۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۱۹

مشاور و مدیر کل حوزه ریاست جنگلها:

۸۰۰۰ گونه گیاهی در کشور وجود دارد

۸۰۰۰ گونه گیاهی در کشور وجود دارد

زنجان- مشاور و مدیرکل حوزه ریاست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از وجود ۸ هزار گونه گیاهی در سطح کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نگهدار اسکندری ظهر چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود:چالش های زیادی در دنیا منابع طبیعی را تهدید می کند که این چالش ها به شکل های مختلف در کشور ایران نیز وجود دارد.

وی اظهار کرد: تخریب زمین و کاهش توان اکولوژی زمین و بیابان زدایی و خشکسالی و گرم شدن هوا باعث می شود نیاز آبی محصولات کشاورزی ۱۷ درصد بیشتر شود.

اسکندی با بیان اینکه سالانه 1.5 تن در هکتار اکسیژن در ایران تولید می‌ شود که نیاز سالانه 6 نفر انسان را پوشش می‌دهد، افزود: میزان گازهای گلخانه‌ای به 400 قسمت در میلیون رسیده و با ادامه روند تخریب جنگل‌ها، این میزان به 600 قسمت می‌رسد. از این‌رو نمی‌توان نقش جنگل‌ها را در تغییرات آب و هوایی نادیده گرفت.

وی گفت: تولید 50 درصد از گوشت قرمز ارگانیک کشور به مراتع متکی است و از هشت‌هزار گونه گیاهی، 2300 گونه دارویی و صنعتی هستند. به همین‌خاطر می‌توان به صراحت گفت که صنعت کشور به مراتع تکیه کرده است.

مشاور و مدیر کل حوزه ریاست جنگلها با اشاره به این‌که سالانه یک درصد از جنگل‌های دنیا دچار حریق می‌شود، گفت: طی سال گذشته بیش از ۱۷ هزار هکتار از اراضی کشور دچار حریق شد که از این میزان ۶ هزار هکتار از جنگلها را به خود اختصاص داده است. 

اسکندری از وجود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور خبر دادو گفت: از این  تعداد دو هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی دارویی هستند.

وی بر احیای گونه های گیاهی در کشور تاکید کردو گفت: سیاست سازمان جنگل‌ها، جامع‌نگری به حوزه آبخیزداری با مشارکت مردم است.

اسکندری افزود: تالاب جازموریان نمونه بارزی از فقدان جامع‌نگری است چراکه این تالاب زمانی انبار علوفه بود ولی در حال حاضر به کانون گرد و خاک تبدیل شده در واقع مردم اساس برنامه‌های سازمان را تشکیل می‌دهند و نمی‌توان نقش آن‌ها را در پیشبرد اهداف نادیده گرفت.

مشاور و مدیر کل حوزه ریاست جنگلها به سیاست های کلی این سازمان اشاره کرد و گفت: جامع نگری در حوزه آبخیز و مشارکت مردمی از مهمترین استراتژی های سازمان بوده که لازمه عمل به آن دوری از پراکنده کاری در این حوزه است.

اسکندری افزود: همکاری و تعامل در حوزه منابع طبیعی صورت گیرد تا برنامه ها روند رشدی را داشته باشند.

وی ادامه داد: بخش زیادی از مراتع استان زنجان به دیم‌زارهای کم‌بازده تبدیل شده و زمینه را برای فرسایش خاک فراهم کرده و این در حالی است که تبدیل دیم‌زار به علوفه‌زار منتج به حفظ منابع آب و خاک می‌شود.

با حضورمشاور و مدیر کل حوزه ریاست جنگلها،  بهمن اسکندری مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تودیع و خلیل آقاجانلو به عنوان سرپرست این اداره‌کل معارفه شد.

کد خبر 3712629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha