۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۸:۲۶

پیشنهاد یک پژوهشگر صنایع‌دستی؛

اطلس صنایع دستی خوزستان تدوین و منتشر شود

اطلس صنایع دستی خوزستان تدوین و منتشر شود

یک پژوهشگر صنایع‌دستی پیشنهاد کرد: با توجه به تنوع رشته‌های مختلف صنایع دستی در خوزستان، متولیان علاوه‌بر حمایت از هنرمندان به گردآوری و انتشار اطلس صنایع دستی هم بپردازند.

نسرین جودکی در گفتگو با خبرنگار مهر، به ظرفیت بالای استان خوزستان در زمینه صنایع دستی اشاره و بیان کرد: کسب ۵۳ مهر اصالت توسط صنعتگران استان خوزستان که تمام ملزومات آن را خود صنعتگران فراهم آورده‌اند نشانه وجود ظرفیت بالقوه در خوزستان است؛ به همین خاطر به روز کردن رشته‌های صنایع دستی و نیاز به حفظ اصالت اثر و تسهیل در فروش محصولات صنایع دستی در این استان ضرورت دارد.

او با اشاره به عدم حمایت‌های دولتی از هنرمندان گفت: اگر برای صنعتگرانی که به صورت خودجوش تلاش کرده‌اند تا اثری ممتاز خلق و مهر اصالت دریافت کنند انگیزه‌های لازم فراهم شود، اتفاقات بهتری می‌افتد اما اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان حتی یک مراسم تقدیر برای این هنرمندان برگزار نمی‌کند تا تلاش آنان دیده شود.

به گفته جودکی وجود بیش از ۵۰ اثر نفیس که نشان ملی و بین‌المللی دریافت کرده‌اند، می‌تواند مقدمه ایجاد یک موزه کوچک صنایع دستی باشد اما هیچ برنامه‌ای برای حفاظت و به نمایش گذاشتن این آثار وجود ندارد در حالی‌که اداره کل میراث فرهنگی و همچنین ارشاد خوزستان می‌توانند آثار نفیسی که نشان ملی گرفته‌اند را خریداری و در موزه‌ای به نمایش بگذارند؛ این کار هم به حفظ و معرفی صنایع دستی استان می‌انجامد هم در هنرمندان ایجاد انگیزه و رغبت می‌کند.

مسئول تهیه پرونده ثبت ملی بهون بافی، تهیه مواد اولیه را یکی دیگر از مشکلات هنرمندان خوزستانی دانست و افزود: در حال حاضر، بیشتر هنرمندان خوزستانی که بدون حمایت و با کمترین امکانات فعالیت می کنند، قادر به استفاده از صددرصد توان خود نیستند و نیاز به تجهیزات و یا مواد اولیه بیشتر  و ارزان‌تری دارند و لازم است معاونت صنایع دستی در تهیه مواد اولیه از هنرمندان حمایت کند.

جودکی با اشاره به این‌که لازم است متولیان فرهنگی استان خوزستان، شرایط بهتری را برای به روز کردن رشته‌های صنایع دستی فراهم کنند گفت: برخی سهل انگاری‌ها باعث شده تا مسگری، ورشوسازی، نمدمالی، لنگ بافی، ملحفه بافی، ابریشم بافی، نساجی سنتی، مثقال بافی و... یا منسوخ شوند یا در حال منسوخ شدن باشند. بنابراین انتظار می‌رود وقتی مسئولان استان مدام از نقش صنایع دستی در ایجاد اشتغال و ارزآوری سخن می‌گویند، بودجه لازم را در اختیار صنعتگران و هنرمندان بگذارند تا به تولید و به روز کردن آثار خود بپردازند.

همچنین پیشنهاد این پژوهشگر و فعال صنایع‌دستی این است که علاوه‌بر  مستندنگاری و استانداردسازی صنایع دستی، و به روز کردن و معرفی درست آن به گردآوری و انتشار اطلس صنایع دستی خوزستان هم بپردازند.

کد خبر 3709097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha