به گزارش خبرگزاري "مهر"، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي روز دوشنبه همزمان با هفته دولت در ديدار رييس جمهوري و اعضاي هيئت دولت، ضمن اشاره به رويكردهاي اصولگرايانه در كشور و تبيين شاخص هاي اصولگرايي، دوره كنوني را به لحاظ انطباق شعارها و اهداف دولت با مباني انقلاب اسلامي و امام خميني(ره)، اعتماد مردم به دولت و همچنين ابهت و عظمت كم سابقه بين المللي ملت ايران و نظام اسلامي، دوره اي استثنايي خواندند و تصريح كردند: دولت بايد با حداكثر استفاده از اين شرايط در جهت تحقق اهداف و شعارهاي اعلام شده حركت كند و وظيفه همه دلسوزان انقلاب و نظام اسلامي نيز كمك و ياري دولت است.
رهبر انقلاب اسلامي با تبريك سوم شعبان، سالروز ميلاد حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و همچنين گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر، تلاش بي وقفه براي خدمت به مردم را از نكات برجسته دولت نهم و به ويژه شخص رييس جمهوري دانستند و در بيان شاخص هاي اصولگرايي به عدالت گستري و عدالت خواهي اشاره كردند و افزودند: تحقق عدالت بسيار دشوار و نيازمند مقدمات فراوان است كه از جمله آنها در نظر گرفتن عدالت جغرافيايي و طبقاتي، عدالت در مسائل اقتصادي و فرهنگي، عدالت در جايگزين شدن افراد و اعطاي مسووليت ها و عدالت در قضاوت هاست.
ايشان با تاكيد بر اينكه كشور در شرايط كنوني به دليل شكاف طبقاتي به ارث رسيده از دوران سياه رژيم گذشته، به عدالت اقتصادي بيش از ديگر موارد نيازمند است، خاطرنشان كرد: البته اجراي عدالت بايد به صورت معقول و در چارچوب مورد نظر اسلام باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي انس با خدا و قرآن، فسادستيزي و سلامت اعتقادي و اخلاق مسئولان، اعتزاز به اسلام و نهراسيدن از بيان صريح جهت گيري هاي اسلامي، ساده زيستي و مردم گرايي، تواضع و گرفتار غرور نشدن، اجتناب از اسراف، خردگرايي و حكمت در تصميم گيري و عمل، مسئوليت پذيري و پاسخگويي، و اهتمام به علم و پيشرفت علمي را از ديگر شاخص هاي اصولگرايي بيان كردند و افزودند: سعه صدر و تحمل مخالف، اجتناب از هواي نفس شخصي و گروهي، شايسته سالاري، نظارت بر عملكرد زيرمجموعه، تلاش بي وقفه براي خدمت، قانونگرايي و شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال حق نيز از شاخصهاي اصولگرايي محسوب ميشوند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به گذشت يكسال از فعاليت دولت نهم و تاكيد رييس جمهوري براي ارزيابي عملكرد يكساله دولت افزودند: در اين ارزيابي بايد نقاط قوت و ضعف بدون تعصب و با استفاده از نظرات افراد دلسوز مورد داوري قرار گيرند و متناسب با عملكرد هر بخش اقدام شود.
ايشان با تاكيد بر لزوم مشخص شدن اولويت هاي كاري دولت و تمركز بر آن اولويتها، سند چشمانداز بيست ساله را سياستهاي مورد تاييد خواندند و تصريح كردند: سياست هاي سند چشم انداز بايد در جهت گيري ها و برنامه هاي دولت لحاظ شود.
حضرت آيت الله خامنه اي، با توصيه به همراه كردن سرعت در كارها با دقت و پرهيز از شتاب زدگي و همچنين تدبير و درايت در تصميم گيري ها، سفرهاي استاني رييس جمهوري و دولت را سفرهاي پربركت و اميدبخش براي مردم دانستند و تاكيد كردند: بايد با پيگيري و نظارت جدي تلاش شود تا وعدههايي كه در اين سفرها به مردم داده ميشود، به مرحله عمل برسد.
ايشان با اشاره به محدوديت امكانات و منابع مالي كشور، در كنار مطالبات متراكم مردم، افزودند: در مواردي كه امكان برآورده شدن خواستههاي مردم نيست بايد صادقانه به آنان گفته شود تا به توقعات مردم دامن زده نشود و با توجه به اعتماد مردم به دولت، قطعا مورد قبول آنان قرار خواهد گرفت.
رهبر انقلاب اسلامي، با تاكيد بر لزوم اهتمام به طرحها و اقدامات بلندمدت در كنار توجه به مشكلات و مسائل جاري و همچنين استفاده از نظرات كارشناسان صادق و مومن در همه كارها، تعامل و هماهنگي سه قوه را ضروري دانستند و افزودند: در تعامل قوا، ملاك، قانون اساسي و وظايف و اختيارات مشخص شده در اين ميثاق ملي است.
حضرت آيت الله خامنه اي، تعامل با نخبگان همفكر و با اخلاص، استفاده از ظرفيت مديريتي كشور و سالم سازي دستگاه عظيم اداري و ديواني را از نكات ضروري برشمردند و تاكيد كردند: با توجه به ابلاغ سياست هاي كلي اصل 44 به ويژه بندهاي الف و ب، دولت بايد تا آنجا كه امكان پذير است از تصدي گري خود به جز در وظايف حاكميتي بكاهد و از ورود به تصدي گري هاي جديد، پرهيز كند.
