به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از منابع طبیعی هرمزگان، مجید پوربلیغی با اشاره کشت ۴۵ هکتار گونه چندل در سال ۹۵ اظهار کرد: در این راستا با همکاری جوامع محلی و تشکلهای غیردولتی میزان ۴۵ هکتار در خور آذینی نونهال چندل کاشته میشود.
وی افزود: دو گونه مانگرو که شامل چندل و حرا است هر ساله در قالب طرح مدیریت پایدار جنگلهای ساحلی (مانگرو)، منابع طبیعی برای توسعه احیای این جنگلها و اقداماتی شامل کشت حرا و کشت مستقیم نونهال چندل انجام میشود.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بابیان اینکه بذر چندل بخشی از مراحل رشد خود را بر روی پایه مادری انجام میدهد پیشبینی کرد در صورت تامین اعتبار ۴۵۰ هکتار از نوار ساحلی در مصب رودخانهها، دلتاها و سواحل مناسب کشت حرا و چندل کاشته میشود.
به گفته پوربلیغی، سطح جنگلهای مانگرو در جهان شانزده و نیم میلیون هکتار است که بیشترین میزان در برزیل با سطح دو و نیم میلیون هکتار است که در آسیا هم اندونزی بیشترین مساحت مانگرو را دارد. در ایران هم از لحاظ وسعت، هرمزگان وسیعترین جنگل مانگرو را دارد.
وی مزایا و کارکردهای جنگل های مانگرو را شامل محلی برای تخمگذاری و رشد لارو آبزیان در جهت افزایش تولید آبزیان، حفظ ساحل در برابر امواج و جریانهای دریایی، تویعه گردشگری طبیعی و زیستگاه پرندگان مهاجر و بومی و... عنوان کرد.
پوربلیغی گفت: جمعآوری بذر مانگرو و تولید نهال و کشت با همکاری جوامع محلی انجام میشوند که خودشان هم در حفاظت و مراقبت از آن نقشآفرینی کنند.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اضافه کرد: تنها رویشگاه چندل، خور آذینی است، اما حرا در خمیر، قشم، بندرلنگه، جاسک، میناب و بندرعباس هم رویش دارد.
وی با ابراز رضایت از مشارکت فعال مردم محلی و جوامع ساحلنشین در اجرای تمامی مراحل احیا، توسعه و حفاظت از این جنگلها، خرسندی خود را از حضور تشکلهای مردم نهاد حامی و دوستدار طبیعت و جنگل و ورود آنان به امر توسعه جنگل نشان داد و گفت: در سال جاری شاهد حضور گستردهتر تشکلهای مردم نهاد در حوزه منابع طبیعی خواهیم بود.
نظر شما