محسن جانجان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هدف از برگزاری همایش «معبد لائودیسه» شناخت و معرفی بیشتر این معبد برای علاقهمندان است، گفت: بسیاری از کارشناسان متخصص و باستانشناسان که درزمینهٔ آثار تاریخی تخصص دارند در این همایش که فردا برگزار می شود، حضور خواهند یافت.
وی افزود: این همایش تلاش واقعی برای شناساندن اهمیت «معبد لائودیسه» است تا از این طریق اعتبار لازم برای ادامه کاوشها در فصل چهارم آن جذب شود.
جانجان با بیان اینکه پیشازاین نیز همایشی برای تجلیل از تلاشهای سرپرست گروه کاوش این معبد در نهاوند برگزارشده است، گفت: در همایش تخصصی هماندیشی شهرستان نهاوند ۲۶ مقاله با موضوعات مختلف ازجمله «معبد لائودیسه» به دبیرخانه همایش ارسال شد که این موضوع اهمیت و توجه مردم شهرستان را به این حوزه تخصصی نشان میدهد.
وی بیان کرد: در سال ۸۴ نخستین فصل کاوش این معبد آغاز شد و بعدازآن در سالهای ۹۰ و ۹۱ ادامه یافت و ۵۰ گمانه زنی آزمایشی در مکان معبد انجام شد ولی برای آغاز مجدد کاوش معبد لائودیسه ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان نهاوند افزود: کشف این معبد میتواند بهعنوان یک زیرساخت گردشگری در شهرستان نهاوند محسوب و بهعنوان یک برند گردشگری نهتنها در شهرستان، بلکه در کشور نیز مطرح شود.
وی با بیان اینکه مردم این منطقه در یک بلاتکلیفی به سر میبرند زیرا مجوز ساختوساز به آنها داده نمی شود، گفت: خانههای این منطقه مستحکم نیستند و باید با انجام کاوش ها تکلیف مردم این منطقه را مشخص کنیم.
جانجان در ادامه به راهاندازی کمپین مردمی برای کشف معبد لائودیسه اشاره کرد و گفت: کمپین چهارهزارنفری که توسط مردم شهرستان نهاوند شکل گرفت خیلی سریعتر از آن چه تصور میشد پاسخ داد و شکلگیری مطالبه مردمی سبب می شود تا سریعتر به نتیجه نهایی در مورد معبد دست پیدا کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند از رونمایی لباس ملی نهاوند در دوره تاریخی (اشکانی، ساسانی) در روز برگزاری همایش تخصصی «معبد لائودیسه» در نهاوند خبر داد و گفت: هدف از رونمایی این لباس آشنایی و معرفی پوشش و حجاب زنان و مردان ایرانی در دوره تاریخی است که میتوان با الگو گرفتن از این طرح و معرفی آن به نسل جوان از آن بهعنوان لباس ملی نهاوند به جای لباس و مدهای غربی و بیگانه استفاده کرد.
نظر شما