۷ شهریور ۱۳۸۵، ۱۰:۲۵

در گفتگو با مهر

عبدالجبار كاكايي : شاعران معاصر فقر انديشه و خلاء مطالعاتي دارند

عبدالجبار كاكايي : شاعران معاصر فقر انديشه و خلاء مطالعاتي دارند

عبدالجبار كاكايي - شاعر ، گفت : امروزه ديگر آن ارتباط پوينده اي كه نسل دهه چهل با معارف و انديشه هاي ديني داشت ، وجود ندارد ، در نتيجه از طريق كتاب و سير يكنواخت منابع ما در خصوص پيامبر(ص) نسل امروز قانع نمي شود .

 




اين شاعرمعاصردرگفتگو با خبرنگارفرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : رسالت ادبي اهل قلم درمقابل پيامبراعظم (ص) ربطي به يكسال به خصوص ندارد ، ما مسلمان هستيم و وظيفه داريم كه بخشي ازفراورده هاي ذوقي خود و در واقع ناب ترين بخش آن را به ساحت مقدس نبي اكرم (ص) اختصاص بدهيم واين اتفاق در بين نسل امروزكمترپيش آمده ، به طوري كه توجه به ساحت مقدس نبوي و ادبيات ديني كمترازادبيات سنتي و كهن است و مي توان به بهانه امسال جبران مافات كرد .

عبدالجباركاكايي ياد آورشد : متاسفانه شاعران نكته تازه اي را به داشته ها و سخن خود اضافه نمي كنند و تنها با تكيه برعواطف و احساسات خود دست به خلق اثرمي زنند ، بر فرض مثال ، آثاري كه براي حضرت فاطمه (س) يا امام علي (ع) و ... خلق شده ، ازمنظرعاطفي بوده ، همانند اينكه با پدرشان و يا مادرشان صحبت مي كنند منتهي با سوزعاطفي بيشتري كه اين امرنشان مي دهد ، دانش ارتباط  با افراد قدسي و اولياي الهي دربين ما - اگرهم باشد - ديگرمنابع و مواخذش پاسخگوي اين نسل نيست . 

مدير خانه شعر سازمان فرهنگي ، هنري شهرداري تهران ادامه داد : اطلاعات علمي دربعضي ازمحافل مذهبي مانند سخنراني هايي كه بعضا درمساجد و تكايا اتفاق مي افتد ، كمترنسل جوان را اشباع و اغناع مي كند و در آن شك و شبهه و پرسشهايي وجود دارد ، امروزه در حوزه طرح موضوعات ديني به شدت فقر انديشه احساس مي شود و شاعر بدون افزودن نكته اي تازه به دانسته هاي خود ، تنها عواطف خود را با استفاده از استعاره هاي تازه بيان مي كند .

اين شاعر تصريح كرد : نسل امروز سعي مي كند  ازداشته هاي خود ، كه همان عواطف ، رقت قلب و حس دوستي به پيامبر (ع) واهل بيت است را تبديل به مضامين شعر كند و مي بينيم تنها عواطف تازه بدون پشتوانه فكري رقم زده مي شود و مي توان گفت تا به امروزبيشتربه بعد توصيفي شخصيت حضرت رسول (ص) پرداخته شده است .

وي دررابطه با راهكارهايي براي خلق آثار پرارزش ، گفت : اين راهكارازشعر شروع نمي شود و شعر، بخشي از زنجيره پيوسته اي است كه سرسلسله داراين زنجيره عنصر تفكرمي باشد و فلاسفه و اهل علم و كساني كه وظيفه دارند كه دين و موضوعات ديني را به نسل ها بياموزند بايد دراين زمينه اطلاعاتي داشته باشند تا آن مفاهيم در مضامين شعري نمود داده شود .

عبدالجبار كاكايي با انتقاد از ضعف تحقيق و پژوهش در بين شاعران امروز ، اظهار داشت : حتي شاعران سنتي و قديم ما كه اهل حكمت و دانش بودند براي پرداختن به يك موضوع راجع به آن تحقيق و مطالعه مي كردند .

کد خبر 372992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha