به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کریم زاد حق ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار در محل بیمارستان قائم (عج) رشت برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه به رغم تلاش های دولت در حوزه بهداشت و درمان، وضعیت کشور و استان گیلان در این حوزه از شرایط مناسبی برخوردار نیست.
وی با اشاره به استاندارد های جهانی در حوزه بهداشت و درمان به ویژه سرانه تخت بیمارستانی تصریح کرد: استاندار جهانی به ازای هر هزار نفر سه تخت بیمارستانی در نظر گرفته که این استاندار در کشور ۱.۶ و در استان گیلان به ازای هر هزار نفر ۱.۳ تخت است.
مدیرعامل بیمارستان بین المللی قائم(عج) همچنین به تعداد تخت های بیمارستانی در استان گیلان اشاره کرد و ادامه داد: نیاز استان در بخش تخت های بیمارستانی پنج هزار تخت است که در حال حاضر تنها سه هزار و ۴۰۰ تخت در استان وجود داشته و بیش از ۱۶۰۰ تخت دیگر برای تأمین نیاز استان لازم است.
کریم زادحق خاطرنشان کرد: تأمین این تعداد تخت در بیمارستان های گیلان از عهده بخش دولتی خارج بوده و نیاز به ورود بخش خصوصی در این حوزه بیش از پیش احساس می شود.
بروکراسی حاکم بر ادارات، بزرگترین مانع فعالیت بخش خصوصی
رئیس انجمن صنفی بیمارستانهای خصوصی گیلان در ادامه به موانع موجود بر سر راه فعالیت بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی موارد دست و پاگیر اداری مانع فعالیت بخش خصوصی در این حوزه شده و گاهی برای ورود یک دستگاه ساده پزشکی ماه ها باید به دنبال تهیه مجوز بود.
وی همچنین با اشاره به پیشرفت های به وجود آمده در حوزه بهداشت و درمان در استان، تصریح کرد: هرچند به نسبت سال های دورتر که استان از وضعیت مناسبی در حوزه درمان برخوردار نبود، پیشرفت های چشمگیری رخ داده ولی تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم.
راهاندازی مرکز جامع سرطان در بیمارستان حضرت قائم (عج) رشت
کریم زادحق در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سونامی سرطان در استان گیلان رو به افزایش است، از راه اندازی مرکز جامع سرطان در بیمارستان حضرت قائم (عج) رشت خبر داد و گفت: اقدامات پیشگیرانه از مهمترین راه ها برای مبارزه با سرطان است اما تجهیز امکانات کنترل و درمانی در زمینه سرطان، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مدیرعامل بیمارستان بین المللی قائم(عج) همچنین از افتتاح بخش رادیوتراپی این بیمارستان همزمان با هفته دولت خبرداد و افزود: راه اندازی دهکده سلامت در مساحت ۴۰ هکتار نیز از دیگر اهداف این بیمارستان است.
لزوم فراهم آوردن زیر ساخت های گردشگری سلامت
وی در ادامه با تأکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های موجود استان در بحث گردشگری سلامت تصریح کرد: هرچند از نظر نیروی انسانی متخصص و زیرساخت های اولیه برای توسعه گردشگری سلامت پتانسیل های خوبی در گیلان وجود دارد ولی متأسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های گردشگری در حوزه سلامت، توسعه این مهم و بهره گیری از ظرفیت های موجود استان، ابتر باقی مانده است.
کریم زادحق با بیان اینکه در حال حاضر امکانات پزشکی موجود جوابگوی گردشگری سلامت در گیلان است خاطرنشان کرد: نبود حمل و نقل مناسب یکی از مهمترین معضلات بر سر راه ایجاد و توسعه گردشگری سلامت در استان است.
راه اندازی اورژانس هوایی ضرورتی اجتناب ناپذیر
رئیس انجمن صنفی بیمارستانهای خصوصی گیلان در ادامه به ضرورت راه اندازی اورژانس هوایی در استان اشاره کرد و گفت: راه اندازی اورژانس هوایی در گیلان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زیرساخت های اولیه راه اندازی اورژانس هوایی در گیلان موجود بوده، لازم است تا اقدامات اجرایی در راستای راه اندازی این مهم در استان انجام شود.
کریم زادحق تصریح کرد: نبود بالگرد اختصاصی و همچنین مشخص نبودن تعرفه بیمه ای برای اورژانس هوایی از مهمترین موانع در بحث راه اندازی آن است.
بدهی ۶۰ میلیاردی بیمه تأمین اجتماعی و سلامت به سه بیمارستان خصوصی رشت
رئیس انجمن صنفی بیمارستانهای خصوصی گیلان در ادامه به بدهی ۶۰ میلیاردی بیمه تأمین اجتماعی و سلامت به سه بیمارستان خصوصی در رشت اشاره و اظهار کرد: سه بیمارستان خصوصی قائم(عج)، آریا و گلسار بیش از ۶۰ میلیارد تومان مطالبه از بیمه های تأمین اجتماعی و سلامت دارند که ادامه فعالیت آنها را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: متأسفانه بیش از ۱۰ ماه از بدهی ۲۰ میلیاردی بیمه های پایه به بیمارستان قائم (عج) می گذرد و هنوز تکلیف این بدهی مشخص نیست.
کریم زادحق پرداخت این معوقات را لازمه ادامه فعالیت بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد.
عکس:سعید ابراهیم خانی
نظر شما