به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در مشهد مقدس ضمن برشمردن دستاوردهای چهارده دوره برگزاری این رویداد بینالمللی، بر همت وزارت متبوعش در استمرار این حرکت فرهنگی تاکید کرد.
جنتی سخنان خود را با عرض ارادت به محضر حضرت رضا(ع) آغاز کرد و گفت: مشهدالرضا نقطه کانون معرفت و حقیقت است. نقشه مشهد را که روی زمین پهن کنیم، بهشت را مقابل چشمان خود میبینیم و شعاع دایره معرفت شیعه معلوم میشود.
وی ادامه داد: مشهدالرضا یکی از پرشکوه ترین شهرها است که در حاشیه چشمه نور رضوی شکل گرفته و مبدا وسعت فکری شیعه شده است.
جنتی در ادمه افزود: جشنواره رضوی هرچند به نام امام ثامن و فرهنگ رضوی متبرک است اما در حقیقت این جشنواره، جشنواره فرهنگ چهارده ستاره سپهر ولایت و امامت است. این جشنواره رایحه چهارده معصوم را با نام امام رضا در گستره داخلی و بین المللی میپراکند.
وزیر ارشاد ادامه داد: این بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است که تاثیر و نفوذ آن در هزاران نقطه دور و نزدیک مشهود است. در بیش از ۲ هزار نقطه در ۳۱ استان و ۷۷ کشور که میزبان این جشنواره بوده اند.
جنتی افزود: وزارت ارشاد بهعنوان خادم اصلی و رکن برگزاری این رویداد به خود میبالد که مروج فرهنگ اهل بیت است. اگر این وزارتخانه حسب وظایف اقدام به برگزاری جشنوارههای تخصصی فیلم، موسیقی و تئاتر میکند اهتمام جدی هم به برگزاری جشنوارههای آئینی و معنوی همچون جشنواره امام رضا دارد و از آن دریغ و غفلت ندارد.
جنتی ادامه داد: جشنواره رضوی اینک در آستانه پانزدهمین دوره همچون رود خروشانی شده که هیچ مانعی نمیتواند سد راهش شود. از یکسو دامنه مردمی آن افزوده میشود و از دیگر سو دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی به آن می پیوندند.
به گفته وزیر ارشاد جاذبه این جشنواره به گونهای است که ارادتمندان حضرت رضا(ع) در تمام عالم بنیانهای جشنواره را در خارج از کشور تقویت کرده و میکنند.
جنتی افزود: این رویداد به صورت مویرگی در همه استانها، شهرستانها و حتی شهرهای بزرگ در پنج قاره گسترش پیدا کرده و متکی به مردم شده است. به تعبیری ستاد برگزاری این جشنواره در قلب های مردم مستقر شده است.
وی در ادامه با اشاره به برخی آمار مرتبط با همراهی دانشگاههای دولتی و غیر دولتی با دوره چهاردهم این رویداد، این همراهی را مایه مباهات دانست و همکاری ۹۲۰ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور را وجه دیگری از مشارکت جدی در برگزاری این رویداد دانست.
جنتی جشنواره فرهنگ رضوی را پشتوانهای برای تقویت فرهنگ عمومی توصیف کرد و در این راستا به شکل گیری نهضت کتابخوانی رضوی در ۳۱ استان اشاره کرد.
رشد قابل توجه آثار در حوزه شعر و فیلم از دیگر دستاوردهای جشنواره چهاردهم رضوی به روایت وزیر ارشاد بود.
جنتی به تاثیر جشنواره رضوی بر شکلگیری حرکتهای خودجوش مردمی هم اشاره کرد و افزود: بخش بینالملل جشنواره هم در سالهای اخیر توسعه یافته و نهادسازی و بومی سازی فعالیتهادر خارج از کشور را مدنظر قرار داده است.
وی افزود: از سال گذشته مقدمات برگزاری مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی فراهم شده است. سال گذشته مجمع خادمان فرهنگ رضوی آسیا برگزار شد و امسال خادمان اروپا و آمریکا گردهم آمدند. در سال ۲۰۱۷ و همزمان با نامگذاری مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی تشکیل خواهد شد.
وزیر ارشاد در پایان با ادای احترام با مرحوم آیتالله واعظ طبسی و سپاس از آیت الله رئیسی تولیت فعلی آستان قدس رضوی کلیه برنامههای جشنواره امام رضا را هم راستا و مکمل برنامه هوی فرهنگی آستان توصیف کرد.
نظر شما