۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۱۲

سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری:

ماجرای یک پیامک تهدیدآمیز/ مخاطب «ولنگاری فرهنگی» فقط ارشاد نیست

ماجرای یک پیامک تهدیدآمیز/ مخاطب «ولنگاری فرهنگی» فقط ارشاد نیست

سخنگوی ارشاد با بیان اینکه مشخص شد «افرادی غیرمسئول» در ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز به خبرنگاران دست داشته‌اند، آمادگی این وزارتخانه را برای پیگیری حقوقی دریافت‌کنندگان این پیامک‌ها اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز دوشنبه (۲۸ تیرماه) در بیست و نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤالی در مورد آنچه ولنگاری فرهنگی در حوزه کتاب نامیده می‌شود، گفت: موضوع ولنگاری فرهنگی فقط محدود، محصور و منحصر در حوزه فرهنگ و هنر و دستگاه فرهنگی کشور نیست بلکه شامل همه سازمان‌ها، مؤسسات عمومی و غیردولتی هم می‌شود.

وی افزود: همه باید مراقبت کنیم که فرهنگ کشور به دلیل این ولنگاری‌ها آسیب نبیند و توصیه مقام معظم رهبری هم در این خصوص، به همه دستگاه‌ها و مؤسسات فرهنگی بوده و است. ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه خودمان هم پاسخگو هستیم و هم مراقبت می‌کنیم که حوزه فرهنگ به دلیل سهل‌انگاری‌ها و کم‌کاری‌ها آسیب نبیند.

نوش‌آبادی ادامه داد: این روند البته تا پیش از این هم در وزارت ارشاد وجود داشته اما بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری، این توجه جدی‌تر شده است و ما دقت‌هایمان را بیشتر کرده‌ایم، شوراهای نظارتی و ممیزی ما در همه عرصه‌ها تقویت‌ شده‌اند و در جاهایی که لازم باشد، بیش از پیش تقویت می‌شود. ما اجازه نمی‌دهیم که محصولات فرهنگی مسموم در جامعه تولید یا توزیع شود و جلوی این کار را خواهیم گرفت.

سخنگوی وزارت ارشاد تاکید کرد: البته از سایر نهادهای فرهنگی کشور هم توقع داریم توجه و رعایت بیشتری در خصوص این موضوع داشته باشند. مطالبه مقام معظم رهبری از همه بخش‌ها و دستگاه‌ها است. لازم است یادآوری کنیم که ما به عنوان وزارت ارشاد فقط یک دهم بودجه فرهنگی کشور را در اختیار داریم و نه دهم دیگر بودجه در اختیار سایر نهادها، مؤسسات و دستگاه‌های فرهنگی کشور است و آنها هم باید در مقابل این پول‌ها پاسخگو باشند.

نوش‌آبادی در عین حال گفت: اگر مجوزی به اثری مثلاً یک کتاب داده شده و بعداً مشخص شده که کتاب اشکال دارد، قطعاً بازبینی می‌شود و چنانچه مشخص شود که در بررسی و نظارت بر کتاب، در بعضی جاها و مطالبش بی‌دقتی‌هایی صورت گرفته، اثر اصلاح می‌شود و حتی ممکن است منجر به لغو مجوزش شود کما اینکه این اتفاق پیش از این هم صورت گرفته است.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد با تصریح بر این مسئله که بررسان اداره کتاب این وزارتخانه کماکان بر اساس قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ممیزی کتاب می‌پردازند، گفت: چنانچه تغییری در رویکرد در حوزه ممیزی کتاب، لازم باشد، این مسئله نیازمند اصلاح و بازنگری در قانون ضوابط نشر است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اینکه ناشران از پذیرش بررسی کتاب و تفویض اختیاری که قرار است از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آنها صورت بگیرد، امتناع می‌کنند، گفت: این موضوع از اوایل دولت یازدهم مطرح بود ولی همانطور که گفتید ناشران از آن استقبال نکردند چون برای آنها ریسک بزرگی است که خودشان قانون ممیزی را اجرا کنند و شاید دور از انتظار آنها بوده که بخواهیم این کار را به آنها واگذار کنیم.

