به گزارش خبرنگار مهر، محمد قدیمی ظهر چهارشنبه در نشستی که با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری و مدیرعامل سازمان آمار و اطلاعات شهرداری همدان پیرامون تهیه و تدوین اطلس جامع فرهنگی اجتماعی برگزار شد، گفت: اطلس جامع اجتماعی فرهنگی همدان نیاز اساسی مدیران در دو بخش فرهنگی و اجتماعی است و می تواند پیوستی برای پروژه های عمرانی باشد.
معاون اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان افزود: سازمان ها و ادارات با در اختیار داشتن اطلاعات دقیق و لازم در این دو عرصه می توانند سیاستگذاری های جامع و کاملی از این مسایل داشته باشند.
قدیمی با بیان اینکه برای رسیدن به یک طرح آمایش فرهنگی و اجتماعی خواستار اطلسی جامع هستیم، گفت: تدوین اطلس فرهنگی نیازمند کاری بسیار گسترده است.
توانمندسازی صرفا تامین تجهیزات و تاسیسات شهری آب و برق نیست
وی بااشاره به اینکه برخی مناطق همدان هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ مسائل فرهنگی و اجتماعی نیازمند توانمندسازی هستند، گفت: توانمندسازی صرفا تامین تجهیزات و تاسیسات شهری آب و برق و غیره نیست بلکه بحث سلامت عمومی نیز مورد توجه و حائز اهمیت است.
قدیمی با بیان اینکه از دیدگاه برنامه ریزی شهری مشخصه اصلی هر شهر، فضاهای عمومی، پارک ها و میادین آن شهر است، بیان کرد: افزایش فضای عمومی در شهر زمینه مشارکت مردم را فراهم آورده و آنها را با هم مرتبط می سازد.
معاون شهردار همدان با بیان اینکه در حال حاضر ایجاد نشاط شهروندی عنصری گمشده در مدیریت شهری است، گفت: برنامه ریزی شهری به دنبال کشف این عنصر گمشده در فضاهای عمومی شهر است.
وی در خصوص بحث سلامت عمومی نیز اظهار کرد: وجود شهروندانی افسرده، بی رمق و با عدم احساس شادابی و سرزندگی، بزرگترین معضل شهرها به شمار می آید.
لزوم ایجاد چشم اندازهای زیبا در فضاهای عمومی شهر
قدیمی با بیان اینکه اگرچه بخش عمده ای از این رویکرد را می توان ناشی از شرایط سخت زندگی شهری و مدرنیته به شمار آورد اما نبود یک فضای عمومی شهری با امکانات تفریحی و شادی آفرین در این حوزه نیز بی تاثیر نبوده است، گفت: از دیدگاه برنامه ریزی شهری ایجاد چشم اندازهای زیبا در فضاهای عمومی شهر نقش بسزایی در سلامت روحی روانی و نشاط عمومی شهروندان دارد.
قدیمی افزود: باید این اطلس با هدف شناسایی و رصد فرهنگی، اجتماعی شهر همدان به طورغنی راهاندازی شود تا سازمان ها و ارگان های سیاستگذار در مدیریت شهری با استفاده از آن اطلاعات مطلوب خود را کسب کرده و ضمن آشنایی و آگاهی کامل از مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر نسبت به برنامه ریزی ها اقدام کنند.
وی بیان کرد: باید رکوردهای اطلاعاتی شناسایی و در اطلس وارد شود و عناصری چون جغرافیا، جمعیت و شاخصهای اجتماعی و فرهنگی با هم مطابقت داده شود.
وی بااشاره به اینکه از مجموعه این عناصر نقشهای تهیه میشود که بیانگر وضعیت فرهنگی اجتماعی شهر همدان است، گفت: این اطلس مبنای برنامه ریزی، سیاستگذاری و تصمیمگیریهای حوزه اجتماعی و فرهنگی برای آینده شهر خواهد بود.
قدیمی بیان کرد: دبیرخانه این پروژه در دفتر مطالعات و برنامه ریزی معاونت اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان تشکبل خواهد شد.
هم افزایی اطلاعات با تهیه و تدوین اطلس جامع فرهنگی
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری همدان نیز در این جلسه گفت: با توجه به اطلاعات موجود در شهرداری می توان این اطلس را تدوین و شرح خدماتی برای آن ارائه کرد.
سید حسین معصوم زاده خواستار بهره مندی از پتانسیل های موجود در شهرداری همدان در بحث کارشناسی و تدوین اطلس شد.
وی اظهار کرد: تدوین اطلس موجب توزیع عادلانه منابع به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری در شهر همدان می شود.
سید حسین معصوم زاده عنوان کرد: با جمع آوری داده ها و اطلاعات از ادارات مرتبط هم افزایی و هم پوشانی مطلوبی در این زمینه صورت خواهد پذیرفت.
تصمیم سازی های زیربنایی و اساسی نیازمند اطلاعات جامع و کامل است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه بیان کرد: مدیریت شهری در سیاستگذاری و تصمیم سازی های زیربنایی و اساسی نیازمند اطلاعات جامع و کامل است.
علی رضایی بیان کرد: برنامه ریزی در حوزه های فرهنگی و اجتماعی نیازمند اطلاع و آگاهی از تمامی ظرفیت های موجود در سطح شهر است.
عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه تاکید کرد: مکان یابی دقیق فرهنگسراها قبل از ساخت امری لازم و ضروری است که باید با توجه به شناخت وضع موجود فرهنگی و اجتماعی مناطق صورت پذیرد تا بیشترین بهره وری و بازخورد را داشته باشد.
نرگس نورالله زاده همچنین بیان کرد: با توجه به ظرفیت محدود شهرداری ها و مشکلاتی که اکثر مناطق شهرداری به دلیل عدم اطلاع کافی و مناسب شهروندان از مسائل مدیریت شهری با آن مواجه هستند آموزش ها نیز در این فرهنگسرا باید متناسب با شرایط و وضع هر منطقه اولویت بندی شود.
شورای شهر پیشنهاد تهیه و تدوین اطلس فرهنگی و اجتماعی شهر را مطرح کرد
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان اظهار کرد: با توجه به این موارد نیاز مبرم به تدوین طرح جامع احساس می شد که تهیه آن نیازمند اطلاعات اولیه و کامل بود و در این راستا شورای شهر پیشنهاد تهیه و تدوین اطلس فرهنگی و اجتماعی شهر را مطرح کرد.
وی در خصوص شناخت وضع موجود مراکز فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: برخی از اطلاعات و داده ها در شهرداری موجود است اما نیازمند پیاده سازی است و مابقی اطلاعات نیز با تعیین کردن شرح وظایف می تواند به مشاوران مربوطه واگذار شود.
اجرای پروژه های فرهنگی و اجتماعی سلیقه ای نباشد
رضا غلامی خجسته نیز در این جلسه با بیان اینکه در اجرای پروژه های فرهنگی و اجتماعی نباید سلیقه ای عمل کرد، گفت: شهرداری هر گونه پروژه فرهنگی و اجتماعی را باید با توجه به اطلس فرهنگی و اجتماعی اجرا کند.
مهدی مجیدی، مدیرعامل سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری همدان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر ضرورت و اهمیت تهیه و تدوین اطلس فرهنگی و اجتماعی شهر افزود: یکی از رویکردهایی که می تواند در تحقق این پروژه موثر باشد تهیه آمارنامه نهادها و ادارت فرهنگی در سطح شهر است.
نظر شما