علي محمد تركابيدختي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در بيرجند ، افزود: بر اساس آمار سال 1375 ، تعداد مساجد استان خراسان جنوبي 1044 مورد بوده كه با توجه به روند رو به رشد ساخت مساجد ، اين تعداد تا كنون به 1200 بنا رسيده است.
وي با بيان اينكه 30 درصد مساجد استان نياز به بازسازي دارد ، يادآور شد: مسجد نيز مانند هر بناي ديگري نياز به حرمت ، حفظ و مراقبت دارد.
تركابيدختي ، اعتبارات عمراني مساجد را در سال گذشته 6 ميليارد و 500 ميليون ريال عنوان كرد و افزود: در سال جاري اعتبارات عمراني در سه بخش استاني ، اماكن مذهبي و بقاع متبركه از محل بند ز تبصره 12 جمعا 6 ميليارد و 300 ميليون ريال است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: در سال جاري 8 پروژه عمراني براي ساخت مساجد خراسان جنوبي پيش بيني شده است.
تركابيدختي از اختصاص يك ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار براي ساخت مساجد روستايي و شهرستان هاي زير يكصد هزار نفر در خراسان جنوبي خبر داد و افزود: با اجراي طرح هادي و مقاوم سازي روستايي بافت هاي جديد نياز به مسجد دارد كه با كمبود اعتبارات اين امكان پذير نيست.
مديركل اوقات و امور خيريه خراسان جنوبي ، عمده ترين مشكل مساجد روستايي را قدمت زياد و استحكام كم آنها عنوان كرد و يادآور شد: در خراسان جنوبي 90 درصد روستاهاي داراي مسجد هستند كه مشخص نيست اين مساجد از استحكام و كارايي لازم برخودار باشد.
وي با اشاره به اين مطلب كه در روستاها از نظر ساخت فني و تخصصي با مشكل مواجعه هستيم ، گفت: نقشه هاي ساخت مساجد از نظر فني و معماري و زيباسازي به خصوص در روستاها ، به هيچ وجه رعايت نمي شود.
نظر شما