به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله نورالله طبرسی پیش از ظهر یکشنبه در همایش طرح تذکر لسانی ستاد امربهمعروف و نهی از منکر مازندران در سالن اهلالبیت ساری، ضمن قدردانی از حضور آمران به معروف و ناهیان از منکر استان و تبریک دهه کرامت، به موضوع امربهمعروف و نهی از منکر و اهمیت آن را در اسلام اشاره کرد و اظهار کرد: امربهمعروف و نهی از منکر از آغاز شروع انبیاء و از آدم تا خاتم بود و سلاح سرد انبیا ء، جهاد مرامی و مکتبی بوده است.
وی افزود: در برنامه انبیاء و جهاد مرامی و مکتبی و جهاد با دشمن وجود داشت درحالیکه جهاد با دشمن شرایط میخواهد ولی جهاد مرامی و تذکر لسانی در هر شرایط و توسط هر انسانی میتواند صورت گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان مازندران، با اشاره به نحوه اجرای امربهمعروف و نهی از منکر پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، گفت: به دلیل اینکه موضوع امربهمعروف و نهی از منکر به نفع حاکمان و خلفا نبود، این مهم در دورههای مختلف کمرنگتر و درنهایت از بین رفت.
طبرسی، بر لزوم اجرای امربهمعروف و نهی از منکر در سطوح مختلف تأکید کرد و افزود: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی این حکم سیاسی و اسلامی باید موردتوجه ویژه آحاد مختلف مردم و دستگاههای دولتی قرار گیرد.
وی، بابیان اینکه این امربهمعروف و نهی از منکر بایستی در بین مسئولین نهادینه شود، گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر نحوه اجرای طرح تکریم اربابرجوع در ادارات و دستگاهها را نادیده نگیرند.
نماینده ولیفقیه در استان مازندران، بهمراتب امربهمعروف و نهی از منکر از دیدگاه علماء و فقها اشاره کرد و افزود: امربهمعروف و نهی از منکر در فروع و اصول دین، وجوب عقلی و نقلی و در کلام بحث شده است.
طبرسی، گفت: در احکامی اسلامی؛ فقه اکبر، فقه اصغر و فقه اوسط (اخلاق) و در همه مراتب و حتی جهاد هم امربهمعروف و نهی از منکر آمده است.
وی به موضوع امربهمعروف و نهی از منکر در روایات ائمه از رسول خدا تا سایر ائمه اشاره و بیان کرد: در قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هم به موضوع امربهمعروف و نهی از منکر توجه شده است و اجرای آن واجب کفایی و بر عهده همه است.
نماینده ولیفقیه در استان مازندران ضمن تأکید بر رعایت منکرات از سوی مسئولین و مدیران، موضوع حقوق نجومی را موردانتقاد قرارداد و گفت: اینها پول بیتالمال و حق مردم است و بر سر سفره امام زمان (عج) و اینهمه بخوربخور، جرمی بسیار بزرگ است.
طبرسی، با تأکید بر توجه به موضوع امربهمعروف و نهی از منکر در دستگاههای دولتی و اجرایی استان، افزود: در این راستا جلسات هماندیشی با حضور استاندار و مدیران برگزار شود و برای تحقق این مهم راهکارهای مناسب ارائه شود.
وی، با تبیین مراحل امربهمعروف و نهی از منکر، عنوان کرد: آمران به معروف و ناهیان از منکر بایستی از بسیاری منکرات پرهیز کنند و در برخورد با ارباب معاصی ابتدا تذکر لسانی و در صورت تکرار منکر، با اکراه باطنی و رو ترش کردن به وظیفه دینی خود عمل کنند.
خطیب جمعه شهرستان ساری افزود: تذکر لسانی و قلبی وظیفه همه مردم است و اگر در امربهمعروف نیاز به جرح بود بایستی با اجازه حاکم شرع و در زمان کنونی بر عهده دستگاه قضایی است.
طبرسی به ظرفیت گردشگری و مسافر پذیری دریا مازندران و هنجارشکنیهای سواحل اشاره کرد و گفت: هرچند امربهمعروف و نهی از منکر در سواحل باوجود گستردگی آن، کار سختی است ولی با برنامهریزی و همافزایی و تذکر لسانی نتایج رضایت بخشی حاصل خواهد شد.
نظر شما