۷ مرداد ۱۳۹۵، ۲۳:۵۶

عضو هیئت مدیره انجمن کلینیکال آنکولوژی:

پرتو درمانی با مشکل کمبود تجهیزات مواجه است

پرتو درمانی با مشکل کمبود تجهیزات مواجه است

عضو هیئت مدیره انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران گفت: از نظر علمی و اجرایی در روند پرتو درمانی مشکلی در کشور وجود ندارد، اما مسئله اصلی کمبود تجهیزات است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهدی عقیلی در نخستین کنگره ملی کارشناسان پرتو درمانی ایران که در مرکز تصویر برداری  بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود: سابقه پرتو درمانی درکشور ما بیشتر از تمام کشورهای همسایه حتی ترکیه است، اما به علت برخی مسایل مانند تحریم از لحاظ تجهیزات با کمبود مواجه هستیم و گرنه در زمینه علمی از دنیا عقب نیستیم.

وی گفت: نخستین دوره های ورود علم رادیوتراپی به سال های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ بر می گردد که تجهیزات آن در بیمارستان های امام خمینی ( ره ) و جرجانی ( امام حسین ) آورده شد.

عقیلی افزود: در آن زمان افرادی با این دستگاه ها کار می کردند که دوره های آموزشی در زمینه نحوه استفاده از آنها را گذرانده بودند، البته با توجه به این موضوع که در آن زمان روند درمان بسیار ساده بود.

این آنکولوژیست افزود: با پیشرفت این رشته مراکز پرتودرمانی زیادی در شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان، مشهد و شیراز ایجاد و بر این اساس لزوم احتیاج به کارشناسان پرتو درمانی نیز بیشتر شد که در این راستا دوره های آموزشی تخصصی شکل گرفت.

به گفته عقیلی، از دهه ۱۳۶۰ نخستین کاردان های پرتو درمانی فعال شدند و از سال ۱۳۸۶ اولین گروه کارشناسان پیوسته در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به تحصیل کردند و اکنون بیش از ۴۰۰ کارشناس پرتو درمانی از دانشگاه ها فارغ التحصیل شده اند که ممکن است تعدادی در رشته های مرتبط ادامه تحصیل داده باشند.

عقیلی تاکید کرد: بخش پرتو درمانی مانند تمام رشته های دیگر نیاز به بازآموزی دارد که یکی از اهداف برگزاری کنگره کارشناسان پرتو درمانی، بازآموزی و آشنایی کارشناسان با آخرین دستاوردهای روز دنیا در این رشته است.

عضو هیئت مدیره انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران گفت: یکی از ارکان درمان سرطان رادیوتراپی است و یک کار تیمی است که با حضور پزشک معالج و کارشناسان پرتو درمانی انجام می شود. اگر هر کدام از اعضای تیم آموزش های لازم را نگذرانده باشند به طور قطع روند درمان با مشکل همراه می شود و سختی هایی را برای بیمار به همراه می آورد.

عقیلی گفت: از این رو انجمن کلینیکال آنکولوژی تصمیم گرفت زمینه ای فراهم کند تا افراد این رشته از امکانات انجمن برای ارتقای علمی خود استفاده کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران تاکید کرد: با توجه به هزینه بالای پرتو درمانی و تراکم بیماران نیاز است تا دولت به تجهیزات مراکز پرتو درمانی توجه و کمک کند تا مشکلات بیماران در این بخش برطرف شود.

کد خبر 3726527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha