۱۹ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۱۹

مدیر عامل آبفای فارس مطرح کرد:

۵۰ شهر فارس دچار تنش آبی/ میانگین ۳۵۰ متری عمق چاه‌ها

۵۰  شهر فارس دچار تنش آبی/  میانگین ۳۵۰ متری عمق چاه‌ها

شیراز- مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس از وجود تنش آبی در ۵۰ شهر این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی قلندری ظهر سه شنبه در جریان نشست خبری با اشاره به اینکه ۱۲۰ حلقه چاه در استان در پی خشک شدن، از مدار بهره برداری خارج شده، بیان کرد: ۵۰ شهر استان دچار تنش آبی بودند که از این تعداد ۱۵ شهر مشکل حادی داشتند و البته تعداد  هشت شهر وضعیت بهتری پیدا کرده اند.

۲۰۰ طرح در آبفای فارس/ تمام شهرها دارای طرح آبرسانی هستند

وی با اشاره به خدمات رسانی شرکت آبفای فارس از طریق ۵۰۰ حلقه چاه و سه سد ، بیان کرد: این شرکت ۸۲ شهر و ۲۰۰ روستا  را تحت پوشش خود دارد ضمن اینکه ۲۰۰ طرح بزرگ و گوچک نیز توسط این شرکت در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه تمام شهرها در سه سطح کوتاه، میان و بلند مدت دارای طرح آبرسانی هستند، افزود: ۱۳ شهر نیز دارای طرح فاضلاب است و از این تعداد سه مورد بهره برداری شده و سه مورد نیز امسال به بهره برداری می رسد و مابقی نیز در دست اقدام است.

مدیر عامل آبفای فارس با اشاره به اینکه فارس با تنش آبی رو به رو است، افزود: فارس با ۹ سال خشکسالی پی در پی رو به رو بوده که منابع آبی را در خطر قرار داده است.

وی ادامه داد: به رغم اینکه بارندگی امسال نسبت به دوره های قبل بهتر بود اما با کاهش ۲۰ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت مواجه هستیم.

کاهش ۲۰ درصدی بارندگی فارس

قلندری با اشاره به چالشهای پیش رو حوزه آب استان نیز گفت: یکی از این چالشها بحث تغییر اقلیم  و درجه حرارت و دماست ضمن اینکه روش بارندگی نیز تغییر کرده که از عوارض همین تغییر اقلیم به حساب می آید به گونه ای که از برف به سمت باران و از بارانهای پی در پی به سمت بارانهای با زمان کوتاه رسیده ایم که تبخیر را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی از ۲۵۰ میلی متر در کشور به ۲۰۴ میلی متر و در فارس  در دراز مدت از ۳۲۱ میلی متر به کمتر از ۳۰۰ میلی متر رسیده، افزود: بحث برداشتهای بی رویه آب از منابع زیرزمینی نیز  در استان فارس موضوع بسیار جدی است به گونه ای که ۸۵ درصد از نیاز آبی فارس از منابع زیر زمینی تامین می شود و این برداشت بی رویه مشکل اسایسی و ریشه استان محسوب می شود.

وضعیت فرابحرانی فارس در استفاده از ابهای تجدیدپذیر

وی با اشاره به وضعیت استفاده از آب تجدید پذیر نیز بیان کرد: در فارس میزان استفاده ۸۶ درصد است که به معنای این است که فارس از حوزه بحران گذشته و به فرابحران رسیده است.

فرونشست شدید زمین در فارس

قلندری با اشاره به فرو نشست زمین و مرگ آب خوان نیز بیان کرد: به گفته سازمان زمین شناسی جنوب کشور نشست سالانه زمین پیش از این در نیومکزیکو با ۳۴ سانتی متر در سال بود ولی متاسفانه این رقم در اختیار فارس قرار دارد که معادل ۵۶ سانتی متر در سال است.

وی با اشاره به اینکه فارس دارای بیشترین تالاب و دریاچه در سطح کشور بود که با نابودی هر ۱۶ دریاچه استان گوی سبقت را ربوده است، افزود: در عین حال یکی از چالشهای بزرگ ما قیمت ناچیز آب است و فاصله ای که بین قیمت تمام شده آب و دریافتی آن وجود دارد خیلی زیاد است.

مدیر عامل شرکت آبفای فارس اضافه کرد: قیمت فروش آب هر متر مکعب ۳۵۰ تومان و قیمت تمام شده اسمی بالای هزار تومان و قیمت تمام شده واقعی بالای سه هزار تومان است.

وی از آلودگی به عنوان یکی دیگر از چالش‌های حوزه آب یاد کرد و گفت: باید برنامه ریزی آینده و توسعه ما بر مبنای آب صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه اگر در کشاورزی فقط ۱۰ درصد آب کمتر مصرف کنیم اندازه شرب و صنعت ذخیره سازی آب صورت می گیرد، افزود: باید کنترل بر روی چاه های غیر مجاز را بیشتر کرد و با صرفه جویی  مشکلات حوزه آب را تقلیل داد.

قلندری در عین حال تاکید کرد که با صرفه جویی ۲۰ درصدی در استان می تواند ۱۳ میلیارد تومان صرفه جویی کنیم.

۵۰ هزار کولر در مرودشت

این مسئول گفت: به عنوان نمونه در شهرستان مرودشت طی برآوردهای ما حدود ۵۰ هزار دستگاه کولر آبی در حال استفاده است و اگر متوسط هر کولر ۳۰۰ لیتر آب در ۱۶ ساعت مصرف کند معادل ۳۵ درصد آب مصرف شهرستان به کولرها اختصاص یافته است.

وی با اشاره به وضعیت حفر چاه  برای تامین آب نیز گفت: میانگین عمق حفر چاه در کشور ۲۲۰ متر است و در فارس به ۳۵۰ متر نیز می رسد ضمن اینکه در حوزه آبفای روستایی حتی چاهی ایجاد شده که به ۵۱۰ متر نیز می رسد.

قلندری افزود: حدود دو هزار کیلومتر از شبکه های ما نیاز به اصلاح دارد که هزینه هر کیلومتر ۱۰۰  میلیون تومان است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر نیز در خصوص وضعیت استفاده آب کشاورزی و چاه های غیر مجاز از منابع آبی و دریاچه های استان بیان کرد: وزارت نیرو برنامه تعادل بخشی را در دستور کار خود قرار داد که طی آن مسلوب المنفعه کردن چاه های غیر مجاز نیز صورت گرفت و در استان اقدامات خوبی انجام شد.

افزایش برنجکاری در فیروزآباد

وی گفتت: کشاورزان اگر بنا باشد منافع خصوصی خود را به منافع عمومی استان ترجیح دهند مشکلات حوزه آب باقی خواهد ماند ضمن اینکه بحث برنج کاری نیز با وجود اینکه دارای محدودیت و ممنوعیت است اما در برخی از مناطق مانند فیروزآباد با افزایش کشت مواجه بوده ایم و در این رابطه باید گفت که باید یک نوع بسیج عمومی ایجاد شود تا وضعیت استفاده از منابع آبی سامان یابد.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان فارس در عین حال به راهکارهای صرفه جویی نیز اشاره کرد و گفت: کاهش زمانی دوش گرفتن به پنج دقیقه، بستن شیر آب هنگام مسواک زدن و وضو گرفتن، کم کردن حجم مخزن سیفون‌ها و کاهش میزان آب مورد استفاده  شستشوی خودرو حتی با یک سطل آب می توان کمکهای بزرگی در این رابطه انجام دهد.

قلندری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرارسیدن روز و هفته خبرنگار نیز گفت: نقش خبرنگار در بخشهای مختلف به خصوص در حوزه ایثار و شهادت بسیار پر رنگ است و اگر خبرنگاران در زمان دفاع مقدس حضور نداشتند شاید فرهنگ ایثار و شهادت به این اندازه ترویج پیدا نمی کرد.

وی حق محوری، حقگویی و حق طلبی را ازجمله خصوصیات یک خبرنگار دانست و افزود: حوزه اطلاع رسانی و حوزه آب اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند و همانطور که در قرآن کریم به اهمیت آب اشاره شده به حوزه قلم و اطلاع رسانی نیز اشاراتی شده است.

کد خبر 3736408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha