هاشم ولی پور مطلق در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به راهکارهای اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در حوزه به معنای تلاش برای حداکثر استفاده از امکانات موجود برای تولید محصولات استراتژیک و اساسی جهت کاهش وابستگی به کشورهای خارجی و تأمین نهادههای لازم به شکل کامل و در زمانی مناسب است.
وی با بیان اینکه همچنین به موازات اینها باید در بخش کشاورزی سرمایهگذاری کرد، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی یعنی افزایش تولید، اما از یک سو باید در بخش مصرف نیز صرفهجویی صورت گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: از سوی دیگر باید به عوامل مؤثر بر تولید از جمله تأمین نیازهای تولید مثل بذر، کود، سم، دارو، اسپرم و مادهی ژنتیکی مؤثر و مناسب و نیز به سرمایهگذاریهای زیربنایی توجه کرد.
ولی پور مطلق با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی باید هر چیزی که تولید را افزایش، ضایعات را کاهش و هزینه و قیمت تمامشده را پایین میآورد، مورد توجه قرار گیرد، عنوان داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی با مطرح کردن موضوع اقتصاد مقاومتی آن را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانستند که میتوان با این الگو تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
وی به بعضی ابعاد و راههای تحقق فرمایشات معظم له در حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: تکیه بر مزیتهای نسبی تولید و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از جمله این راهکارها است که در این راستا اعطای تسهیلات کم بهره برای توسعه سطح زیر کشت محصولات زراعی، باغی و دامی مزیت دار استان در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از اختصاص ۲۳ میلیارد و ۶۵۹ میلیون ریال تسهیلات کم بهره ازمحل اعتبارات ریالی صندوق توسعه ملی در بخش آب و خاک طی سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین در سال ۹۴ بالغ بر ۶۳ میلیارد و ۴۱۷ میلیون ریال تسهیلات از محل این صندوق به بخش باغبانی استان اختصاص یافته است.
ولی پور مطلق با اشاره به اختصاص ۱۱۰ میلیارد و ۲۴۳ میلیون ریال تسهیلات کم بهره برای توسعه گلخانه از این محل، بیان داشت: همچنین در سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش زراعت یک میلیارد و ۴۰۸ میلیون ریال اختصاص یافت.
وی بیان کرد: در بخش صنایع تبدلی بخش کشاروزی ۲۰ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال، طیور ۹۴ میلیارد و ۴۰۱ میلون ریال، دام دو میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره اختصاص یافته است.
به گفته وی در مجموع از محل این تسهیلات ۲۳۰ میلیارد و ۸۷۳ میلیون ریال در بانک عامل، در قالب ۷۰۰ طرح، به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.
وی، استفاده از توان بخش خصوصی و تکیه بر اجرای سیاستهای اصل ۴۴ را از دیگر راه های اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اقدام به واگذاری امور تصدی گری به بخش غیر دولتی کرده است.
نظر شما