به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل حسن بیگی شامگاه چهار شنبه در نشست شورای اداری بخش امیرآباد دامغان به میزبانی سالن جلسات بخشداری، ضمن انتقاد به عدم وجود صنایع تبدیلی و انسجام تولید کشور و به تبع آن در دامغان، ابراز داشت: با توجه به سرمایه گذاری جدید در بخش کشاورزی کشور، تولید ما در این بخش به ۱۳۰ میلیون تن رسیده و این نشان می دهد دنیا با کشاورزی و روستایی ما نمی تواند رقابت کند اما این مقوله نیازمند حمایت و راه اندازی صنایع تولیدی است تا بیش از پیش شاهد شکوفایی آن باشیم.
وی با بیان اینکه از مسیر قانونی و غیر قانونی ۲۵ میلیون دلار قاچاق وارد کشور می شود، افزود: دنیا در صنعت با ما رقابت جدی دارد و همیشه شاهدیم صنعت ما با مشکل روبرو بوده است لذا کشاورزی و صنایع وابسته آن در دامغان باید متحول شود تا بتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
۷۳درصد صنایع ایران نیمه فعال هستند
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات موجود در دامغان برای تولید، گفت: شهری که آب ندارد به سمت صنعت نباید برود چرا که این بخش برایش بیراهه است لذا باید گفت ما ابتدای انقلاب اسلامی یک هزار میلیارد دلار در بخش صنعت و یک هزار میلیارد دلار در بخش کشاورزی هزینه کردیم اما همچنان به گفته مقامات کشور، ۷۳ درصد سرمایه گذاری انجام شده در بخش های صنعتی نیمه فعال هستند.
حسن بیکی درباره وضعیت بیکاری دامغان نیز افزود: امروز جوانان ما باید به این اندیشه باشند که دیگر فرصت برای کارهای پشت میزی وجود ندارد و بهترین اشتغال امروز در دامغان می تواند از پسته و صنایع وابسته به آن باشد لیکن پیشنهاد می کنم پسته تازه فروخته نشود و بلکه در ایام نوروز به صورت خشک و با استفاده از صنایع فراوری به بازار عرضه شود و این موارد راه هایی برای برون رفت از مشکلات و رسیدن به معیشت در خور جامعه در کنار رعایت و تحقق شعار سال است.
وی افزود: برای برون رفت از مشکلات و کمک به دامغان سه راه حل اساسی و مهم وجود دارد که اولویت قرار دادن کشاورزی و صنایع وابسته، گردشگری و آموزش از جمله آنها است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرند.
روستاها باید آباد شوند
عضو خانه ملت با اشاره به مسائل داخلی شهرستان دامغان و با بیان اینکه نگاه مسئولان باید به سمت روستاها باشد تا آبادانی شان را بتوانیم فراهم کنیم، ابراز داشت: نگاه به روستا نباید نگاه معامله گری باشد زیرا هرچه روستا آبادتر باشد دولت نیز آبادتر می شود لیکن آب، برق، گاز و جاده می بایست در اختیار روستانشینان قرار گیرد تا شاهد مهاجرت معکوس به روستاها و افزایش جمعیت آنها باشیم.
حسن بیگی با بیان اینکه شرایط باید برای بازگشت روستائیان آماده شود، بیان داشت: با تغییر الگوی کشت یکی از مسائلی است که باید مد نظر قرار گیرد چرا که با رعایت آن و با همین میزان آب موجود می توان ۵۰ هزار هکتار را در جنوب تحت کشت پسته و در شمال این شهرستان زیر کشت گردو و بادام برود.
وی با اشاره به آموزش برای کمک به رشد و توسعه دامغان نیز افزود: در بحث تقویت آموزش باید دانست که آموزش عالی و آموزش پزشکی در راس همه قرار دارند و اگر با برنامه ریزی حرکت کنیم طی پنج سال آینده جزء بهترین ها در بخش آموزش خواهیم بود.
گردشگری یکی از محورهای توسعه دامغان است
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گردشگری یکی از محورهای توسعه این شهرستان است و برای کمک به آن، کتابچه ویژه این طرح تهیه شده است، گفت: بالغ بر دو هزار مکان گردشگری و قابل احیاء در سطح دامغان وجود دارد که تاکنون ۴۰۰ مورد از این آثار شناسایی شده و چهار اثر به ثبت جهانی رسیده اند لذا باید از این ظرفیت به نحو احسن بهره برد.
حسن بیگی همچنین عبور سالانه ۲۲ میلیون مسافر و زائر رضوی را ظرفیتی برای استان سمنان دانست و بیان داشت: این امر فرصتی طلایی برای استان و دامغان محسوب می شود اما متاسفانه مدیریت شهرستان در این بخش عقب است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اینکه بیشترین اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان درخصوص مقوله آب اختصاص پیدا کرده است، افزود: قنوات مناطقی نظیر کوه زر و رشم در جنوب دامغان باید احیاء شود.
نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار پیگیری مشکلات روستاهای این شهرستان شد و گفت: امروز روستاهای بخش امیرآباد در شبانه روز دو ساعت آب دارند و برخی روستاهای دیگر از نعمت گاز محرومند لذا باید دانست که همه مشکلات در نتیجه کمبود اعتبارات نیست.
نظر شما