علی فرهی تکرمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از سال ۹۰ گونه گیاهی مهاجم «سنبل آبی» در مساحت یک هکتاری در استان گیلان شناسایی شد، اظهار کرد: متاسفانه از آن سال به بعد هر روز شاهد گسترش این گیاه در تالاب ها و رودخانه های استان هستیم.
وی با اشاره به درگیری ۶۰ هکتاری منابع آبی استان با این گیاه بعد از پنج سال از اولین مشاهده آن، افزود: تالاب آبندان شهرستان شفت نیز متاسفانه مورد هجوم این گیاه مهاجم قرار گرفته است.
رئیس اداره محیط زیست شفت مساحت تالاب آبندان را ۱۵ هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: کل مساحت ۱۵ هکتاری این تالاب با گیاه مهاجم سنبل آبی درگیر شده است.
وی با اشاره به رشد و تکثیر سریع این گیاه، تصریح کرد: این رشد سریع سبب شده عمق تالاب کاهش یافته و گیاهان بومی نیز نابود شوند.
فرهی تکرمی تأکید کرد: سم توکسینی که از این گیاه ترشح می شود برای گیاهان و آبزیان تالاب خطرناک بوده و حتی وجود این گیاه در حرکت قایق ها بروی تالاب نیز اخلال ایجاد می کند.
به گفته این مسئول یکی از دلایل درگیری بسیاری از تالاب ها، آبندان ها و رودخانه های استان گیلان با این گونه مهاجم نا آگاهی مردم نسبت به خطرات این گیاه برای محیط زیست و منابع آبی بوده که متاسفانه در برخی مناطق شاهد خرید و فروش آن هستیم.
وی در ادامه به بازدید مسئولان شهرستان و جمعی از روسای ادارات جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و منابع طبیعی و... از وضعیت تالاب آبندان اشاره کرد و گفت: برای مبارزه و جمع آوری این گیاه از سطح تالاب راهکارهای پیشنهاد شده که از هفته آینده عملی می شود.
نظر شما