ابوالقاسم محمدپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای حفاظت از حیاتوحش و زیستبوم، بخشهایی از کشور بهعنوان مناطق چهارگانه در نظر گرفتهشدهاند که به نامهای پارک ملی، منطقه حفاظتشده، آثار طبیعی ملی و پناهگاه حیاتوحش موسوم هستند.
وی بابیان اینکه ۳۰ هکتار از منطقه حفاظتشده البرز مرکزی در چالوس قرار دارد، تصریح کرد: علاوه بر این، قلل سهگانه علمکوه، سیاهکوه و تخت سلیمان با ارتفاعی بیش از چهار هزار متر نیز در چالوس واقعشده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست چالوس با اشاره به وجود دو رودخانه حفاظتشده سردآبرود به طول ۶۶ کیلومتر و چالوس به طول ۷۸ کیلومتر افزود: بزرگترین گوزن ایرانی به نام "مرال" و نیز انواع پلنگ، خرس، شوکا، قرقاول و کل و بز نیز بومی چالوس هستند که نشان از پوشش گیاهان و جانوری منحصربهفرد منطقه است.
این مسئول با تأکید بر ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست ادامه داد: بر اساس این قانون در مناطق حفاظتشده، هرگونه تغییر کاربری باید بااطلاع و اجازه سازمان محیطزیست باشد و البرز مرکزی نیز از این قاعده مستثنا نیست.
محمدپور بابیان اینکه دخلوخرج در پارکهای ملی هرگونه ممنوع است، خاطرنشان کرد: برخلاف این، در مناطق حفاظتشده امکان اجرای فعالیتهای خدماتی و صنعتی با توجه به نظریه زیستمحیطی وجود دارد.
وی با عنوان اینکه نمیتوان منکر وجود محدودیت در مناطق حفاظتشده بود، گفت: البته در موارد خاص و ضروری، با بررسی در شورای عالی محیطزیست، انجام برخی فعالیتها نیز ممکن خواهد بود که آزادراه تهران-شمال نیز مثالی از این مورد است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست چالوس بابیان اینکه برخی افراد سودجو با منافع شخصی قصد تخریب محیطزیست رادارند، افزود: برخی پروژههای راهسازی تخریبهایی را به همراه دارد، گاهی برداشتهای غیرمجازی نیز در کنار جادهها و یا رودخانههای محافظتشده انجام میشود.
این مسئول به مشکل دفع غیراصولی زباله در چالوس اشاره کرد و یادآور شد: شهرهای شمالی همیشه از این مسئله آسیبدیده است و برای آن باید در سطح کلان چارهاندیشی کرد، که این کار با احداث کارخانه زبالهسوز در حال انجام است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه کارگروه مدیریت پسماند در تمامی سطوح سعی در حل این مشکل دارد، گفت: بر اساس ماده ۷ قانون، اجرای مدیریت پسماند در تمام مراحل جمعآوری تا دفع، بر عهده شهرداریها و بخشداریها است که نیاز است بهدقت رعایت شود.
نظر شما