به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی رضایی پیش از ظهر چهارشنبه در نشستی با دهیاران و اعضاء شوراهای اسلامی روستاهای میامی با موضوع حفاظت از اراضی ملی، ضمن بیان اینکه انفال، در زمره دارایی های مهم و ارزشمند ایران اسلامی محسوب می شود، عنوان کرد: آگاهی بخشی و ترویج یکی از عوامل کاهش۸۰ درصدی آتش سوزی در سطح مراتع و اراضی ملی میامی است.
وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری، اداره منابع طبیعی، آبخیزداری میامی نسبت به برگزاری شش دوره آموزشی حفاظت و صیانت از اراضی ملی در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی اقدام کرده که خوشبختانه مورد استقبال جامعه هدف شامل دهیاران، اعضای شورای اسلامی، موثران روستاها، مردم حاشیه نشین مراتع و دانش آموزان قرار گرفته است.
آمادگی در برابر مخاطرات الزامی است
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی درباره نقش دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی در حفظ انفال نیز گفت: آموزش می تواند یکی از وظایف مهم این اداره باشد اما در بخش ترویج قطعا دهیاران و اعضای شورای اسلامی که در روستاها و بخش های خود در زمره موثران جامعه محلی هستند، نقش بسزایی خواهند داشت.
رضایی همچنین از برنامه ریزی لازم برای آمادگی و پیشگیری از بروز حریق در عرصه های منابع طبیعی شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به شرایط آب و هوا، رویش گیاهان و ایجاد پوشش گیاهی مناسب در عرصه های طبیعی در ابتدای سالجاری و خشک شدن پوشش مراتع در این فصل، احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه های مناطق جنگلی و مرتعی بسیار بالا برآورد می شود لذا آموزش های تخصصی، ترویج و اشاعه فرهنگ نگهداری از انفال در دستور کار این اداره است.
وی با بیان اینکه گسترش حریق در عرصه ها خسارت جبران ناپذیری را به طبیعت وارد می کند، خطاب به دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی میامی، بیان داشت: تشکیل ستاد پیشگیری و اطفاء حریق در اداره منابع طبیعی شهرستان با هدف شناخت و کاهش سطح خطرات حریق و مقابله با بحران های احتمالی آتش سوزی ها امری کاملا ضروری به نظر می رسد که این مهم جز در سایه همکاری و تعامل با جامعه هدف و موثران امکان پذیر نیست.
دهیاران برای اطفاء حریق تجهیز می شوند
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی همچنین از تجهیز دهیاری ها در برابر آتش سوزی اراضی ملی خبر داد و گفت: این اداره چهار گروه اطفای حریق را با سرگروهی رئیس اداره، فرمانده یگان حفاظت، کارشناس یگان منابع طبیعی و سرپرست منابع طبیعی بخش کالپوش راه اندازی کرده که امیدواریم این گروه ها بتواند در تعامل با دهیاران و مردم اقدامات محافظتی را در دستور کار قرار دهد.
رضایی با بیان اینکه احتمال بروز مخاطرات آتش سوزی در فصل گرم سال بیش از سایر فصول است، ابراز داشت: منابع طبیعی دهیاری های منطقه را نیز به گروه های مختلف تقسیم و تجهیز کرده است که امیدواریم در نهایت این اقدامات بتواند در کاهش خسارات وارده به طبیعت در تمام سال موثر باشد.
وی افزود: برپائی کلاس های آموزشی و ترویجی برای دهیاران و اعضاء شوراهای اسلامی روستاها و بررسی لوازم مورد نیاز در اختیار دهیاران و شوراهای اسلامی برای اطفای حریق از جمله اهداف این گروه بندی ها و فعالیت ها به شمار می رود.
نظر شما