به گزارش خبرنگار مهر، حسین نجف زاده بعدازظهر سهشنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته گندم وارداتی با گندم داخلی مخلوط شده و در برخی مواقع آمارهایی از جمله افزایش تولید و خودکفایی طرح میشود.
وی افزود: در ماههای اخیر شش مورد قاچاق گندم در گرمی توقیف شد و در اردبیل به مراتب وضعیت بدتر است چرا که عنوان میشود گندم با مصرف دامی وارد شده است در حالی که در واقعیت این چنین نیست.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان با تأکید به اینکه کشاورزی که زکات میدهد و نماز طلب باران میخواند دست به چنین کاری نخواهد زد، اضافه کرد: متأسفانه در خصوص واردات گندم و قاچاق گندم غفلت کردیم و برخی افراد از این غفلت سوءاستفاده میکنند.
نجف زاده در خصوص استفاده از گندم وارداتی در کارخانههای آردسازی افزود: کارخانهها مجاز به استفاده از گندم وارداتی هستند و در امر قاچاق این محصول دخالتی ندارند، بلکه افرادی که رانت اطلاعات دارند دست به چنین اقدامی میزنند.
وی با اشاره به بررسی ۲۴۱ پرونده قاچاق در سهماهه نخست سال جاری تأکید کرد: بیشترین پروندهها به ترتیب در شهرستانهای اردبیل، پارس آباد و مشگین شهر و کمترین در سرعین و خلخال گزارش شده و در تمامی شهرستانها قاچاق کالا به ثبت رسیده است.
باربریها شیوه متداول قاچاق
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان با اشاره به اینکه قاچاق کالا با شیوههای قابلتوجهی در استان همراه شده است، اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد بیشترین قاچاق به واسطه ظرفیت باربریها انجام میشود.
وی افزود: در برخی مواقع حتی از ظرفیت مسافربریها نیز استفاده میشود و محمولهای با محتوای ساختگی تحویل راننده شده و در نهایت نیز مشخص میشود که محتوای آن چیز دیگری است.
نجف زاده با تأکید به اینکه حتی لباس و داروی قاچاق تحویل پست شده بود و بعدها شناسایی شد، اضافه کرد: نمونه این پرونده در روزهای اخیر موجب شد رانندهای که هیچ جرمی را مرتکب نشده بود خودرو خود را بفروشد و جریمه را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه بارها به شرکتهای مسافربری و باربری اخطار داده شده است، تأکید کرد: از جمله دو شیوه قاچاق مرسوم شده که هر چند شکل ظاهری قانونی دارد اما فی نفسه قاچاق محسوب میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان شیوه اول را کالای همراه مسافر دانست و متذکر شد: در گمرک بیله سوار به وفور این مورد مشاهده میشود و فردی که به دنبال رد کردن اجناس خود است چند نفر را اجیر میکند تا بخشی از بار را از گمرک عبور دهند و در سمت دیگر هزینه را دریافت کنند.
به گفته نجف زاده در شیوه دوم قاچاق کالا توسط مرزنشینان است که در وضعیت فعلی در خصوص محصول برنج مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی به اشاره به ثبت ۹ هزار و ۳۰۰ تن برنج قاچاق در سال گذشته اضافه کرد: تنها ۳۹۰ تن از این برنج در داخل استان توزیع و مابقی خارج شده است.
وی متذکر شد: در واقع این قاچاق که شکل قانونی دارد در قالب مصوبهای به مرزنشینان اجازه داده تا سقف مبلغ مشخصی کالا وارد و یا صادر کنند و متأسفانه بخش عمده کالا از استان خارج میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان در خصوص آلودگی برنج وارداتی اضافه کرد: به دلیل اینکه از کانال قانونی و با پروانه بهداشتی وارد میشود بررسی بهداشتی صورت نمیگیرد.
نجف زاده تصریح کرد: به درستی مشخص نیست که این برنجها در شالیزار تولید شده یا یک تولید صنعتی است و ما بارها آزمایش مجدد آن را درخواست کردیم.
وی با بیان اینکه افراد درگیر در موضوع قاچاق برنج به تدریج در حال شناسایی هستند، اضافه کرد: این امکان که مدیران عمداً در این موضوع دخالت داشته باشند اندک است.
نظر شما