به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از منابع اينترنتي، سهيله زين العابدين عضو اتحاديه جهاني علماي مسلمان با بيان اينكه حق همه مسلمانان چه زن و چه مرد است كه در اين مكان نماز بخوانند، اظهار داشت: هيچ فرقي ميان زن و مرد نيست. آنها در تكاليف، فرايض، ثواب و عقاب با يكديگر برابر هستند و اين فريضه از زنان ساقط نمي شود.
وي افزود: اين حق ما زنان است كه دور خانه خدا طواف كنيم، آن را ببينيم، از آن بهره جوييم، به خدا در خانه اش حرم امن الهي كه زير كرسي عرش قرار دارد پناه بريم .
وي با طرح اين پرسش كه چرا ما زنان بايد از طواف در اين مكان محروم شويم و ادامه داد اين تصميم كه با هدف دور شدن زنان از ازدحام مي باشد، دليلي غير قابل قبول است.
سهيله زين الدين در ادامه به تناقضات موجود در عربستان اشاره كرد و گفت: در خطوط حمل و نقل هوايي زنان ملزم هستند كه طي مسافتهاي بسيار طولاني در كنار مردي بيگانه بنشينند و گاهي اوقات ممكن است كه تماس هم ايجاد شود، اين مسئله مانعي ندارد اما براي حجاج تماسي غير عمدي ممنوع است و اين دليلي غير قابل قبول است.
وي كه در خصوص مباحث اسلام تحقيق و مطالعه مي كند اظهار تأسف كرد كه چرا مسئولان اين اقدام را انجام داده و سعي در دوري زنان از اين مكان مقدس دارند. اين اقدام اجراي طرد زنان از اين منطقه به شيوه هجمي است، اين در حالي است كه زنان از دعا خواندان و لمس پرده خانه خدا نيز محروم هستند به دليل آنكه مردان دور كعبه هستند و اين امر بدعت در دين است.
عضو اتحاديه جهاني علماي مسلمان ياد آور شد: آنها مي گويند كه زنان تنها مي توانند دو ركعت نماز در صحن كعبه در زمان غير اوقات نماز است، بخوانند و اما اين حق هم به آنها داده نشده است و به علت وجود مردان در اين مكان به زنان دستور داده مي شود كه به مكان ويژه زنان بروند و در آنجا به اقامه نماز بپردازند.
دكتر عوض القرني استاد فقه مقان عربستان ، به عنوان يكي از موافقان اين طرح، با بيان اينكه اين طرح مطرح شده تا زنان در جاي مشخصي نماز بخوانند، تصريح كرد كه در زمان ازدحام برخورد زنان با مردان و تماس با آنها ايجاد مي شود كه اين تماس غير شرعي است، اين ممانعت نبوده بلكه واجب و ضروري است.
دكتر القرني گفت: در شرع همه مسائل احكامي دارد و اصل اين است كه نماز زن در هر مكاني مي تواند باشد و مسجد تنها وسيله اي بيش نيست، چرا كه هدف عبادت است . كساني كه اين مكان را مي شناسند به خوبي مي دانند كه در ايام حج چه ازدحامي ايجاد مي شود و تماس شديدي ميان افراد به وجود مي آيد كه اين امر از جنبه شرعي و روحي مشل ساز است .
وي كه با طرح اختصاص مكاني براي نماز خواندن زنان موافق است، ياد آور شد: اين امر به حفظ كرامت و نگهداري عفت آنها منجر مي شود. اين تصميم جز پس از بررسي هاي لازم از سوي علماي ديني و شريعت اتخاذ نشده است.
عبدالعزيز محمد قاسم سردبير روزنامه " المدينه" كه در خصوص مسائل اسلامي نيز تحقيق مي كند با بيان اينكه مكاني كه براي اقامه نماز زنان در نظر گرفته شده است به طور مستقيم به كعبه مشرف است، تصريح كرد: هدف دوري زنان از شلوغي و ازدحام جمعيت است تا نماز را با راحتي و آسودگي اقامه كنند. اين مسئله تبعيض ميان مردان و زنان نيست .
