به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی جمالی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، از وجود ۶۲۰ سمن مردم نهاد در حوزه سلامت در سطح کشور خبر داد و افزود: ۷۰ الی ۸۰ مورد از این سمن ها در سطح ملی فعالیت می کنند.
وی سمن های استان زنجان را جزو سمن های فعال عنوان کرد و گفت: موسسه خیریه مهرانه الگویی برای تمام سمن ها است و به استان های دیگر هم خدمات لازم را ارائه می دهد.
مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سمن هایی که در استان زنجان در بحث سلامت فعالیت می کنند در سطح کشور عملکرد خوبی دارند.
جمالی گفت: خیرین خودشان به سمت کمک به حوزه سلامت می آیند و در این میان سامانه «یاس ۱۹۰» یاوران سبز طی دو ماه آینده راه اندازی می شود که این سامانه تمام نیازهای بخش سلامت را در بخش های درمان، آموزش، پیشگیر ی و بهداشت را دارد و درگاه الکترونیکی پیش بینی شده است.
وی تاکید کرد: با راه اندازی این سامانه و درگاه الکترونیکی روند ورود و فعالیت خیرین در حوزه سلامت را شتاب می دهد و از کاغذبازی های غیرمعمول در این حوزه جلوگیری می کند و خیرین بهتر و راحت تر می تواننددر بخش سلامت فعالیت کنند.
مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: طی سالهای گذشته فعالیت ها در حوزه بهداشت خوب نبوده ولی در بخش سلامت کارهای خوبی در دولت یازدهم انجام گرفته است.
جمالی افزود: خیلی از بیماری ها سمن ندارند و بنابر دستور وزیر بهداشت انجمن دخانیات راه اندازی می شود که در کشور مصرف دخانیات یک فاجعه بزرگ است که باید در این زمینه به جد وارد شد.
وی یاد آورشد: براساس اولویت بندی بیماری ها انجمن ها راه اندازی می شود و با راه اندازی سمن های ملی به تبع این سمن ها شعباتی را باید در استانها راه اندازی کنند.
مدیرکل سازمان های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به طور مثال بیماری سلیاک در خیلی از استانها انجمن ندارد.
جمالی با بیان اینکه سمن کم داریم، ابراز کرد: سمن ها ظرفیت های بالایی دارند و در تمام زمینه ها سمن ها باید در استانها فعال باشند و وزارت بهداشت حمایت لازم را از فعالیت این انجمن ها خواهند داشت.
وی افزود: ما کمبود مشارکت مردم را در ایجاد سمن ها داریم و باید رسانه ها و صدا و سیما بیشتر سمن های بخش سلامت را به مردم معرفی کنند.
مدیر کل سازمانهای مردم نهاد سلامت وزارت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی از در دست تهیه بودن سند ملی برای برخی از بیماریهای نادر خبر داد و گفت: هر چند اسناد کارشناسی شده و علمی در این حوزه وجود ندارد، ولی با تلاشهای انجام شده طی چند ماه آینده برای برخی از این بیماریها از جمله اتیسم سند ملی تهیه شده که ابلاغ خواهد شد.
جمالی افزود: دلیل دشوار بودن تهیه سند ملی برای بیماریهای نادر درگیر بودن دستگاههای متعدد در کمک برای نگهداری از بیماران و نداشتن غربال برای شناسایی بیماران از دلایل مشکلات تهیه سند ملی برای بیماری های نادر است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با تاسیس معاونت اجتماعی وزارت بهداشت و درمان فعالیت های خوبی انجام شده است و بدون مشارکت مردم نمی شود کاری را انجام دادو باید این مشارکت در بخش سلامت تقویت شود.
جمالی گفت: رسانه ها نقش بسیار موثری را می توانند در گسترش سمن ها داشته باشند چرا که سمن ها زیاد باشد عده ای از مردم رابط بقیه مردم با دولت می شوند و با معرفی سمن ها به مردم کارهای بیشتری را می توان انجام داد.
نظر شما