به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، محمد طبيبيان در نشست مطبوعاتي هفدهمين همايش بانكداري اسلامي گفت : كميته اي از بانك مركزي به همراه گروهي از فقها به منظور مرور قوانين بانكداري كشور، يافتن راه حل هاي جديد و بررسي نقاط قوت و ضعف نظام بانكداري بدون ربا جلساتي را برگزار كرده اند.
وي با اشاره به اينكه ايران اولين كشوري است كه با حركت پرشي از بانكداري متعارف به سوي بانكداري بدون اسلامي رفت، گفت : در اين ارتباط با مشكلاتي مواجه بوديم كه لازم بود حل شود.
رئيس موسسه عالي بانكداري با بيان اينكه مشكل كشور در ارتباط با بانكداري مشكلي قديمي است، افزود :دولت ها همواره بانك ها را ماخذي از پول و زمينه اي از بودجه تلقي مي كردند و بر اين تصور بودند كه با استفاده از منابع بانكي مي توان تمام پروژه ها را اجرا كرد و مشكل ديرينه كشور در ارتباط با سيستم بانكي اين مسئله است نه به كارگيري عقود اسلامي .
وي گفت : دولت ها بايد فقرزدايي را از جيب خود انجام دهند نه از منابع بانكي .طبيبيان خاطر نشان كرد : بانكداري اسلامي به معناي اعتباردهي مفت نيست در حالي كه برخي بر اين تصور هستند كه بانكداري بدون ربا يعني پرداخت منابع وپول مفت .
وي تصريح كرد : در هيچ كجا از دنيا دولت ها براي بانك ها به منظور ارائه تسهيلات به افراد يا طرح ها تكليف مشخص نمي كند. رئيس موسسه عالي بانكداري گفت : دولت ها مي توانند اهداف عدالت طلبانه خود و رسيدگي به محرومين را در قالب سياست هاي مالي خود پيگيري كنند.
وي در خصوص ارائه تسهيلات بانكي به طرح هاي زود بازده به عنوان يكي از طرح هاي دولت اظهار داشت : تمام پروژه هايي كه به بانكها معرفي مي شوند داراي بازده اقتصادي نيستند. به گفته طبيبيان، سياست هاي پولي با سياست هاي مالي فرق دارد به طوريكه سياست هاي پولي اهدافي همچون كنترل نرخ تورم را دارد.
وي در مورد پيش بيني نرخ تورم گفت : در برخي مواقع دولت خواهان كاهش نرخ سود است كه از بعد سياسي قابل احترام محسوب مي شود و البته سعي در كاهش اين نرخ نيز دارد. رئيس موسسه عالي بانكداري با اظهار نگراني نسبت به نرخ تورم گفت : با توجه به وضعيت نامطلوب نقدينگي و نرخ تورم در كشور نگراني در مورد نرخ تورم وجود دارد.
نظر شما