به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس شورای عالی سردفتران فرانسه به همراه جمعی از مسئولین اتحادیه جهانی سردفتران با معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تهران دیدار و گفت و گو کردند.
احمدتویسرکانی در این دیدار با اشاره به پیوند دیرینه نظام سردفتری و حقوقی ایران و فرانسه گفت: نظام سردفتری در ایران سابقه بسیار طولانی دارد و سابقه آن به قبل از دوره قانون گذاری در کشور رسیده و هم اکنون سردفتران در قوانین ما از جایگاه بسیار مستحکمی برخوردارند و قانونگذار، ضمانت اجرایی مناسبی برای نظام سردفتری و ثبت رسمی قائل شده است.
وی با تشریح نظام مستقل قضایی در جمهوری اسلامی ایران و قرار گرفتن نظام سردفتری در زیر مجموعه نظام قضایی افزود: در حال حاضر هفت هزار و ۲۰۰ دفتر اسناد رسمی با بیش از ۵۰ هزار نیرو و ارائه سالانه بیش از ۲۰ میلیون خدمت به مردم در کشور فعالیت می کند و در سال های اخیر نیز تحولات خوبی در این حوزه از جهت فرآیندها و شیوه ارائه خدمات صورت گرفته است و هم اکنون نظام سردفتری ایران حتی از برخی کشورهای اروپایی که ما از نزدیک وضعیت آنها را مشاهده کرده ایم به لحاظ شیوه ارائه خدمات بسیار سهل تر و روان تر و باعث امنیت خاطر مردم شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در نظام حقوقی جمهوری اسلامی تثبیت کلیه مالکیت ها اعم از حقوقی و حقیقی به نحو متمرکز در سازمان ثبت اسناد و املاک انجام می شود و این امر علاوه بر تجارب بسیار خوبی که در حفظ و صیانت از مالکیت عموم جامعه حاصل نموده ، امتیاز بزرگی در مقایسه با سایر نظامات حقوقی در دنیا می باشد.
معاون رئیس قوه قوه قضائیه اظهار داشت: در ایران نگاه حاکمیت به مالکیت افراد بسیار ویژه بوده و هرگونه دارایی و اموال مشروع افراد را مورد حمایت قرار می دهد.
وی با بیان این که یکی از تمهیدات بسیار خوب در قوانین ما ضمانت اجرای مربوط به اسناد تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی است، افزود: سندی که در دفترخانه تنظیم می شود در حکم رأی محکمه قضایی بوده و در همین راستا واحدی تحت عنوان " اجرای اسناد لازم الاجرا " در ساختار این سازمان پیش بینی شده تا افراد بدون نیاز به رسیدگی قضایی بتوانند از این طریق نسبت به اجرای مفاد اسناد تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی اقدام نمایند و این امر منافع زیادی از حیث نظم حقوقی برای کشور در پی دارد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به توجه ویژه به توسعه ثبت رسمی در تدوین برنامه ششم توسعه کشور اظهار داشت: این بدان معناست که تقویت جایگاه نظام سردفتری در کشور مورد توجه قرار گرفته است .
تویسرکانی ابراز امیدواری کرد که با اشتراکات و مراودات فراوان حقوقی دو کشور ایران و فرانسه، هرچه زودتر امکان عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه جهانی سردفتران فراهم گردد.
"پی یر لوک وژل " رئیس شورای عالی سردفتران فرانسه نیز در این دیدار که "ژان پل دکور" رئیس افتخاری اتحادیه جهانی سردفتران، "دیدیه کوافاژ" نایب رئیس و "پاتریس تارتینول" مدیرکل شورای عالی سردفتران فرانسه نیز حضور داشتند ، با اشاره به تاریخ مشترک سردفتری و همچنین ارزش های مشترک دو کشور گفت: در فرانسه نیز جایگاه مهم سردفتری در خدمت شهروندان، دولت و حاکمیت است و این موارد بین ما مشترک می باشد.
وی افزود: در کشور شما هم نظام سردفتری و ثبتی توسعه خوبی پیدا کرده و این ظرفیت بستر مناسبی برای رشد اقتصادی می باشد و سردفتران به عنوان فعالان عرصه اقتصادی و حقوقی نقش و جایگاه مهمی دارند.
رئیس شورای عالی سردفتران فرانسه تحولات اخیر در فرآیندهای ثبتی و دفاتر اسنادرسمی در ایران بویژه بهره گیری از فنآوری های روز را بسیار با اهمیت دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به عنوان یک کشـور پیشرو محسوب می گردد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با تحولات صورت گرفته و همچنین حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در اجلاس آتی اتحادیه جهانی سردفتران و با حمایت های همه جانبه فرانسه، روند عضویت جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه جهانی سردفتران تسهیل گردد.
نظر شما