۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۵۶

مدیرعامل شرکت آبفا همدان:

میزان هدررفت آب در شبکه آبرسانی همدان ۲۴.۸ درصد است

میزان هدررفت آب در شبکه آبرسانی همدان ۲۴.۸ درصد است

همدان – مدیرعامل شرکت آبفا همدان از هدررفت ۲۴.۸ درصدی آب در شبکه آبرسانی همدان خبر داد و گفت: ترمیم شبکه فرسوده آب در استان همدان نیازمند ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدهادی حسینی بیدار ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته سال سختی برای شرکت آب و فاضلاب استان همدان بود، اظهار داشت: سال گذشته به سبب ۱۴ سال خشکسالی متوالی و کمبود آب و کاهش بارندگی سال سختی بود که با هماهنگی و همدلی رسانه‌ها در فرهنگ سازی مصرف بهینه آب و همراهی مردم این مشکلات پشت سر گذاشته شد.

وی با اشاره به اینکه استان همدان سال گذشته در شرایط بحرانی و خط قرمز قرار داشت، عنوان کرد: امسال بارشهای استان همدان به نسبت دوره های قبال وضعیت مناسبی دارد اما نباید غفلت سبب استفاده بی‌رویه از منابع آبی شود.

ولی منابع زیرزمینی با کمبود و افت شدید مواجه است

وی با بیان اینکه از نظر منابع سطحی وضعیت مطلوبی در استان همدان وجود دارد ولی منابع زیرزمینی با کمبود و افت شدید مواجه است، بیان کرد: وجود ۱۴ خشکسالی سبب شده که منابع زیرزمینی وضعیت نامطلوبی داشته باشند و به زودی و با بارندگی یکساله و بارش‌های فعلی جبران نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان با اشاره به ابلاغ برنامه‌های سیاست اقتصاد مقاومتی به شرکت آبفا و لزوم بهینه سازی مصرف عنوان کرد: امسال در بخش آب و فاضلاب برای شهر همدان تکالیف خاصی لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید آب در شهر همدان در سال های ۸۶و ۸۷ حدود ۱۹۵۰ لیتر در ثانیه بود که با وجود افزایش انشعابات و مسکن مهر میزان تولید آب هم اکنون به ۱۶۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است، گفت: این امر خود بیانگر انجام سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

تولید آب در همدان حدود ۳۰۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است

حسینی بیدار با بیان اینکه تولید آب در همدان حدود ۳۰۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته است چراکه یکی از محورهای سیاست اقتصاد مقاومتی مدیریت مصرف است، عنوان کرد: امسال راه اندازی ۲۶ تصفیه خانه توسط وزارت نیرو برنامه ریزی شده که یک مورد از این پروژه ها در شهرستان رزن به سرانجام خواهد رسید و بعد از ایام ماه رمضان با حضور مقامات کشوری به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل شرکت آبفا همدان با بیان اینکه برای اجرای این پروژه ۷.۵ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: این پروژه در حال حاضر ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی از برگزاری همایش ملی مدیریت مصرف برای نخستین بار در همدان خبر داد و با بیان اینکه در این همایش تاکید بیشتر بر این است که از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی پیروی شده و زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم شود، گفت: کارشناسان شرکت در دوره آموزشی ۲ روزه برای شرکت در این همایش حاضر شده اند.

یک میلیون و ۷ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آبفا هستند

حسینی بیدار با بیان اینکه در ۹ شهرستان و ۲۹ شهر خدمات آب و فاضلاب توسط شرکت آبفا همدان ارائه می‌شود، عنوان کرد: جمعیت شهری استان همدان یک میلیون و ۱۰۳ هزار نفر است که از این تعداد یک میلیون و ۷ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آبفا هستند.

وی با بیان اینکه ۴۰۰ هزار انشعاب آب در همدان واگذار شده که براین اساس ۹۹.۸۵ درصد از جمعیت شهری تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند، عنوان کرد: ۲۷۰ هزار انشعاب فاضلاب در همدان واگذار شده و نزدیک به ۶۷ درصد از جمعیت شهری تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند که این رقم در سطح کشور معادل ۴۵ درصد است.

حسینی بیدار با بیان اینکه آب شهرهای استان همدان از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود ولی برای سه شهر گیان، همدان و شیرین سو از منابع سطحی نیز استفاده می‌شود، گفت: ظرفیت تامین آب در استان همدان ۳۶۰۰  لیتر در ثانیه است اما در حال حاضر ۳۲۰۰ لیتر در ثانیه آب تامین می‌شود.

۷۰ درصد آب شرب شهرهای همدان از طریق آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت آبفا همدان با بیان اینکه در برخی شهرها توان تامین آب بالاتر و در برخی کمتر است، گفت: ۷۰ درصد آب شرب شهرهای همدان از طریق آب‌های زیرزمینی و مابقی از طریق منابع سطحی تامین می‌شود.

حسینی بیدار با بیان اینکه از رودخانه خاکو به صورت ثقلی و احداث بند خاکی، آب به تصفیه‌خانه شهید بهشتی هدایت می شود تا بخشی از نیاز شهر تامین شود، گفت: این اقدام در استخر عباس آباد همدان نیز اجرایی شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه مدیریت فشار و هوشمندسازی شبکه شهری همدان سبب صرفه‌جویی در مصرف آب شده است، اظهار داشت: هوشمندسازی شبکه آب اسدآباد و تویسرکان نیز در حال انجام است که این امر کاهش تولید آب را به دنبال داشته است.

وی با بیان اینکه وضعیت تامین آب در همدان پایدار است و در حال حاضر مشکلی در شهرهای استان در تامین آب وجود ندارد ولی چند شهر در نقطه سربه‌سر قرار دارند که امیدواریم با تلاش کارکنان مشکلی در تامین آب ایجاد نشود، گفت: تصفیه خانه همدان به صورت سنتی احداث شده  و فرایند آنلاین آن راه اندازی نشده است.

حسینی بیدار با اشاره به اینکه اعتبارات سال ۹۴ به طور کامل تخصیص پیدا نکرده و وضعیت نامطلوبی در این زمینه حاکم است، عنوان کرد: اعتبارات مصوب سال گذشته مناسب بود ولی تخصیص در حد ۳۰ درصد بود که این رقم مناسب پروژه‌ها نیست.

۳۱ درصد شبکه آب استان همدان فرسوده است

وی با اشاره به اینکه ۳۱ درصد شبکه آب استان همدان فرسوده است، اظهار داشت: اصلاح و ترمیم شبکه فرسوده آب در استان همدان نیازمند ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار است و تخصیص اندک اعتبارات مشکل ساز است چراکه با اصلاح و بازسازی این میزان شبکه فرسوده دوباره بخش دیگری از شبکه نیاز به اصلاح خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر شبکه آب شهری در استان همدان اصلاح می شود، گفت: شرکت آبفا با استفاده از سیستم GIS نقاط بحرانی شبکه را شناسایی کرده و اصلاح و بازسازی این مناطق را در اولویت قرار می دهد.

وی از هدررفت ۲۴.۸ درصدی آب در شبکه آب همدان خبر داد و گفت: هدررفت آب شامل هدررفت فیزیکی و ظاهری است که هدررفت فیزیکی به نشتی از خطوط انتقال و مخازن مربوط بوده که معادل ۱۴ درصد و هدررفت واقعی به برداشت و مصرف مردم و انشعابات قاچاق مربوط می‌شود که معادل ۱۰.۸ درصد است.

حسینی بیدار با اشاره به اینکه امسال باید بیشترین فرهنگ‌سازی از سوی رسانه‌ها در زمینه مصرف بهینه آب انجام شود، عنوان کرد: سطح آب های زیرزمینی استان همدان کاهش چشمگیری داشته است.

 

کد خبر 3692051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha