به گزارش خبرنگار مهر، جمال ارشدی بعد از ظهر امروز شنبه در نشست بررسی آسیب های اجتماعی در شهرستان قروه اظهار داشت: یکی از اصلی ترین آسیب های اجتماعی که خود نقطه شروع دیگر معضلات است، طلاق می باشد، مسئله ای که نیازمند یک بازبینی و رصد کامل است.
جمال ارشدی با بیان اینکه سه نوع عامل در امر طلاق مطرح است، افزود: در حال حاضر اعتیاد، بیکاری و نداشتن تفاهم جنسی بین زوجین به ترتیب از دلایل مهم برزو طلاق هستند و باید بدانیم که طلاق دیگر از آسیب گذشته و به یک مسئله اجتماعی تبدیل شده است.
وی با یک نگاه تحلیلی وضعیت طلاق را یک نوع گذر از سنت به مدرنیته دانست و عنوان کرد: برای بهبود وضعیت طلاق در استان از سال گذشته سند کنترل و کاهش طلاق تدوین شده که در آن مشاوره دینی، مشاوره حقوقی، مشاوره روان شناختی و مشاوره اجتماعی مهارت ها از اصول اساسی است که ضعف در هر کدام از این مسایل باعث بروز مشکل در زندگی خواهد شد.
ارشدی با تأکید بر تقویت مهارت های اجتماعی از ساختارهای کودکی، یادآور شد: تحویل انسان سالم به جامعه امری است که باید طی یکسری فرآیندها صورت گیرد لذا دانش مهارت هایی از قبیل برقراری ارتباط، تعیین هویت جنسی قبل از طی کردن ازدواج در سند مذکور برجسته شده اند چرا که ضعف هر کدام از این مسایل عامل رشد آسیب هستند.
مدیر کل امور اجتماعی کردستان همچنین بر تشکیل کمیته نظارت و ارزیابی برای بررسی سند کنترل و کاهش طلاق تأکید کرده و تشکیل کارگروه اجتماعی در سطح شهرستان به صورت مستمر را ضروری خواند.
ارشدی با اشاره به اینکه دو سیاست کلی در کارگروه اجتماعی دنبال می شود، عنوان کرد: کنترل آسیب ها و برقراری نشاط اجتماعی دو سیاستی است که در یک زنجیره اجتماعی جای گرفته و باید دانست که هر چه نشاط اجتماعی بیشتر باشد آسیب ها کمتر خواهد شد.
وی گفت: امروزه ساختار خانواده به سمت هسته ای شدن رفته است و زندگی در قالب تحمل به طلاق عاطفی رسیده که این مهم بسیار بدتر از طلاق عادی است و چه بسا تبعات ناگوارتری نیز به همراه خواهد داشت.
ارشدی با بیان اینکه تأخر فرهنگی در خانواده ها دیده می شود، تصریح کرد: خانواده های امروزی از بُعد مادی رشد کرده اند اما از نظر معنوی در حال سقوط هستند.
این مقام مسئول در خاتمه به فضای مجازی و نقش آن در طلاق اشاره کرد و با بیان اینکه به این حوزه باید به عنوان یک فرصت نگاه کنیم، افزود: چه خوب است فضای مجازی را تبدیل کنیم به یک کانال اخلاقی و ترویج فرهنگ مناسب در جامعه را گسترش دهیم.
نظر شما