز هم به بهانه برگزاری نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد منوچهر نوحسرشت اینجا هستیم تا فعالیتهای هنری استاد را قدردانی کنیم.
در ادامه، منوچهر نوحسرشت بیان کرد: من از این توجه به هنرمندان خوشحالم. در واقع توجه به هنرمندان، خصوصا آنها که پیشکسوت تر هستند انگیزهای برای ادامه فعالیتهای هنری آنها است. شاید در دیگر نقاط دنیا جایگاههایی برای رسیدگی به امور معیشتی، بیمه و ... هنرمندان سالخورده باشد، اما وجه تمایز این موسسه با سایرین، توجه کادر مدیریتی این موسسه به ابعاد معنوی و روح یک هنرمند است.
در حاشیه این مراسم منوچهر نوح سرشت درباره آثارش در این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: در این نمایشگاه ۷۹ اثر به نمایش در آمده که ۷۰ اثرش متعلق به من است و ۹ اثر متعلق به هنرمندانی که استاد من بوده اند و البته یک اثر از غلامحسین امیرخانی و یک اثر از کیخسرو خروش که گرچه استاد من نبودند اما به خاطر احترام به آنها به نمایش در آمده است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه بیشتر مربوط به کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق است. در واقع کلام الهی که زیباترین کلام در جهان هستی است با خط نستعلیق که زیباترین خط در عالم است در هم آمیخته شده است. البته کتاب خوشنویسی قرآن کریم که بخشی از آن به صورت تابلو در این نمایشگاه به نمایش درآمده پیش از این توسط وزارت ارشاد چاپ شده و در آستانه چاپ دوم است.
نوح سرشت درباره کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق توضیح داد: تدوین این کتاب ۶ سال به طول انجامید. رسم الخط آن عربی است اما خطی که با آن قرآن کتابت شده است نستعلیق است.
وی در پایان با اشاره به اینکه تنها مشکل موجود در فضای کار هنری خوشنویسی اقتصاد ضعیف مردم برای خرید آثار است، گفت: این روزها خرید کم است چون مردم کمتر پولی برای خرید آثار دارند اما در این وضعیت دولت باید حمایت جدی تری از هنر داشته باشد.
این نمایشگاه تا پایان ماه مبارک رمضان هر روز از ساعت ۱۱ تا ۱۸ در گالری فرهنگستان هنر واقع در تهران، خیابان ولیعصر(عج)، تقاطع خیابان طالقانی، شماره ۱۵۵۲، ساختمان مرکزی فرهنگستان هنر پذیرای علاقهمندان به خوشنویسی و آثار این هنرمند است.
منوچهر نوحسرشت متولد سال ۱۳۲۷ در تهران است. وی از اواخر دهه ۳۰ کار خوشنویسی را آغاز و از محضر استادان بنامی مانند سیدحسین میرخانی، سیدحسن میرخانی، حسن زرین خط و علیاکبرخان کاوه استفاده کرد. نوحسرشت به شیوه های نستعلیق (چلیپا، کتابت، کتیبه) و شکسته، نسخ و نقاشیخط خوشنویسی میکند. او از سال ۱۳۶۵ تا کنون جزو مدرسان انجمن خوشنویسان است و از دهه ۷۰ در نمایشگاههای متعدد انفرادی و گروهی فراوانی شرکت کرده است.
نظر شما