به گزارش خبرگزاري مهر، اين فيلم در ژانر اجتماعي روايتي تراژيك و تلخ از اميال و خواسته هاي جواني كم سواد با ضريب هوشي پائين تر از معمول را روايت مي كند كه با توجه به مولفه ها و ساختارهاي فيلمسازي جبلي ارائه مي شود.
فيلم سينمايي "خواب سفيد" داستان زندگي جواني كم هوش و ساده دل است كه در يك فروشگاه عرضه لباس عروس كار مي كند. وي كه همراه پدر پير و بداخلاقش زندگي مي كند با بريدن تصاوير مدل هاي مجله هاي تبليغاتي لباس عروس، همسر آينده اش را تجسم مي كند. تا اينكه زني براي خريد پارچه لباس عروس وارد مغازه مي شود و اين جوان عاشق او مي شود. جا ماندن دستكش هاي زن بهانه اي براي ديدار دوباره زن مي شود كه صاحب يك مزون شيك است و جوان بي توجه به تفاوت هاي طبقاتي به فكر ازدواج و خواستگاري مي افتد.
سازنده "خواب سفيد" سراغ گروهي از جامعه مي رود كه بسياري از نيازهاي انساني شان ناديده گرفته مي شود و نگاه ترحم برانگيز اطرافيان تنها متوجه رفع نيازهاي مادي اين افراد است و كمترين توجه به احساسات و نيازهاي روحي اين افراد صورت مي گيرد. از اين منظر فيلم ارزش هاي زيادي دارد. نگاه فيلمساز به موضوع افراد كم هوش و فقير به هيچ وجه آزارنده نيست، بلكه وجهي واقع بينانه و در عين حال راهگشا دارد.
البته سادگي بيش از اندازه داستان و نبود اتفاقات موازي شرايطي را به وجود مي آورد كه برخي دقايق فيلم به اندازه اي تهي از كنش باشد كه در مخاطب هيچ واكنش احساسي يا جستجوگري را برنمي انگيزد و حذف آنها از فيلم لطمه اي به ساختار داستان وارد نمي كند. البته بخشي از اين مشكل متوجه ريتم ناموزون اثر است كه در برخي دقايق به اندازه اي كند مي شود كه بيننده را خسته مي كند.
جبلي كه شخصيت اصلي فيلم خود را بر عهده گرفته، موقعيت هاي طنزآميزي را بر اساس ويژگي ها و شرايط كلي زندگي كاراكتر به وجود مي آورد. هر چند اين ديدگاه مي تواند بر فيلم حاكم باشد كه سازنده اثر اشتباههاي مردي كم هوش را دستمايه خنده مخاطب قرار مي دهد، اما حقيقت اينجاست كه در برخي صحنه ها و دقايق، داستان به گونه اي پيش مي رود كه در عين خنده دار بودن حركات شخصيت اصلي فيلم، ترحم و دلسوزي مخاطب را نيز برمي انگيزد.
بهترين گزينه براي ايفاي شخصيت اصلي اين فيلم خود حميد جبلي است. زيرا به نظر مي سد نقش اصلي بر اساس توانايي هاي حركتي و صداي اين كارگردان - بازيگر شكل گرفته و اگر اين نقش به هر بازيگر ديگري سپرده مي شد، امكان خلق چنين شخصيتي بسيار بعيد به نظر مي رسيد. البته اين ايراد بر بازي جبلي وارد است كه خصوصيات اساسي كاراكتر فيلم از ويژگي هاي كلاه قرمزي و پسرخاله گرفته شده و حتي نوع صداي جبلي در اين فيلم پسرخاله را به ياد مخاطب مي اندازد.
حميد جبلي براي اينكه اثر خود را واقعي تر جلوه دهد، جز اليزابت اميني و يوسف يوسف پشندي از بازيگراني استفاده كرده كه چهره شناخته شده اي براي مخاطب ندارند، اما در بازيگرداني و استفاده از قابليت هاي اين نقش پردازان موفق نيست و اين بازيگران در برابر ايفاي نقش جبلي و اميني كاملا كم تجربگي خود را بروز مي دهند. همين مساله موجب مي شود فيلم جلوه هاي گوناگون و متنوعي نداشته باشد و همه چيز بستگي كاملي به ميزان حضور جبلي داشته باشد.
با همه مطالبي كه درباره اين فيلم گفته شد نبايد فراموش كرد حميد جبلي از موضوعي بسيار ساده، فيلمي صميمي و باورپذير ساخته كه شخصيت متفاوت و كم هوش اثر به عنوان نماينده اي از افراد كم توان جامعه با آنكه زندگي راحتي ندارد، اما همواره براي به دست آوردن خوشبختي تلاش مي كند و در پايان نيز سرنوشت او با دختر فقير و ساده دلي پيوند مي خورد كه مي تواند بهترين همراه براي او باشد. در عين حال فيلم به اندازه اي روان است كه بيننده تا انتهاي داستان سرنوشت شخصيت ها را دنبال مي كند و از فيلم به اندازه كافي لذت مي برد.
فيلم سينمايي "خواب سفيد" هفته گذشته در قالب ويژه برنامه هاي مبعث رسول گرامي اسلام حضرت محمد (ص) از شبكه سه سيما پخش شد.
/ به بهانه پخش نخستين ساخته سينمايي حميد جبلي از شبكه سه /
"خواب سفيد" اوهام سادهدلي است كه خواب پري ميبيند
خبرگزاري مهر ـ گروه فرهنگ و هنر: "خواب سفيد" نخستين تجربه كارگرداني حميد جبلي در عرصه توليد فيلم سينمايي است كه اوهام مردي سادهدل را در حد فاصل خيال و واقعيت روايت ميكند.
کد خبر 371092
نظر شما