۸ شهریور ۱۳۸۵، ۱۲:۰۷

در مراسم روز ملي بهورز عنوان شد:

نظام سلامت كشور بايد با شرايط جديد هماهنگ شود / ارتقاي بهورزان به معناي انتقال از روستا به شهر نيست

نظام سلامت كشور بايد با شرايط جديد هماهنگ شود / ارتقاي بهورزان به معناي انتقال از روستا به شهر نيست

وزير بهداشت گفت: اگر نظام سلامت كشور براي شرايط جديد آماده نشود با شكست مواجه خواهد شد ، يعني اگر خود را با نيازهاي جديد هماهنگ نكنيم آينده خوبي نخواهيم داشت. بنابراين نياز به بازنگري برنامه ها در كشور ضرورت دارد ، چون در غير اين صورت موفقيت هاي مهم به دست آمده در گذشته را هم از دست خواهيم داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در بزرگداشت روز ملي بهورز در سالن اجتماعات بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) ، افزود: بهورزان نقش ويژه و برجسته اي در موفقيت هاي 27 سال اخير در عرصه سلامت كشور داشته اند. بنابراين بهورزان نقطه قوت در نظام سلامت كشور محسوب مي شوند ، حتي امروزه نام بهورز در متون علمي دنيا نيز مطرح شده است.

وي ادامه داد: طي 3 دهه اخير پيشرفت هاي چشمگير در بخش سلامت كشور نظير افزايش اميد به زندگي ، كاهش مرگ و مير مادران باردار، نوزادان و كودكان حاصل شده اما نبايد فقط به گشذته افتخار كرد بلكه بايد خود را براي شرايط جديد آماده كرد.

وزير بهداشت گفت: هنوز هم درصد بالايي از جمعيت كشور را جوانان زير 25 سال تشكيل داده اند اما به تدريج شاهد آثار سالخوردگي و تغيير هرم سني در كشور هستيم به گونه اي كه در گذشته تعداد سالخوردگان در كشور كمتر از يك ميليون نفر بود اما امروزه آمارهاي تقريبي از وجود 5 ميليون نفر سالخورده در كشور خبر مي دهد. بنابراين در برنامه ها بايد بازنگري صورت گيرد.

وي افزود: امروزه عادات غذايي در كشور تغيير كرده و مهم ترين عوامل مرگ و مير در كشور به لحاظ فراواني را ، بيماري هاي قلبي و عروقي كه جزء بيماري هاي قابل پيشگيري نيز هست ، تشكيل مي دهد و مهم ترين اركان پيشگيري آن هم به تغذيه ، نحوه زندگي ، فعاليت هاي بدني و دخانيات مربوط مي شود.

لنكراني ادامه داد: امروزه چاقي در برخي نقاط كشور با بحران جدي روبرو است ، به گونه اي كه افزايش وزن در برخي از مناطق كشور بر اساس گزارش هاي علمي كه بالا بودن وزن از ميزان طبيعي در نظر مي گيرد ، در حدود 40 درصد است. همچنين در برخي ديگر از نقاط كشور نيز با لاغري و سوء تغذيه مواجه هستيم.

وي تصريح كرد: امروزه حوادث مختلفي نظير حوادث ترافيكي ، سقوط از بلندي و سوختگي ها از عوامل مهم مرگ و مير را در كشور تشكيل مي دهند به گونه اي كه حوادث ترافيكي در كشور حدود 700 هزار مورد در سال است.

وزير بهداشت گفت: به موازات تغييرات در كشور ، برخي بيماري ها نظير كزاز كه در گذشته به ميزان زيادي وجود داشت امروزه در حال از بين رفتن است ، به گونه اي كه 9 هزار مورد كزاز در سال 64 به ثبت رسيد اما امروزه تعداد ثبت اين بيماري بسيار اندك و موارد آن نادر است.

وي اظهار داشت: هنوز هم با بيماري هاي عفوني نظير سل مواجه هستيم و افزايش تردد بين كشورها، اعتياد تزريقي و عفونت ايدز نقش مهمي در بروز بيماري سال و آثار سوء اين بيماري داشته اند.

وزير بهداشت گفت: برخي از كشورها در گذشته پزشكان را در روستاها مستقر كردند اما بعد از 15 سال گزارش هاي آنان نشان مي دهد كه تعداد مرگ و مير مادران باردار ، نوزادان و كودكان ناشي از بيماري هاي عفوني در اين كشورها افزايش يافتهاست ، به گونه اي كه با وجود افزايش تعداد پزشكان متقر در روستاها ، سلامت در اين روستاها كاهش يافته بود كه علت آن هم اين بود كه حضور پزشك در اين مسير فقط پزشك درمانگر بود.

وي افزود: در آن كشورها پزشكان در اين روستاها فقط زماني كه بيماري بروز مي كرد به مقابله با آن بيماري مي پرداختند و اين امر به علت انجام اقدامات تشخيصي و درماني هزينه هاي نظام سلامت را در آن كشورها افزايش داده بود در صورتي كه با استفاده از خدمات پيشگيري امكان جلوگيري از بروز بيماري وجود داشت.

لنكراني تصريح كرد: اگر در مورد موضوع بيمه روستايي و پزشك خانواده نيز نگاه درمانگر وجود داشته باشد ايران هم به همان سرنوشت برخي كشورها دچار مي شود. بنابراين بهورزان مي توانند از ايجاد اين نگاه جلوگيري كنند و مهم ترين گروه در اين زمينه هستند.

وي گفت: امروزه با تغييرات ايجاد شده در جامعه بايد خدمات جديدي براي بهورزان تعريف و بحث نظارتي هم در اين زمينه به صورت جدي تقويت شود.

وزير بهداشت اظهار داشت: امروزه علاوه بر بهسازي ، خطرات جديد بهداشت محيطي نظير دفع زباله هاي بيمارستاني وجود دارد كه مي تواند باعث بروز مشكلات زيادي شود به گونه اي كه اگر در محيطي كه بيماري سالك وجود نداشته دفع زباله ها به خوبي انجام نشود بيماري هايي نظير سالك و يا ديگر بيماري هاي عفوني شايع مي شود.

وي با اشاره به اهميت و ضرورت ارتقاي بهورزان ، گفت: ارتقاي بهورزان به معني انتقال آنان از روستاها به شهرها نيست بلكه يكي از برنامه ها براي ارتقاء ، ادامه تحصيل آنان در همان مناطقي كه مشغول به فعاليت هستند ، خواهد بود. چرا كه هم اكنون بهورزاني كه به سيستم بهداشتي مي پيوندند در مقطع ديپلم هستند كه بايد براي جلوگيري از ايجاد لطمه و آسيب به سلامت كشور ، متناسب با فعاليت خود ادامه تحصيل دهند. 

کد خبر 373581

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha