به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب وفاضلاب استان گلستان، محمد هادی رحمتی گفت: با توجه به اینکه ما در سطح کشور هرساله با خشکسالی متوالی مواجه هستیم و با تغییر اقلیم پیش می رویم، هر ساله منابع آب بسیاری هدر می رود که این خود نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۳ شهر تحت پوشش شرکت آب وفاضلاب استان گلستان قرار دارند و حدود ۸۰ میلیون متر مکعب آب استحصال می کنیم که از این مقدار ۵۸ میلیون متر مکعب آن بصورت صورتحساب برای مشترکین صادر ومابقی در بخش های دیگر مصرف می شود.
وی تصریح کرد: نگاهی گذرا به آمارها نشان میدهد میزان بارندگی در سال آبی گذشته افزایش داشته ولی با توجه به شرایط خشکی که بر خاک استان گلستان حاکم است، مجموعه استان دارای یک بدهی عظیم آبی است و بارش های اخیر نمی تواند به سرعت کمبود آب استان را جبران کند.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان گلستان با اشاره وضعیت تنش آبی در استان گلستان خاطر نشان کرد: با توجه به حاکم شدن خشکسالی به استان گلستان باید یک بازنگری جدی در نحوه مصرف آب در استان انجام شود و متولیان امر در بخش کشاورزی نیز با جدیت موضوع را پیگیر باشند.
رحمتی اظهار کرد: عمده مصرف آب از طریق چا های زیرزمینی تامین می شود و بدلیل بارندگی های کمی که در سالهای گذشته داشتیم میزان بارندگی بیلان منفی داشته است و تنها راه عبور از تابستان کم آب مصرف صحیح و بجا از سوی شهروندان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان گلستان در باره میزان مصرف آب در استان گلستان اظهار کرد: در استان گلستان میانگین مصرف از ۲۰۰لیتر تا۲۴۰لیتر متفاوت است در حالی که در کشورهای پیشرفته اروپایی بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ لیتر در شبانه روز می باشد.
رحمتی تصریح کرد: دولت و وزارت نیرو برای هر مترمکعب مبلغ ۸۰۰ تومان هزینه می کند اما به مردم مبلغ ۲۵۰تومان ارائه می دهند که این فاصله بسیار زیاد بوده و مشکلاتی را برای ارائه خدمات رسانی به شهروندان بوجود آورده است.
وی با اشاره به قدمت بالای شبکه آب استان افزود: تامین و توزیع آب سالم و بهداشتی برای مشترکان نیاز به اصلاح ، نوسازی و توسعه خطوط انتقال و شبکه های آبرسانی با لوازم و تجهیزات جدید روز دارد و با توجه به برنامه ریزهای انجام شده ۱۲۰ کیلومتر ازشبکه های توزیع آب شرب شهرهای استان گلستان اصلاح و بهسازی می شود.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان گلستان با اشاره قطع آب مشترکان پر مصرف خاطرنشان کرد: با تصویب مجلس شورای اسلامی دستورالعمل اجرایی قطع آب مشترکان پرمصرف جهت اجرایی کردن ابلاغ شده است و بر این اساس با مشترکانی که مصرف بیش از حد مجاز دارند برخورد خواهیم کرد و بعد از چندین بار تذکر و به کارگیری ابزارهای قیمتی و فرهنگسازی در نهایت اگر تذکرها به نتیجه نرسد آب مشترکین قطع خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که در سال های گذشته اعتبارات قابل ملاحظه ای برای اجرای طرح های فاضلاب در شهرهای استان نبوده خاطر نشان کرد: سال گذشته در سفر هئیت دولت به استان مصوبات خوبی برای بخش فاضلاب به تصویب رسید که در سفر اخیر دکتر نوبخت معاون برنامه ریزی کشور دستور فرمودند مصوبات سفر با ۱۰۰ درصد تخصیص ابلاغ شود و امیدواریم در شهرهای گرگان، گنبد و آزادشهر در آینده نزدیک این طرح به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: با هماهنگی معاونت برنامه ریزی استان گلستان برای فاضلاب شهر گرگان اعتباری تخصیص یافته و با اجرای نقاط انفصالی در شهر گرگان حدود ۶۰ کیلومتر شبکه فاضلاب وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
محمد هادی رحمتی اظهار کرد: برای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن و جبران عقبماندگی استان در ارائهی خدمات آب و فاضلاب نیازمند توجه جدی به تکمیل طرحهای ملی آبرسانی، بهرهمندی از آب سطحی و سدهای استان، تقویت اعتبارات بخش فاضلاب برای حفظ محیط زیست و منابع آب در دسترس، استفاده از منابع آب غیرمتعارف شامل آب شیرینکنها، و در نهایت قیمتگذاری اقتصادی آب و افزایش بهرهوری آب در بخشهای کشاورزی، شرب و صنعت است.
نظر شما