نوش‌آبادی در خصوص اظهارنظر اخیر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آمار استفاده‌کنندگان از ماهواره در کشور که آن را ۷۰ درصد مردم اعلام کرده بود، گفت: اینکه مقام عالی وزارت این آمار را اعلام کرده، لزوماً به معنای این نیست که ۷۰ درصد مردم از شبکه‌های ماهواره‌ای مخالف نظام یا آنهایی که برنامه‌هایشان محتوای نامناسبی دارد، استفاده می‌کنند. مردم علاقه‌مند به استفاده از کانال‌های خبری، علمی، مستند و ... هم هستند.

وی ادامه داد: قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره که البته متعلق به بیش از دو دهه قبل است، کماکان برقرار است اما امروزه فناوری‌های نوین و ارتباطات جهانی و دسترسی آسانتر افراد به اطلاعات موجب شده که مردم به این وسیله ارتباطی هم روی بیاورند. اما چنانچه مسئولان ذیربط اعم از فرهنگی، امنیتی، سیاسی و قضایی به این جمع‌بندی برسند که ما با این واقعیت تلخ مواجهیم که این درصد از مردم از شبکه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کنند، نباید طوری وانمود کنیم که مردم ما قانون‌شکن هستند و بهتر آن است که نسبت به اصلاح قانون، اقدام کنیم.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این صورت، باید موضوع در قالب یک طرح یا لایحه در دستور کار قرار گیرد و دولت و مجلس به این حوزه ورود کنند.

نوش‌آبادی در مورد نظارت وزارت ارشاد بر قیمت‌«قرآن» در بازار هم گفت: اصل ساماندهی چاپ و نشر قرآن در کمیته‌ای متشکل از نمایندگان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی، انجام می‌شود و بر اشکالات احتمالی در برخی از قرآن‌ها نظارت می‌کنند اما در خصوص قیمت‌ها این ناشر است که قیمت قرآن‌ها را تعیین می‌کند و ما به عنوان وزارت ارشاد در این باره چندان نقشی نداریم و درواقع بازار است که تعیین می‌کند یک کتاب با چه قیمتی به فروش برسد.

وی در عین حال با اشاره به تخفیف‌هایی که ناشران در عرضه مصحف شریف در بازار اعمال می‌کنند، در عین حال بار دیگر تاکید کرد: این موضوع (تعیین قیمت قرآن‌ها) ارتباط مستقیم با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد.

نوش‌آبادی در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سؤالی در مورد پیگیری پیامک تهدیدآمیزی که چندی پیش به تعدادی از اهالی مطبوعات و خبرنگاران شده بود، گفت: من در همان روز و در اولین موضع‌گیری، اعلام کردم که ارسال پیامکی که بی‌نام و نشان باشد و اضافه بر آن دارای محتوای تهدیدآمیز باشد، یک عمل مجرمانه و درواقع تشویش اذهان عمومی است.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: چنانچه کسی بدون دلیل چنین پیامک یا پیامک‌هایی به اهالی رسانه ارسال کند، این حق برای دریافت‌کنندگان وجود دارد و همچنان هم محفوظ است که نسبت به پیگیری حقوقی و قانونی این تهدید نسبت به خود، اقدام کنند. ما هم در وزارت ارشاد اعلام کردیم که آماده‌ایم این دعاوی را به دستگاه قضایی ارائه و آن را به صورت جدی پیگیری کنیم.

وی با تاکید مجدد بر اینکه موضع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص کاملاً شفاف و روشن است، گفت: البته بعداً مشخص شد که این پیامک‌ها از طریق افرادی غیرمسئول ارسال شده است. من شخصاً موضوع را از سخنگوی قوه قضائیه پیگیری کردم و ایشان هم گفت که اگر نیازی باشد، موضوع را در دست پیگیری قرار می‌دهند و عاملان آن را مجازات خواهند کرد.

کد خبر 3716882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha