۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۴۸

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان:

۱۰۰ میلیاردتومان اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری نوین نیاز است

۱۰۰ میلیاردتومان اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری نوین نیاز است

بندرعباس - رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از نیاز به تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سیستم های آبیاری نوین در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از جهادکشاورزی هرمزگان،  ناصر حیدری پوری در جمع کشاورزان شهر تیرور میناب با بیان اینکه در سال گذشته با اجرای ۱۰۰درصدی طرح سامانه آبیاری نوین ،هرمزگان در کشور رتبه برتر را به خود اختصاص داد، بیان داشت: متاسفانه با اجرای سیستم های آبیاری نوین بهره برداران شیوه های استفاده از آن را فرا نگرفته اند وبطور شبانه روزی از این سیستم ها برای آبیاری استفاده می کنند که چندان در صرفه جویی آب  موثر نیست  و کشاورزان باید با توجه به نیازآبی گیاه از سیستم استفاده نمایند.

حیدری پوری اضافه کرد: کم آبی و خشکسالی از تهدید های جدی در بخش کشاورزی هستند که برای مقابله با این تهدید ها باید از راهکارهایی همچون استفاده از سیستم آبیاری نوین ، بهره گیری از گونه گیاهان سازگار با شرایط اقلیمی وبهینه سازی منابع آب بهره گرفت .

این مقام مسئول با اشاره به مشکلات زیست محیطی دشت میناب اظهار داشت: کشاورزان مینابی نقش مهمی در مصرف بهینه آب میتوانند داشته باشند.

حیدری پوری افزود: در راستای کشاورزی پایدار، کشاورزان تیرور میناب باید بسوی کشت های گلخانه ای روی آورند وهمچنین کشت محصولات استراتژیک و اقتصادی را در سال زراعی جدید در برنامه های خود بگنجانند.

وی عدم وجود صنایع بسته بندی وتبدیلی را از مهمترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی دانست و اظهار داشت : بهره بردارانی که علاقمند به ایجاد صنایع بسته بندی و فرآوری باشند، سازمان جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات  با سود حدود ۱۵درصد از آنها حمایت می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: احیاء باغات میناب ، بازاریابی محصولات کشاورزی، تامین نهاده ها ازجمله کود پتاس و فسفر ، توسعه صنایع بسته بندی، احداث سردخانه با هدف نگهداری محصولات تولید شده از مهمترین دغدغه کشاورزان میناب است.

حیدری پوری گفت: تصویر برداری هوایی از باغات شهرستان میناب برای مطالعه وضعیت فعلی منابع آب وخاک دشت میناب صورت گرفته است و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز و با اجرای پروزه های مناسب،این دشت احیا خواهد شد.

در ادامه این نشست نماینده مردم شهرستانهای شرق استان  در مجلس شورای اسلامی گفت : در زمانهای گذشته خرمای دشت میناب به کشورهای آفریقای شمالی صادر می شد واین نشان از حاصلخیز بودن منابع خاکی این منطقه است.

حجت الاسلام سید مصطفی ذوالقدر افزود : امروز شاهد از بین رفتن بخش کشاورزی میناب به دلیل خشکسالی وکمبود آب هستیم و باید با برنامه ریزی مناسب در زمینه تخصیص آب در این منطقه، کشاورزی پایدار ایجاد کرد. بیمه محصولات کشاورزی و ترویج فرهنگ بیمه کردن محصولات از مهمترین ضروریات بخش کشاورزی است.

ذوالقدر عنوان کرد: موضوعاتی همچون بیمه محصولات کشاورزی و بیماری جاروک جادوگر از مهمترین دغدغه های نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی است و این مشکلات در حال پیگیری است.

کد خبر 3729730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha