به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عباس رمضانیپور پیش از ظهر سه شنبه در نخستین جلسه کمیسیون روحانیان و اقتصاد مقاومتی همایش «رفسنجان، تدبیر، تلاش و توسعه» اظهار کرد: روحانیون به عنوان یک ظرفیت قوی در شهرستان میتوانند تبلیغ و مردم را تشویق و ترغیب کنند.
وی افزود: در هر شهر یا روستا مسئول اجرایی داریم اما اگر در هر روستا یک روحانی باشد که مردم را به کار اقتصادی تشویق و ترغیب کندکارایی بیشتری دارد.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد مردمی است که مردم باید خیزش و حرکتی ایجاد کنند و کارهای بزرگی را ولو در مقیاس کوچک باشد انجام دهند.
امام جمعه رفسنجان با اشاره به بحث امر به معروف و نهی از منکر اقتصادی و بیانات و توصیه های رهبر انقلاب در خصوص مصرف کالاهای داخلی، تصریح کرد: کالای قاچاقی که ریشه اقتصاد جامعه را میخواهد از بین ببرد و این همه بیکاری به بار می آورد دیگر برکتی ندارد که بخواهیم در جای دیگری مصرف کنیم.
حجت الاسلام رمضانی پور ابراز داشت: کالای قاچاق به نفسه مضر و مخرب بوده و هر جا باشد تخریب کننده است و راهی جز آتش زدن آن نیست.
وی به نمونه هایی از مصرف گرایی و اسراف در برخی کالاهای مهم اشاره کرد و یادآور شد: هشت برابر بودن شاخص مصرف انرژی ما نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا، ضایعات ۳۳ درصدی نان، هدررفت ۲۲ درصدی آب، دور ریختن غذای طبخ شده، دور ریختن غذای مصرف نشده، تهیه مواد غذایی بیش از نیاز، خرید لباس زیادتر از نیاز لازم، توجه بیش از حد به وسایل تجملاتی، سفرهای خارجی بیهوده از جمله این موارد است.
امام جمعه رفسنجان ادامه داد: ایرانیها به اندازه یک سوم میانگین جهانی شیر مصرف میکنند در حالی که تولید لبنیات در کشور ما زیاد است، مصرف تخممرغ ایرانی ها یک سوم کمتر از میانگین جهانی است، ایرانی ها چهار برابر دنیا نوشابه مصرف میکنند و در مصرف شکر شش برابر متوسط دنیا است.
حجت ااسلام رمضانی پور عنوان کرد: ایران نخستین کشور پرداختکننده یارانه بنزین در دنیاست و متوسط مصرف سوخت خودروها در ایران ۱۱ لیتر در روز است در حالی که در برخی کشورها یک تا هفت لیتر است. مصرف سوخت در ایران در هر ۱۰ سال دو برابر می شود اما در دنیا حدود ۵۰ سال دو برابر می شود.
وی ادامه داد: سرانه تولید زباله هر ایرانی ۷۰۰ گرم در روز است که هزینه ۴۰۰ میلیون تومانی را در پی دارد و سالانه ۱۴۶ میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت وارد میکند.
حجت الاسلام رمضانی پور سرانه مکالمه تلفنی در ایران روزانه ۴۰ دقیقه ولی در جهان ۱۰ دقیقه است و وظیفه ما طلبه ها را سنگین می کند. هر جا تریبون در اختیار داریم باید این مسائل را بیان کنیم.
وی با تأکید بر اینکه روحانیان بین نمازها به اندازه دو دقیقه در زمینه این موارد به مردم روشنگری کنند، افزود: در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز با مردم سخن بگویند.
امام جمعه رفسنجان در ادامه با اشاره به برگزاری همایش «رفسنجان، تدبیر، تلاش و توسعه» که یکی از کمیسیون آن روحانیون و ائمه جماعات هستند، گفت: در این همایش که نیمه دوم شهریور ماه برگزار می شود، تمام رفسنجانی های تأثیرگذار هر جای ایران و دنیا برای این همایش دعوت می شوند این همایش میتواند ظرفیتی برای شهرستان ایجاد کند و آمادگی نسبی ایجاد شده است.
رمضانی پور تصریح کرد: در رفسنجان با آن همه ظرفیت و استعداد بالایی که در بیش از ۳۰ سال گذشته داشته و دارد باید زمینهای فراهم شود که سرمایهگذاران در همین شهر کار سرمایهگذاری و اقتصادی انجام دهند و به ارتقای شهرستان کمک کنند.
وی اضافه کرد: ما طلبهها میتوانیم حامی سرمایهگذار، سهامدار و مایه دلگرمی سرمایهداران باشیم و نقش خود را در این زمینه ایفا کنیم؛ حداقل کار ما وارد صحنه کردن سرمایه گذاران است.
نظر شما