۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۴۹

انتظامی در پاسخ به مهر خبر داد؛

رتبه‌بندی دستگاه‌های مجری قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات

رتبه‌بندی دستگاه‌های مجری قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات

دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از تدوین شاخص‌های ارزیابی دستگاه‌ها در اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیش از ظهر امروز شنبه دوم مرداد در نخستین نشست سراسری مسئولان دستگاه‌ها با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره وضعیت همکاری دستگاه‌های مختلف در زمینه اجرای این قانون گفت: ارزیابی پورتال‌های اطلاع‌رسانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف را در این زمینه آغاز کرده‌ایم و به دنبال اجرای طرح‌های رتبه‌بندی خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های خبری و روزنامه‌ها، رتبه‌بندی دستگاه‌ها در این زمینه هم آغاز شده است.

وی افزود: کلیه دستگاه‌هایی که به نحوی حاکمیتی محسوب می‌شوند و در ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری به آنها اشاره شده است، حتی شرکت‌هایی که دولت در آنها سهام دارد، مشمول اجرای این قانون هستند. حدود شهریور ماه توسط دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، شاخص‌های ارزیابی پورتال‌های این دستگاه‌ها اعلام می‌شود تا آنها با اتکا به این شاخص‌ها، اطلاعات خود را در دسترس عموم مردم قرار دهند.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: فرم درخواست اطلاعات هم در اولین جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به تصویب رسید و به زودی در پورتال عمومی کمیسیون منتشر می‌شود. مطابق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات موظف شد که پورتالی را در این زمینه طراحی کند.

دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات همچنین گفت: در آئین‌نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که بسیاری از ابهامات یا نقاط خلاء قانون یاد شده را جبران کرده است، یک ظرف زمانی سه ساله برای انتشار اطلاعات سازمان‌های موضوع این قانون در ارتباط با دولت الکترونیک، تعیین شده است.

به گفته انتظامی، مردم می‌توانند به چهار شیوه از دستگاه‌های موضوع قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، درخواست دسترسی به اطلاعات بدهند. ظرف زمانی هم که برای ارائه این اطلاعات به مردم از سوی این دستگاه‌ها، تعیین شده است، ۱۰ روز است و کمیسیون ماده ۱۸ هم مأمور رسیدگی به تخلفات دستگاه‌ها در این زمینه است.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد تاکید کرد: راه مبنایی مبارزه با فساد، شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات است و با این شیوه است که می‌توان جلوی ایجاد رانت اطلاعاتی را گرفت. قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات شامل ۲۳ ماده است که برای تسهیل در اجرای آن، سطوح آموزشی هم در نظر گرفته شده است و در حال حاضر، سطحی که راه افتاده است، آموزش مدیران دستگاه‌ها است و این نشان می‌دهد که عزم دولت برای اجرای این قانون و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات، جدی است.

وی با بیان اینکه سطح بعدی آموزش در جهت اجرای قانون یاد شده، سطوح اجرایی و کارمندان مأمور در استخراج و تدوین اطلاعات هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری دستگاه‌های مختلف مردم بیش از پیش با حقوق شهروندی خود آشنا شوند و از آن استفاده کنند.

کد خبر 3720915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha