به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، علی اشرف منصوری در آئین بهره برداری از دفتر پایانه صادرات سبزی و صیفی استان تهران در شهرستان پیشوا اظهار داشت: ایران در منطقه ای خشک واقع شده و استان تهران نیز در زمینه تأمین آب مورد نیاز بخش کشاورزی شرایط ویژه ای دارد، چرا که ارزیابی ها نشان می دهد آب های زیرزمینی استان تهران سالانه درحال کاهش و افت سطح است.
وی ادامه داد: کاهش منابع و افت سطح آب های زیرزمینی آسیب های جدی به بخش کشاورزی استان تهران وارد می کند، چراکه پنج درصد از محصولات کشاورزی کشور به میزان سالانه پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن در این استان تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران عنوان کرد: برای گذر از بحران کم آبی باید شیوه های کشاورزی را از فضای آزاد به سمت گلخانه سوق دهیم و دولت نیز برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و افزایش بهره وری و کارآیی مصرف آب، توجه ویژه ای به این حوزه دارد.
منصوری بیان داشت: گلخانه محیطی است که سرما، گرما، رطوبت و آفات گیاهی به طور کامل در کنترل کشاورز است و میزان بهره وری مصرف آب در آن ۱۰ تا ۱۲ برابر فضای آزاد بوده و به همان میزان، تولید محصول نیز در گلخانه ۱۰ برابر تولید همان محصول در فضای باز است.
وی افزود: یکی از حیاتی ترین برنامه های بخش کشاورزی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، توسعه کشت گلخانه ای است، به گونه ای که اکنون برنامه توسعه دو هزار هکتار گلخانه در سطح استان تهران در دست اجراست و بخش عمده ای از این طرح در شهرستان پیشوا که پیشرو در تولید محصولات کشاورزی گلخانه ای است، اجرا می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: برای تحقق اهداف توسعه کشت گلخانه ای، همه دستگاه ها از جمله شهرداری، بخشداری، امور آب، محیط زیست و راه و شهرسازی که با صدور مجوز در ارتباط هستند، باید با کشاورزان همراهی ویژه ای داشته باشند.
وی از اخذ عوارض زیاد از واحدهای کشاورزی به عنوان مهمترین چالش کشاورزی استان تهران یاد کرد و بیان داشت: بخش کشاورزی همواره با ریسک بالای قیمت، تغییرات اقلیم و آفات زراعی مواجه است و حاشیه سود قابل اطمینانی در انتظار کشاورزان نسبت به سایر بخش ها نیست، بنابراین باید هزینه های تولید را کاهش دهیم.
نظر شما