به گزارش خبرنگار مهر، علی قاسم زاده شامگاه چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت ارائه گزارش یک ساله اقدام و عمل معاونت فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان برگزار شد با اشاره به اینکه در حال حاضر رویکرد شهرداری در مباحث فرهنگی برگرداندن فرهنگ در بین مردم و بستر اصلی خودش است، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که طی ۲۰ سال گذشته در حوزه فرهنگی به بیراهه رفتهایم و دستگاههای حاکمیتی علاوه بر وظیفه نظارتی و سیاستگذاری خود به عرصه اجرایی وارد شده و فرصتها را از مردم و متخصصان این امر گرفته است.
واگذاری ۵۰ مرکز فرهنگی شهرداری به بخش خصوصی
وی با بیان اینکه شهرداری تنها وظیفه پشتیبانی از فعالیتهای فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که طی یک سال گذشته ۵۰ مرکز فرهنگی در راستای واگذاری فعالیتهای فرهنگی به مردم از شهرداری به بخش خصوصی واگذار شده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه کاهش تصدیگری، عدالت محوری و محله محوری در عرصه فرهنگی شهرداری اصفهان در دستور کار قرار گرفته است، ابراز داشت: ما سالها مانع کارهای فرهنگی شده بودیم و از این رو از این پس به دنبال واگذاری فعالیتها هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار نیرو در حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان فعالیت دارند، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که اگر مراکز فرهنگی تفریحی به بخش خصوصی واگذار نشده بود این تعداد نیرو به یک هزار و ۴۰۰ نفر افزایش مییافت و در حال حاضر نیز در صورت کمبود نیرو در بخشهای مختلف شهرداری از نیروهای فرهنگی استفاده میشود.
قاسمزاده در خصوص تعیین برند برای اصفهان نیز گفت: این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار دارد ولی از نظر ما برند اصفهان همان گنبدهای فیروزهای است.
تاریخ برگزاری جشنواره کودک مشخص نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تاریخ جشنواره کودک اظهار داشت: هنوز تاریخ جشنواره کودک مشخص نشده است، همچنین هنوز تفاهمنامه نهایی بین طرفین نیز به صورت قطعی امضا نشده است و چنانچه طی دو روز آینده این تفاهمنامه به امضا برسد تاریخ دقیق جشنواره مشخص میشود.
معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که در صوت امضای تفاهمنامه جشنواره کودک و با توجه به اینکه ماه محرم و صفر در مهر ماه است و مردم اصفهان نیز نسبت به برگزاری جشنواره در ماههای حرام مخالف هستند این جشنواره در آذر و یا دی برگزار خواهد شد.
برای ساماندهی حاشیه نشینی سر دوراهی هستیم
وی در ادامه در پاسخ به سوال مکرر خبرنگاران در خصوص برنامهریزی در حوزه فرهنگی و اجتماعی در مناطق حاشیهای شهر اصفهان گفت: در ارتباط با مناطق حاشیهای باید توجه داشته باشیم که هنوز در نوک پیکان مدیریتی کشور برای ساماندهی در این خصوص اختلاف نظراتی وجود دارد.
قاسمزاده اضافه کرد: برخی بر این باورند که شهرداری باید خدماتی برای این بخش در نظر گرفته و این اماکن را ساماندهی کند و این در حالی است که برخی دیگر بر این باورند که اگر فعالیتهای حمایتی از حاشیهنشینی انجام شود این امر توسعه یافته و مهاجرتها افزایش مییابد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر شهر اصفهان در حوزه نرم افزاری بستر خوبی برای جذب گردشگران ندارد، تصریح کرد: در این راستا باید توجه داشته باشیم که در شهر اصفهان تنها بناهای تاریخی برای گردشگران جاذب گردشگر هستند و این در حالی است که فضاهای فرهنگی و فرهنگ مردم بستر خوبی برای جذب گردشگر نیست.
نظر شما