ايشان ارائه مدل مشخص تمركززدايي بر اساس آمايش سرزمين و خصوصيات قومي و اقليمي، پيگيري جدي مبارزه با فساد و برخورد بي محابا و همراه با تدبير با تخلفات و فساد مالي، حفظ سرمايه هاي ملي به ويژه منابع طبيعي و پرهيز از سطحي نگري و عوام گرايي در مسائل فرهنگي را از ديگر نكاتي دانستند كه بايد مورد توجه دولت قرار گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي،لازمه پيشرفت علمي را توجه بيش از پيش به بودجه تحقيقات و پژوهش هاي علمي دانستند و تاكيد كردند: بايد ميزان بودجه تحقيقاتي از توليد ناخالص ملي مطابق آنچه در برنامه چهارم لحاظ شده، رشد داشته باشد، ضمن آنكه راه اندازي بنياد نخبگان و دفتر ارتباط علم و صنعت و همچنين تقويت صندوق حمايت از پژوهشگران بايد با سرعت مورد اهتمام بيش از پيش قرار گيرند.
ايشان در خصوص عملكرد سياست خارجي دولت، لزوم حفظ تحرك موجود در ديپلماسي كشور و هماهنگي فعاليت هاي اقتصادي بين المللي با دستگاه ديپلماسي را ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: اين تحرك ديپلماسي بايد همواره جهت دار، پخته و اثرگذار باشد.
حضرت آيت الله خامنهاي همچنين با اشاره به اقدامات خوب اقتصادي دولت ازجمله، طرح واگذاري سهام عدالت، تسريع در اجراي طرح هاي نيمه تمام، در نظر گرفتن عدالت در اعطاي تسهيلات بانكي و تاسيس صندوق مهر امام رضا(ع) تاكيد كردند: بايد اين اقدامات خوب با شكلي هنرمندانه و قابل فهم براي مردم تشريح شوند.
در اين ديدار، آقاي محمود احمدي نژاد، رييس جمهور با تبريك ميلاد حضرت امام حسين (ع) و گراميداشت ياد و خاطره شهيد رجايي و شهيد باهنر به عنوان الگوهاي مديريت انقلابي و اسلامي، به جهتگيريهاي دولت نهم به ويژه عدالت گستري اشاره كرد و افزود: طرح توزيع سهام عدالت، ساماندهي منابع بانكي، كاهش سودبانكي، شفاف سازي اقدامات دولت، حمايت از سرمايه گذاري مردمي و مهار سرمايه گذاري دولتي، پيگيري واگذاري بخشهاي دولتي بر اساس ابلاغيه سياستهاي كلي اصل 44، 44 توزيع عادلانه منابع مالي براي همه نقاط كشور و حضور دولت در همه مناطق از اقداماتي بوده كه در جهت تحقق شعار عدالت گستري دولت نهم، انجام گرفته است.
وي ، تلاش براي برقراري رابطه محبت آميز ميان مردم و دولت ، پرهيز از ورود به دعواها و جنجال هاي سياسي، تلاش براي حفظ وحدت و يكپارچگي، تاكيد بر خدمت رساني به مردم و تقويت روحيهي خودباوري و فضاي ايماني و آرماني در كشور را از سياست هاي دولت در چارچوب مهرورزي برشمرد و گفت: دولت نهم در عرصه سياست خارجي با پايبندي جدي به اصول نظام به دنبال حفظ عزت و اقتدار ملت ايران است.
آقاي احمدي نژاد، حمايت از فعاليت هاي علمي و پيشرفت در عرصههاي مختلف علم و فنآوري ، تسريع در فعاليت هاي عمراني، اصلاح جهت گيريهاي آموزشي، توجه به اشتغال ، ازدواج و مسكن جوانان ، تمركززدايي از تهران، كاهش هزينه هاي غير ضرور، حمايت از توليدات داخلي، حمايت از سرمايه گذاري خارجي و حمايت از صادرات غيرنفتي را از ديگر جهت گيريهاي دولت برشمرد و افزود: دولت در يك سال گذشته ضمن تلاش براي كاهش تورم، در بخش مسكن روستايي و شهري نيز اقدامات خوبي را آغاز كرده است.
رييس جمهور همچنين از حمايت هاي مقام معظم رهبري از دولت نهم قدرداني كرد.
در اين ديدار، همچنين آقايان "داود دانش جعفري" وزير امور اقتصادي و دارايي، " ابراهيم شيباني" رييس كل بانك مركزي ، "مسعود ميركاظمي" وزير بازرگاني، " محمد سعيدي كيا" وزير مسكن و شهرسازي ،" محمد مهدي زاهدي " وزير علوم ، تحقيقات و فن آوري، " محمد جهرمي " وزير كار و امور اجتماعي و " عليرضا طهماسبي " وزير صنايع و معادن گزارشي از عملكرد دولت در بخش هاي مختلف ارايه كردند.
در پايان اين ديدار، رييس جمهوري و اعضاي هيات دولت، نماز ظهر و عصر را به امامت حضرت آيت الله خامنهاي اقامه كردند.
نظر شما