به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پیرحسین کولیوند امروز سه شنبه در کنگره ملی مدیریت بحران که در کرمانشاه در حال برگزاریست، اظهار داشت: در تجمعات عظیم همچون حج، اربعین، مسابقات فوتبال، کنسرت و... که جمعیت فراوانی حضور دارند اهمیت توجه به مدیریت بحران بیش از پیش میشود.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت با یادآوری فاجعه منا گفت: این حادثه اهمیت مدیریت بحران را نشان داد و تلفات زیادی به دنبال داشت.
دکتر کولیوند با اشاره به اینکه تجمعات عظیم انسانی بیشتر مستعد حوادث است، گفت: باید بحث مدیریت بحران در شرایط مختلف و در وقوع بلایایی طبیعی و... به طور جدی مورد توجه باشد.
وی توجه به بحث سلامت و مقابله با ازدحام و کنترل جمعیت، بهداشت و بیماری های واگیر و نیمه واگیر و ایمن سازی عناصر طبیعی را از ضروریات دانست و افزود: آموزش و اطلاع رسانی و برنامه ریزی دقیق مهمترین موضوع در مدیریت بحران است.
دکتر کولیوند با اشاره به خطرات قابل پیش بینی در تجمعات انبوه افزود: بیماری های وابسته به سرما و گرما، بیماری های ناشی از آب و غذا بیماری های واگیر، تصادفات و موارد جراحت است که میتوان با استفاده از حجم جمعیت، سرعت و ظرفیت گذرگاه به خوبی ورودی و خروجیها را تنظیم کرد.
وی فرماندهی حادثه و مدیریت تجمعات انبوه را حائز اهمیت دانست و افزود: لوازم اطفاء حریق پیش بینی موادغذایی بهداشتی به ویژه آب، وجود تریاژ مناسب در صحنه حوادث تجمعات انبوه برای اولویت بندی انتقال مصدوم و برنامه مشخص برای شناسایی و ردیابی افراد اعم از سالم، مصدوم و فوت شده، توجه به کرامت و حرمت انسانی در ابعاد مختلف مدیریت تجمعات انبوه و برنامه صحیح و کارآمد برای مدیریت اجساد از دیگر مواردی است که در بحران ها باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر کولیوند درادامه تصریح کرد:در خطر پذیری مخاطرات و تهدیدات محتمل الوقوع باید بررسی شود و همه عناصری که در معرض آسیب قرار دارد مورد توجه قرار گیرد.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علوم و اعصاب شفا به بررسی عوامل موثر در پیش از حادثه، حین حادثه و پس از حادثه اشاره کرد و گفت: راهکار مدیریت حوادث در بحران تجمعات انبوه پیشگیری و آماده بودن، آموزش برنامه ریزی درست و استفاده از نیروی کارآمد است.
نظر شما