۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۲۲:۱۵

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان:

۶۷ درصد حجم نزولات جوی در استان همدان تبخیر می شود

۶۷ درصد حجم نزولات جوی در استان همدان تبخیر می شود

همدان - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: متوسط حجم نزولات جوی در استان همدان سالانه ۶ میلیارد و ۳۸۸ میلیون مترمکعب است که ۶۷ درصد تبخیر آن تبخیر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عزالدین امروز شنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان اینکه  نگرش به مقوله آب و حفاظت ازآن در استان همدان تغییر یافته و این اتفاق با کمک رسانه‌ها ممکن شده است، گفت: همدان به ۳ حوضه آبریز کشور از جمله کرخه، سفیدرود و دریاچه نمک متصل است.

عزالدین متوسط نزولات جوی استان همدان را ۳۳۰ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: سال آبی جاری ۴۶۷ میلی‌متر بارندگی در استان همدان ثیت شده که این رقم سال گذشته ۳۰۲ میلی‌متر و در متوسط بلندمدت ۳۳۰ میلی‌متر بوده است.

وی با بیان اینکه میزان بارش در استان همدان بی‌نظیر بوده و در ۲۰ سال گذشته بارشی در این سطح در استان همدان رخ نداده است، گفت: سالانه ۶ میلیارد و ۳۸۸ میلیون مترمکعب متوسط حجم نزولات جوی در استان همدان است اما ۶۷ درصد تبخیر آب در استان همدان مواجه هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان حجم آب در دسترس استان همدان را پس از تبخیر ۲.۶۸ میلیارد مترمکعب ذکر کرد و گفت: سهم آب‌های زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر ۱.۹۸۸ میلیارد مترمکعب است.

سالانه با افت یک متری ارتفاع آب در دشت‌های استان همدان مواجه هستیم

وی با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم عنوان کرد: سالانه با افت یک متری ارتفاع آب در دشت‌های استان همدان مواجه هستیم و در حال حاضر ۱۳ دشت مطالعاتی استان همدان ممنوعه است.

عزالدین با بیان اینکه دشت‌های استان همدان بیمار هستند و دولت برای رفع مشکلات طرح تعادل بخشی را در دستور کار قرارداده است، گفت: در حال حاضر ۱۷ هزار و ۵۴۱ حلقه چاه، ۳ هزار و ۴۰ دهنه چشمه و ۱۶۰۳رشته قنات در استان همدان وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان مصرف منابع آبی در بخش کشاورزی را ۸۹.۱۸درصد عنوان کرد وبا بیان اینکه این رقم در کشور ۹۱ درصد است، گفت: ۳ درصد آب نیز در بخش صنعت مصرف می‌شود.

عزالدین با اشاره به اینکه اجرای دو پروژه تصفیه‌خانه ملایر و تویسرکان به روش مالی BOT به بخش خصوصی واگذار شده است عنوان کرد: اجرای این دو پروژه به ۶۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد اما واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام به بهره‌برداری رسیده به بخش خصوصی دردستور کار است و تاکنون ۱۳ طرح نیز شناسایی شده است.

وی اعتبارات شرکت را در سال ۹۳ حدود ۱۱۵ میلیارد تومان و در سال ۹۴ حدود ۲۴۶ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این اعتبارات از منابع ملی، منابع ملی استانی شده، منابع استانی، منابع خاص رهبری، منابع خشکسالی ماده ۱۰ و ۱۲ و اوراق مشارکت و اسناد خزانه تامین شده است.

پیمانکاران حدود ۶۰ میلیارد تومان از شرکت طلب دارند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه در سفر هیئت دولت به استان همدان شش پروژه مصوبه گرفتند، گفت: پیمانکاران حدود ۶۰ میلیارد تومان از شرکت طلب دارند.

وی با بیان اینکه در طرح تعادل بخشی آب ۱۵ برنامه پیش بینی شده است، گفت: انسداد چاه های غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت ها، نصب کنتور هوشمند از جمله این برنامه ها است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه انسداد چاه‌های غیرمجاز نخستین تکلیفی است که به شرکت آب منطقه‌ای ابلاغ شده و انسداد ۵۵۰ حلقه چاه غیرمجاز تا پایان سال ۹۵ هدفگذاری شده است، گفت: در سه سال اخیر ۱۵۶۰ حلقه چاه مسدود شده است.

وی استفاده از پساب فاضلاب برای مصارف در عرصه‌های صنعتی و تولیدی را از دیگر تکالیف در بخش اقتصاد مقاومتی برشمرد و با بیان اینکه نیروگاه مفتح همدان از منابع آب زیرزمینی استفاده می‌کرد ولی به دلیل فقر منابع آبی میزان تولید این نیروگاه از هزار مگاوات به ۲۵۰ مگاوات رسیده بود، گفت: اگر به وضعیت این نیروگاه رسیدگی نمی شد ۵۰۰ نفر اشتغال خود را از دست می‌دادند.

کد خبر 3700838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha