۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۹:۵۵

مدیر جهاد کشاورزی آبادان:

۵۰۰ هکتار از نخلستانهای آبادان علیه آفت ایمن شد

۵۰۰ هکتار از نخلستانهای آبادان علیه آفت ایمن شد

آبادان ـ مدیر جهاد کشاورزی آبادان از مبارزه با کنه تارتن و کرم میوه خوار خرما در سطح ۵۰۰ هکتاراز نخلستانهای این شهرستان خبر داد.

ناجی شهیب زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این عملیات در حوزه عملکرد سه مرکز خدمات منیوحی، اروندکنار و ابوشانک و با مشاوره کارشناسان مدیریت و ناظران کلینیک گیاه پزشکی در سطح نخلستان‌های شهرستان آبادان به انجام رسید.

وی در تشریح این نوع از آفت درخت خرما افزود: کرم میوه‌خوار خرما یکی از عوامل زیانرسان به نخیلات است که همه ساله سبب وارد آمدن خسارت به نخلستان‌ها شده و کشاورزان به طور معمول دو تا سه هفته پس از گرده‌افشانی، از طریق کاربرد سموم شیمیایی، زیر نظر کارشناسان و استفاده از روش‌های مکانیکی اقدام به سمپاشی نخلستان‌ها و مبارزه با این آفت می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان همچنین با اشاره به آغاز عملیات مبارزه با کنه گردآلود در سطح نخلستان‌های آبادان، پیش بینی کرد تا در سال جاری عملیات مبارزه با این نوع آفت در سطح ۸۰۰ هکتار از نخلستان‌های شهرستان انجام شود.

به گفته شهیب زاده، کنه گردآلود۱۰ تا ۱۲ نسل در سال دارد که زمستان را لای لیف و حصیر نخل می گذرانند و در اوایل بهار نیز اغلب بر روی علف هرز، مرغ یا بعضی از گیاهان خانواده غلات زاد و ولد می‌کند.

وی اضافه کرد: هنگامی که اندازه میوه خرما از یک فندوق بزرگتر شد، این کنه بر روی خوشه خرما نشسته و شروع به از بین بردن تدریجی آن می کند و ضررهای جبران ناپذیری را به محصول خرما وارد می‌کند.

شهیب زاده تصریح کرد: تراکم جمعیت و میزان آلودگی توسط کنه گردآلود در مناطق گرم و خشک به ویژه جاهایی که نخیلات آبیاری نمی‌شوند و یا تعداد دفعات آبیاری سالیانه کم است و یا مراقبتهای فنی باغبانی در آنجا رعایت نمی‌شود، بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان با بیان اینکه آبادان با برخورداری از ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت خرما یکی از مناطق مطرح در سطح استان در تولید خرما است، یادآور شد: عملیات مبارزه با کنه گردآلود خرما از خرداد ماه آغاز می شود که رعایت زمان سمپاشی و بهداشت نخلستان‌ها، کاربرد سموم شیمیایی بیولوژیک، رعایت تناوب در کاربرد سموم به عنوان توصیه‌های فنی و ترویجی در عملیات مبارزه با کرم میوه خوار و کنه گردآلود نخیلات توصیه می شود.

ایجاد مزارع الگویی در شهرستان

وی همچنین از آغاز اجرای طرح مزرعه الگویی با هدف بررسی تاثیر تاریخ کشت مناسب جهت افزایش عملکرد و کاهش عوامل خسارت زا در این ارقام و انتخاب بهترین ارقام سازگار با شرایط محیطی منطقه در روستاهای شهرستان آبادان خبر داد.

شهیب زاده گفت: طرح مزرعه الگویی به مساحت ۱۰ هکتار از محل پروژه افزایش سبزی و صیفی، بهار امسال در روستاهای رده طاها، ثوامر، حیر، ابوشکر، فیه، سادات، ملاکه، شهید یاسینی، عوج آلبوحیه و سعدونی اجرا شد.

مدیر جهاد کشاورزی آبادان از رعایت تاریخ کشت، تراکم مطلوب، استفاده بهینه از کودهای آلی و معدنی آبیاری مناسب، کنترل به موقع آفات و بیماری ها و علف های هرز و برداشت به موقع و با کیفیت به عنوان تعهدات کشاورز در راستای اجرای این طرح نام برد.

وی افزود: اجرای مزرعه الگویی با رعایت تمامی اصول در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول با هدف افزایش عملکرد و افزایش درآمد برای بهره برداران منطقه و فقرزدایی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیون ریال و برای ۱۴ بهره بردار اجرا شد.

توزیع بذر لوبیا

مدیر جهاد کشاورزی آبادان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توزیع بذر لوبیا چشم بلبلی در روستاهای آبادان گفت: لوبیا چشم بلبلی از دسته گیاهان مهم زراعی، یک ساله و مختص مناطق گرمسیر است که به دلیل ارزش غذایی زیاد و سرشارش از منابع پروتئینی مهم در تغذیه انسان و دام به شمار می رود.

شهیب زاده با اشاره به فراموشی سپرده شدن چندین ساله این گیاه ارزشمند افزود: لوبیا چشم بلبلی یکی از حبوبات ارزشمندی است که در مناطق گرمسیر که ماده آلی خاک کم وآب نیز عامل محدود کننده است می تواند سبب حاصل خیزی خاک شود.

وی در پایان بیان کرد: ۲۱۰ کیلوگرم بذر لوبیا چشم بلبلی با صرف اعتباری بالغ بر ۳۱ میلیون ریال از محل پروژه بهبود و افزایش تولید محصولات زراعی حبوبات سال ۹۴ به صورت رایگان میان۵۱ بهره بردار در روستاهای آبادان و با هدف افزایش کشت حبوبات در منطقه و افزایش درآمد کشاورزان بهار امسال در روستاهای آبادان توزیع شد.

کد خبر 3712833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha