به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری شامگاه شنبه در مراسم سالروز شهادت امام صادق(ع) و حمله وحشیانه رژیم شاهنشاهی به مدرسه علمیه فیضیه که در این مدرسه برگزار شد، پیرامون لزوم شناخت و معرفت امامان و پیشوایان و نقش هدایتگری امام صادق(ع)، اظهار کرد: هم در قرآن کریم و هم در سخنان گهربار رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در رابطه با لزوم معرفت و شناخت امامان و اهل بیت سخن فراوانی به میان آمده است.
وی افزود: یکی از اصحاب و یاران امام صادق(ع) از ایشان پرسیدند که کدامیک از اعمال و رفتار ما بعد از شناخت ذات کبریایی حق تعالی برتر و بالاتر است؟ وجود مقدس امام صادق(ع) میفرماید: بعد از معرفت، برتر و بالاتر نماز است. بعد از نماز، زکات برتر است. بعد از معرفت و نماز و زکات، روزه برتر است و بعد از اینها، حج برتر است ولی بدان آغاز و انجام همه اینها معرفت و شناخت ما اهل بیت(ع) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: بیدلیل نیست که رسول گرامی اسلام(ص) در آخرین وصیت خودشان مسئله حرمت گذاری به عترت و پیروی راه عترت را عدل راه قرآن میداند.
آیتالله حسینی بوشهری، عمر طولانی و طول دوران امامت امام صادق(ع) را از ویژگیهای آن حضرت برشمرد و گفت: امام صادق(ع) شرایط ویژهای پیدا کردند که بتوانند در مدینه به تربیت شاگردان و ترویج و نشر علم و دانش بپردازند. بیشتر روایاتی که به ویژه در زمینه فقه وارد شده مربوط به امام باقر و امام صادق علیهم السلام است.
تهدیدها و فرصتهای دوران امام
عضو مجلس خبرگان رهبری به تهدیدها و فرصتهای دوران امامت امام صادق(ع) اشاره کرد و افزود: بعد از انقراض حکومت امویان، روی کار آمدن دولت سفاک عباسیان یکی از عوامل تهدید برای امام صادق(ع) بود.
وی با بیان اینکه در برههای از تاریخ حکومت عباسیان گاهی شرایط امام بسیار دردناک بود، اظهار کرد: فرقهها و نحلهها و مذاهب متعدد فقهی و مفاسد اجتماعی در عصر امام صادق(ع) وجود داشت که امام نمیتوانست آزادانه در مقابل جبهه طاغوت مقابله کند.
آیتالله حسینی بوشهری گفت: در فاصله انتقال قدرت بین امویان و عباسیان، امام صادق(ع) یک فرصت طلایی پیدا کرد و در کارهای مهمی انجام داد که امروز علما و شخصیتهای وارسته ما باید در جامعه چنین کاری انجام دهند.
وی در بیان برخی عرصههای فعالیت امام صادق(ع) در این مقطع زمانی تأکید کرد: امام صادق(ع) در سطح عموم جامعه به شایسته سازی اقدام کردند. امام تنها روی شاگردان برجسته خودشان کار نکردند، بلکه در سطح افکار عمومی جامعه روی مردمانی که به عنوان نخبگان جامعه محسوب نمیشدند، کار کردند.
شیعه امام صادق(ع) گناه نمیکند
امام جمعه قم به روایتی از امام صادق(ع) در مورد توجه اصناف و بازاریان به پرهیز از گناه اشاره کرد و افزود: شیعه امام صادق(ع) در مجلس گناه شرکت نمیکند.
وی بزرگترین معضل امام صادق(ع) را مواجه شدن آن حضرت با طاغوتهای زمان خودشان بیان کرد و گفت: منصور دوانیقی میخواست در مقابل امام صادق(ع) مکتب سازی و شخصیت سازی کند. بنابراین تصمیم گرفت مالک ابن انس را در جامعه آن روز بزرگ کند تا شخصیت امام صادق(ع) تحت الشعاع مالک بن انس قرار گیرد. منصور از مالک بن انس خواست که اگر حدیثی از امام علی(ع) در کتابش نقل نکند، کتابش را در کشور مطرح کند.
وی با بیان اینکه طاغوتهای زمان در مقابل چهرههای الهی مبازره میکنند و جنگ و یورش راه میاندازند، اظهار کرد: ۵۵ سال قبل در فیضیه، طاغوت زمان ما در مقابل شخصیت امام و مراجع تقلید و شخصیت برجستهای که در مجلس عزای امام صادق(ع) شرکت کرده بود، حمله را آغاز کرد. نیروهای نظامی را با اسلحه وارد فیضیه کرد. عدهای در لباس دهقان و کشاورز اینجا ریختند و طلبهها را زخمی کردند و بعضی از طلبهها را از طبقه دوم به رودخانه انداختند.
نظر شما