۵ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۱۲

تعریف ۴۳ پروژه برای مقابله با ریسک ها در سازمان تامین اجتماعی

تعریف ۴۳ پروژه برای مقابله با ریسک ها در سازمان تامین اجتماعی

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان های بیمه گر اجتماعی در فضای ریسک فعالیت می کنند، گفت: برای مقابله و رفع تهدید ریسک ها، ٤٣عنوان پروژه اجرایی استخراج شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیری گنجه در کارگاه اقتصاد مقاومتی در آذربایجان شرقی، با ارائه تعریف سازمان تأمین اجتماعی گفت: بر اساس تعریف سازمان بین المللی کار، تامین اجتماعی حمایتی است که جامعه در برابر نابسامانی های اجتماعی و اقتصادی ناشی از قطع یا کاهش شدید درآمد افراد بر اثر بیکاری، بیماری، بارداری از کارافتادگی، سالمندی، فوت وهمچنین افزایش هزینه درمان و نگهدار خانواده (عائله مندی) به اعضای خود ارائه می کند.

وی کارکرد های سازمان تأمین اجتماعی را شامل سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دانست و تعدیل و توزیع مجدد درآمد، امنیت درآمدی، حمایت از شهروندان در برابر بحران های اقتصادی را از کارکردهای اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی بیان نمود و تصریح کرد : بهبود وضع بهداشت و درمان، آموزش، تغذیه ، مسکن و نهایتاً، ایجاد امنیت خاطر و آسایش اجتماعی از کارکردهای اجتماعی این سازمان است.

امیری گنجه با تأکید بر اینکه سازمان تأمین اجتماعی با توجه به ساختار بیمه ای و اقتصادی خود از حوزه سیاسی متأثر بوده و بر این حوزه اثر گذار نیز است، افزود: امید به آینده در اقشار جامعه،  تقویت آرامش درونی و نظم و ثبات و انسجام اجتماعی و وفاداری به دولت و ثبات سیاسی از جمله اهم کارکردهای سیاسی سازمان تأمین اجتماعی در جامعه است.

وی با اشاره به اهداف نظامهای بازنشستگی در تأمین درآمد مطلوب برای مشترکان در دوره بازنشستگی ، ایجاد انگیزه مشارکت فعال برای مشترکان با برقراری عدالت،  ارائه حداکثر بازده برای ذخائر مشترکان و تقویت نیروی کار و انگیزه مشارکت فعال در بازار کار با تبیین سطوح بهره‌مندی عادلانه در زمان اشتغال و در زمان بازنشستگی، نظامهای بازنشستگی از نظر ارائه خدمات را به دو گروه خدمات معین و حق بیمه معین تفکیک کرد.

 امیری گنجه افزود: انواع نظامهای بازنشستگی از نظر چگونگی تأمین منابع نیز شامل دو روش، ارزیابی سالانه (روش نقدی) و روش اندوخته سرمایه (اندوخته گذاری) است و با توجه به اینکه نظام حاکم بر سازمان تأمین اجتماعی در کشور بر مبنای خدمات معین و روش اندوخته گذاری استوار است،  ضرورت دارد تغییرات و اصلاحات سیستمی و پارامتریک در آن انجام شود.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی اقتصادی واجتماعی سازمان تامین اجتماعی بحران صندوقهای بازنشستگی را از جمله مخاطرات با احتمال وقوع بالا  طی دهه آینده دانست و تصریح کرد: پدیده سالخوردگی، افزایش امید زندگی وکاهش نرخ باروری، افزایش هزینه های عمومی بدلیل سالمند شدن جمعیت، تغییرات اجتماعی مانند افزایش شهرنشینی و تضعیف وابستگی خانوادگی، افزایش نرخ تورم ، رکود و بیکاری نیروی کار و تغییر قوانین و شرایط بازنشستگی با هدف ساماندهی به آشفتگی های بازار کار از عوامل ایجاد بحران در صندوق های بازنشستگی است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ٥٠ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند، تامین نقدینگی کوتاه مدت برای پاسخگویی به تعهدات، پایداری بلندمدت مالی، مخاطرات سیاسی، تاثیر منفی عملکرد نظام بازنشستگی بر رشد اقتصادی و تاثیر پذیری از بحرانهای ملی و جهانی را از مهمترین چالش ها در اتخاذ سیاستهای صندوقهای بازنشستگی اعلام کرد.

وی گفت: دبیرخانه اقتصاد مقاومتی با دو رویکرد گفتمان سازی با همکاری معاونت فرهنگی واجتماعی و تشکیل کار گروه اجرایی اقتصاد مقاومتی از پنجم اسفند ماه ٩٢ یعنی پنج روز پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سازمان تأمین اجتماعی تشکیل شد و تا کنون ١١ گزارش از مرحله بررسی راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی تا تدوین بیانیه اقتصاد مقاومتی سازمان، در این دبیرخانه تهیه و منتشر شده است.

امیری گنجه ماهیت عملکردی سازمان های بیمه ای از جمله سازمان تأمین اجتماعی را ریسکی عنوان نمود و گفت: این سازمان ها، اصولاً ساختار و ماهیت ریسکی دارند و این موضوع هم از طرف تقاضا (تقاضای بیمه شدگان ناشی از ریسکهایی نظیر بازنشستگی، ازکار افتادگی) وهم از طرف عرضه (کارکردهای سازمان های بیمه ای ) متوجه این سازمان هاست و باعث شده این سازمانها بطور کلی در فضای ریسکی فعالیت کنند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: ٧١ ریسک در حوزه ریسکهای ماهیتی، ‌ اقتصاد ملی،‌ سیاستی و بین المللی در بخشهای مختلف سازمان توسط دبیرخانه اقتصاد مقاومتی احصا و نهایتاً برای مقابله و رفع تهدید ریسک ها،  ٤٣ عنوان پروژه اجرایی در سطح ستاد استخراج شده است.

کد خبر 3724045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha