به گزارش خبرنگار مهر، ناصر سراج پیش از امضای این تفاهم نامه همکاری مشترک گفت: سازمان بازرسی کل کشور بهعنوان نهاد آمبودزمانی جمهوری اسلامی ایران عضو مؤسسه آمبودزمان بینالمللی (IOI) و همچنین عضو مؤسس، عضو هیئت مدیره و خزانه دار آمبودزمان آسیایی نیز میباشد. امروز میزبان رئیس مؤسسه آمبودزمان بینالمللی (IOI) هستیم که ایشان توأمان رئیس آمبودزمان کشور نامیبیا نیز است.
وی با اشاره به فعالیتهای بینالمللی سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: طی ۲ سال گذشته که بنده در خدمت سازمان بازرسی کل کشور بودهام، این هفتمین تفاهم نامهای است که با آمبودزمان کشورهای دیگر امضاء میکنیم.پیش از این با آمبودزمان های کشورهای چین، عراق، ترکیه، پاکستان، دانمارک، ارمنستان تفاهم نامه امضاء کرده و امروز هم تفاهم نامه مشترک همکاری میان ایران و نامیبیا به امضاء خواهد رسید.
در ادامه این مراسم دکتر رابرت جان والترز رئیس مؤسسه آمبودزمان بینالمللی (IOI) طی سخنانی گفت: من امروز بهعنوان رئیس مؤسسه آمبودزمان بینالمللی (IOI) اینجا حضور دارم تا تجارب مؤسسه را به آمبودزمان ایران منتقل کرده و علاوه بر آن روابط دو آمبودزمان ایران و نامیبیا را ارتقاء دهیم. من از سال ۲۰۱۴ رئیس مؤسسه آمبودزمان بینالمللی (IOI) بودم و چند ماه آینده دوره ریاست من تمام خواهد شد و در جریان اجلاس جهانی که قرار است در بانکوک تایلند برگزار شود، رئیس جدید انتخاب میشود.
در این مراسم و باهدف بهبود اوضاع آمبودزمان ایران و نامیبیا، تفاهم نامه همکاری بین دو کشور امضا شد.
واژه "آمبودزمان"(Ombudsman) ریشهای سوئدی(اسکاندیناوی) دارد و حدود یکصد سال است که در اروپا، آمریکا، آسیا و آفریقا برای بیان مفهوم «مبارزه با فساد» استفاده میشود. معنی کلاسیک و اصلی این واژه، مراجع و نهادهایی که به شکایات مردم از دستگاههای اداری رسیدگی غیرقضایی میکنند، است. ویژگی این نوع رسیدگی غیرقضایی و آمبودزمانی، عدم تشریفات و افزایش سرعتالعمل در به نتیجه رسیدن شکایات است. به همین خاطر، آمبودزمان مورد استقبال کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته است.انجمن آمبودزمان آسیایی، در حال حاضر دارای ۲۷ عضو از ۱۸ کشور آسیایی است. هیأت مدیره انجمن متشکل از ۹ نفر و برای یک دوره چهار ساله انتخاب میشوند.سازمان بازرسی کل کشور به عنوان عضو مؤسس انجمن" به نمایندگی از کشورمان از بدو تاسیس در انجمن حضور داشته است
نظر شما