۷ شهریور ۱۳۸۵، ۱۳:۴۲

وزير اقتصاد در همايش سراسري مشاوران جوان:

سفيران ايران در خارج از كشور بايد اقتصادي باشند/ راه نجات اقتصاد نفت زده ايران توسعه صادرات غير نفتي است

سفيران ايران در خارج از كشور بايد اقتصادي باشند/ راه نجات اقتصاد نفت زده ايران توسعه صادرات غير نفتي است

وزير امور اقتصادي و دارايي با تاكيد براينكه بهتر است برخي از سفيران ايران اقتصادي باشند و صرفا ديد سياسي نداشته باشند، اعلام كرد: در اين خصوص با وزارت امور خارجه بحث هايي شده و هم اكنون اين موضوع در دست بررسي است.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود دانش جعفري در اولين همايش سراسري مشاوران جوان كه صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: به طور كلي يكي از سياست هاي مهم اقتصادي كشور بحث توسعه صادرات است كه دولت هم دنبال آن است.

وي توضيح داد: برهمين اساس، شايد اين سئوال مطرح شود كه كشوري كه نياز به توليدات بيشتري دارد چه لزومي براي صادرات وجود دارد ولي هر كشوري بايد به بحث توسعه صادرات بپردازد.

دانش جعفري تاكيد كرد: اگر چارچوب روشني براي توسعه صادرات نداشته باشيم ممكن است هر از گاهي مشكلي براي اقتصادمان بوجود آيد.

وي اظهارداشت: بالاخره يك روزي بازارهاي داخلي اشباع خواهد شد و اگر ظرفيت توسعه اقتصادي در كشور وجود نداشته باشد مشكلاتي از لحاظ شغلي و اقتصادي به وجود خواهد آمد و بايد تمهيداتي انديشيده شود تا مازاد توليد داخلي به بازارهاي خارجي ارائه شود.

وزير امور اقتصادي و دارايي تصريح كرد:هنگامي كه اشل توليد بالا مي رود خود به خود هزينه هاي داخلي براي آن كالا كاهش مي يابد و كالاها بايد خاصيت رقابتي خود را نيز حفظ كنند و اگر خواستيم كالايي را صادر كنيم بايد كالاي ما به گونه اي باشد كه از لحاظ كيفي و قيمت بتواند با كالاهاي خارجي رقابت كند و اين امر نفع مصرف كنندگان داخلي نيز دربرخواهد داشت.

وي تاكيد كرد: اگر ما بخواهيم از يك اقتصاد نفتي كه سال‌ها مورد انتقاد همگان بوده است بيرون بياييم و توليدات و درآمدهاي خود را بايد متنوع كنيم چرا كه اگر فقط درآمد ما به نفت متكي باشد با هر تحولي در جهان شاهد نوسانات زيادي خواهيم بود.

به گفته دانش جعفري، به اين شكل ايران بايد محور توليد صادرات را براي خود ايجاد كند چرا كه به اين ترتيب مي توانيم مدل هاي درآمدي را متنوع كنيم و براي اين منظور بايد زمينه هاي بسياري را از جمله توجه به بحث صادرات غير نفتي را بوجود آوريم.

وي خاطرنشان كرد: سياست مستمر داشتن براي صادرات بحث ديگري است كه بايد بيشتر از پيش به آن پرداخته شود و اين سياست ممكن است در برخي مواقع دچار تجديد نظر شود.

وزير امور اقتصادي و دارايي خاطرنشان كرد: ايران از دهه هاي گذشته بازار خوبي را در شوروي سابق و برخي از كشورهاي اطراف داشته است لذا داشتن يك سياست مستمر در اين خصوص يكي از الزامات براي توفيق در اين امر است و بايد تدابيري انديشيده شود تا ما بازارهاي كاري مان را از دست ندهيم. به اين صورت كه قدرت خريد مشتري مان را ثابت نگاه داريم.

وي گفت: ويژگي بازارهاي انحصاري اين است كه سطح قيمت از هنگامي كه قيمت داخلي بيشتر از كالاي صادر شده باشد بايد بازارهاي انحصاري اصلاح شود و سطح عمومي قيمت بايد در آن كاهش يابد.

وزير امور اقتصادي و دارايي اضافه كرد: دولت مي تواند به جايزه صادراتي مراجعه كند و براي توسعه صادرات مبلغي را به عنوان جايزه يا رايانه به صادر كنندگان مي دهد لذا به اين شكل توليد كنندگان به صادرات تشويق مي شوند.

دانش جعفري اظهارداشت: معمولا كشورهاي صادراتي سعي مي كنند به بهترين وجه كالاهاي خود را از لحاظ كيفيت و بسته بندي به بازارهاي بين المللي صادر كنند لذا ما نيز بايد بيش از پيش به اين بخش بپردازيم.

وي تاكيد كرد: دولت بايد با توجه به توليدات داخلي  بايد تجهيزات خاص صادراتي نيز پيش بيني كند و براي حضور در بازارهاي بين المللي بايد تجهيزات لازم را نيز به وجود آوريم.

وي با بيان اينكه استفاده از مفهوم مناطق ويژه يكي ديگر از مباحث موجود در بحث توسعه صادرات است، تصريح كرد: خيلي از كشورها مناطق آزاد را به منزله بازارهاي صادراتي بوجود مي آورند كه در آن مناطق شرايط ويژه توليدي را ايجاد مي كنند كه مانند ساير مناطق از قوانين كار داخلي و ماليات ها تبعيت نمي كند و كشور چين از اين سياست استفاده بسياري برد و سياست جذب مناطق را با سياست توسعه صادرات گره زد.

به گفته وي، افزايش صادرات غير نفتي ما يكي از سياست هاي اصلي است كه بايد با جديت دنبال شود. البته صادرات غير نفتي ما در يكسال گذشته قابل توجه بوده و اگر بخواهيم مازاد تجاري داشته باشيم بايد ميزان صادرات غير نفتي ما با ميزاني كه در داخل احتياج داريم در يك سطح قرار بگيرند.

وي خاطرنشان كرد: رشد واردات ما نسبت به سال 83 فقط 7 درصد بوده و صادرات غير نفتي ما طبق خبري كه ديروز به دست من رسيد، در 4 ماه اول حدودا 82 درصد بوده است؛ در هر صورت پرداختن به صادرات غير نفتي از سياست هاي اصلي دولت است و اين راه نجات ما براي رهايي از اقتصاد نفتي است.

وي به هماهنگي هاي بسيار خوب دستگاه‌هاي اقتصادي با دستگاه‌هاي سياست خارجي كشور اشاره كرد و گفت: در گذشته اگر اقدامي انجام  مي شد برخي سفارتخانه ها از آن بي اطلاع بودند و بهتر است برخي از سفيران ما اقتصادي باشند و صرفا ديد سياسي نداشته باشند و در اين خصوص با وزارت امور خارجه بحث هايي شده است و اين موضوع در دست بررسي است.

کد خبر 373129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha