به گزارش خبرنگار مهر، یکی از معضلاتی که این روزها در کهگیلویه و بویراحمد دیده می شود، معضل خودکشی است که روبه افزایش بوده و همچون دمل چرکینی زیست اجتماعی را به مخاطره انداخته است.
براساس یک آمار اعلام شده از سوی مسئولان اجتماعی، طی سالهای اخیر بیش از ۷۰۰ نفر در این استان خودکشی کرده اند. همچنین به گفته مسئولان استان سن خودکشی در کهگیلویه و بویراحمد پایین آمده و به ۱۴ سال رسیده است.
بنا بر همین آمار خودکشی های منجربه فوت در سال گذشته ۶۴مورد بوده و این میزان افزایشی ۳۴درصدی داشته است.
فقر و بیکاری ، مشکلات اقتصادی و مشکلات فرهنگی و ضعفها و خلاء های فرهنگی و دینی در خانواده ها یکی از مهمترین عوامل خودشکی در استان است.
در ماههای اخیر خبرهای بسیاری از خودکشی جوانان به دلایل مختلف به گوش می رسد و این امر زنگ خطری است برای خانواده ها و مسئولین که ریشه این معضل روبه گسترش را هر چه زودتر بخشکانند.
خودکشی با انواع روشها در استان قصه تازه ای نیست و این معضل گریبان دانش آموزان را نیز گرفته است چنانچه کودکی با شنیدن مخالفت والدین با رفتن به اردو خود را حلق آویز می کند.
براساس سخنان رئیس فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی از هر صد هزار نفر ۱۲ نفر در کشور ما اقدام به خودکشی میکنند و استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از استانهای ایلام و چهارمحال بختیاری رتبه سوم خودکشی را دارد.
به طور میانگین از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کهگیلویه و بویراحمد ۱۸ نفر اقدام به خودکشی می کنند.
بر همین اساس هنرمندان حوزه هنری استان با ایجاد کمپین «خودکشی ممنوع» که با همکاری اداره کل بهزیستی استان برگزار شد، با هنر به مقابله با این آسیب رفتتند.
مقابله با آسیبهای اجتماعی نیازمند اقدام و عمل
سرپرست حوزه هنری استان در این خصوص گفت: امروز جمعی از نقاشان مطرح استان در میدان هفت تیر یاسوج گرد هم آمدند تا با هنر به جنگ خودکشی بروند.
شریف اسلامی افزود: در این برنامه ۱۱ نقاش حوزه هنری زشتی های خودکشی و زیبایی ها زندگی وامید و نشاط را به تصویر کشیدند.
وی بیان کرد: در کنار این بنرهایی تعبیه شد تا مردم دغدغه ها و نگاه خود را نسبت به این معضل به نگارش در آورند.
اسلامی با ابراز نگرانی از رشد آسیبهای اجتماعی در جامعه گفت: این آسیبهای شاکله جامعه را هدف قرار داده اند و غفلت از آنها جبران پذیر نیست.
وی افزود: هر روز در رسانه های استان حوادث و آمار تلخ مرتبط با این آسیبها را می بینیم و این نشان می دهد که آسیبها در حال گسترش هستند.
وی با بیان اینکه آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی منتظر بخش نامه و دستورالعمل نمی مانند، اظهار کرد: پیشگیری و مبارزه با اعتیاد، طلاق، خودکشی، نزاع، افسردگی و... نیازمند اقدام و عمل است.
اسلامی افزود: امروز هنرمندان به میان مردم آمدند تا با به تصویر کشیدن معضل خودکشی، جامعه را نسبت به رشد این آسیب حساس کنند زیرا تنها با اقدام و نسخه مردمی می توان این آسیب را ریشه کن کرد.
وی هنر را از جمله ابزارهای تاثیرگذار برای رفع معضلات فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار کرد: هنرمندان باید به رسالت خود و مسئولیت اجتماعی خود در قبال جامعه عمل کنند و با تولید آثار هنری دردهای فرهنگی جامعه را درمان کنند.
آگاهی بخشی به شهروندان؛ جامعه را از آسیبها مصون نگه می دارد
مدیرکل بهزیستی استان هم گفت: هنر ابزار و زبانی گویا، موثر و ماندگار است و نقش مهمی می تواند در سالم سازی جامعه و زیست بهتر داشته باشد.
سید علیرضا موسوی امجد افزود: تاثیری که یک فیلم، تئاتر و اثر هنری می تواند بر انسان داشته باشد، صدها سخنرانی ندارد.
موسوی امجد اظهار کرد: هنر می تواند با آگاهی بخشی به شهروندان، آنها را در برابر آسیبهای اجتماعی مصون نگه دارد.
وی بر مقابله با معضل خودمشی از طریق فرهنگسازی تاکید کرد و بیان داشت: در گام اول مقابله با خودکشی ابتدا باید آمار و اطلاعات دقیقی جمع آوری شود.
موسوی امجد افزود: رشد این آسیب تهدید بزرگی برای جامعه محسوب میشود.
وی عنوان کرد: افرادی که تمایل به خودکشی دارند، ممکن است احساساتی مانند ترس، ناامیدی، ناتوانی، سردرگمی و افسردگی داشته باشند که باید درمان شود.
وی بیان کرد: افراد بسیاری هستند که در کش و قوس ناملایمات و مشکلات تلاش را برمی گزینند و بدون هراس از مشکلات، راه مقابله را بر حذف خود از زندگی ترجیح می دهند.
موسوی امجد برگزاری این برنامه فرهنگی را در راستای مقابله با این آسیب اجتماعی عنوان کرد و افزود: این اولین گام است و در آینده گامهای دیگری با مشارکت حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد برداشته می شود.
وی بیان داشت: این برنامه ها تنها مختص به هفته بهزیستی نیست و در طول سال در در همه مناطق استان به اجرا در خواهند آمد.
به گزارش خبرنگار مهر، این برنامه مورد استقبال کم نظیر شهروندان یاسوجی و به خصوص جوانان در میدان هفتم تیر این شهر قرار گرفت.
نظر شما