او اين مسئله را تبعيض نمي داند، چرا كه معتقد است در زمان موسم حج و ازدحام زنان به اماكن جيدي كه براي آنها در نظر گرفته شده است، مي روند و در امان مي مانند.
سردبير روزنامه المدينه نيز به عنوان موافق اين طرح كه جدا سازي را تعدي و تعرض به حقوق زنان مسلمان در عبادت نمي داند، گفت: گروهي از علما و شيوخ اين تصميم را گرفته و اين تصميم با تشكيل كميته اي عملي شده است .
عبدالعزيز محمد قاسم اين تصميم را فرصتي مغتنم براي زنان برشمرد تا آنها بتوانند هر زماني كه مي خواهند در مقابل خانه خدا نشسته و به كعبه نگاه كنند.
اسامه البار رئيس پژوهشگاه تحقيقات حج از ديگر موافقان اين طرح نيز با بيان اينكه اين منطقه واقعا كوچك است و بسيار مزدحم، گفت: تصميم انتقال زنان به مكاني ديگر بهترين تصميم بوده و آنها مي توانند كعبه را رؤيت كرده و از آن استفاده كنند.
اسامه البار تصريح كرد: البته برخي از زنان معتقدند كه اين مسئله از نظر دين مناسب نيست، در حالي كه براي آنها مناسب و مفيد است. البته مسئولان اين امر اين مسئله و تصميم را براي آنها شرح مي دهند.
وي در ادامه به اين مسئله كه اين تصميم نهايي نيست و ممكن است به شكل سابق خود بازگردد نيز اشاره كرد.
هاتون اجواد الفاسي مورخ و نويسنده سعودي با بيان اينكه طرح جداسازي نمازخانه زنان از مردان در مسجد الحرام براي اولين بار است كه در تاريخ اسلامي اتفاق مي افتد، اظهار داشت: مسئولان تنها مي خواهند كه زنان را براي نماز در اماكن مقدس دور كنند و هدفشان هم در نهايت همين است. همانطور كه طي دوران اخير مانع از زيارت قبر رسول خدا (ص) از سوي زنان شدند.
اين مورخ با اعتراض به اين جداسازي گفت: اين تصميم زماني اتخاذ شد كه زنان در آن مشاركت نداشتند و اين يعني زيان رساندن به رسالت اسلام و زنان مسلمان.
وي ضرر اصلي از اين پيشنهاد را حرمان زنان از اداي نماز در مسجدالحرام توصيف كرد و افزود: نماز خواندن در مسجدالحرام كه مقدسترين بقعه زمين است، براي همه زنان و مردان مطلوب و پسنديده به شمار مي رود، چرا زنان از آن محروم شوند.
خانم هاتون الفاسي ياد آور شد: در تمام طول تاريخ مي خوانيم كه حرمت زنان در اقامه نماز نگهداري شد كه البته اين تصميم تنها تعدي به حقوق زنان به شمار مي رود . مگر نه اين است كه انسانها اعم از زن و مرد يكسان خلق شده اند و مگر نه اين است كه زنان و مردان در همه امور عبادي و شرعي يكسان هستند، اما طي اين طرح زنان مورد اجحاف و تعرض قرار گرفته اند و حق آنها ضايع شده است.
اين نويسنده سعودي تصريح كرد: اگر قرار است تماس ميان زنان و مردان در زمان ازدحام و شلوغي ايجاد شود، پس در ايام سعي نيز ايجاد مي شود، بنابراين مسئولان امر مي توانند مكاني براي زنان در نظر بگيرند كه از نمازخانه زنان تا محل سعي باشد و اينگونه مساوات و جايگاه اسلام و زن را در دين خود مشخص كنند.
نظر شما